Pioneer PL-970 - manuál,nastavení ?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
yarda
Kontaktovat uživatele:

Pioneer PL-970 - manuál,nastavení ?

Příspěvek od yarda »

Zdravím,

v nastavení gramofonu mám nepatrné zkušenosti. Myslím, že základní model Tesly bych zvládnul bez problémů :D .
Níže uvedený gramofon je plnoautomat a ten nastavit opravdu nezvládám *headbang*
Pořídil jsem gramofon Pioneer Pl-970 v perfektním stavu, až na nepatrné škrábanečky na krytu.

Rád bych sehnal manuál a popřípadě radu k nastavení. Kdyby byl někdo ochotný poradit či pomoct, budu moc rád. Možná není co nastavovat, gramofon hraje skvěle ...

děkuji Jarda

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pioneer PL-970 - manuál,nastavení ?

Příspěvek od Renown »

Mělo by to byt na vinylengine.com ale přístup do databaze vyžaduje přihlášeni

yarda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarda »

Děkuji, mrknu na to, registrace asi není problém.

Jarda

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pokud hraje skvěle jak píšeš tak co nastavovat ? Auto-return ramínka vypíná správně po dohrání desky ? Jo leda při výměně přenosky vyvážit ramínko protizávažím na konci a nastavit vhodný přítlak (svislou sílu na hrot) 10-20 mN (1-2 g) podle doporučení výrobce, odpovídající hodnotu kompenzace dostředivé síly (anti-skating) to je stejné u většiny gramofonů, mám Pioneer PL 335, dříve Tesla NC 420, 430, Lenco L 435 a jednoduché.

yarda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarda »

OK, díky za info "lechos", tebe jsem se chtěl zeptat jako prvního - kvůli tvému gramofonu.

O nastavení jsem se zajímal, protože vím, že každý gramofon vyžaduje své. Byť je to fullautomat, myslel jsem si o něm totéž. Nemám s ním apsolutně žádný problém, musí mít opravdu málo hraný ...

Vše jsem překontroloval a není třeba nic přenastavovat, těším se z poslechu *2thumbsup*

Jarda

Odpovědět