Pioneer pl514, jaky nastavit VTF ralenka u original prenosky
Pioneer pl514, jaky nastavit VTF ralenka u original prenosky
Ahoj, jsem tu nováček a pro domácí poslech jsem si pro začátek koupil pioneer Pl514X, taky z důvodů aby mi ladil k recievru pioneer sx 590. Bohužel gramo dorazilo s mrtvou jehlou, všiml jsem si, že prenoska je původní, tak jsem jen koupil novou jehlu. Přítlak, jak jsem tu vyčetl, jsem provizorně nastavil na 2g, a antiskating také na hodnotu 2, ale pořád se mi to nějak nezdá, zvuk mi přijde dost zkreslený, může to byt i tím, že je jehla úplně nová a nemá ještě nahráno? Ani v manuálu jsem nenašel, jakou hodnotu nastavit. Diky všem za rady a jestli mi někdo můžete říct, co si o tomto gramofonu myslíte, co se týče kvality poslechu, budu rád za každý postřeh. diky Doxy
Re: Pioneer pl514, jaky nastavit VTF ralenka u original prenosky
nová jehla nesmí zkreslovat a měla by od počátku hrát velmi dobře. Tys ale ani nenapsal o jakou přenosku se jedná, předpokládám, že jde o nějakou MM, tak tam radši nastav 1,5gr., ale hlavně napiš co je to zač
Jak poznám MM od MC, takhle na pohled, jediný co vím, že chvejka je uložena jakoby v gume a nová jehla se zasouva takovou, řekl bych mosaznou trubickou do prenosky. Hrot by měl byt diamantovy.
Na prenosce není nic napsáno, jen značka pioneer..
U MC se nedá vyměnit hrot, to lze pouze u MM. Nastav to na 1,5 a zkus ještě třeba 1,2 a 1,8. Shodně nastav i antiskating
Vyvážil si na začátku raménko do nuly ?
kabelguru.cz
Ano, nejdriv jsem si ho vyvazil do nuly a pak nastavoval, zkusím menší přítlak a pak dám vědět..
dík
Přenoska bude MM, je nejvíc rozšířená a taky levnější než MC. Nemáš (náhodou teda) na tom receiveru phono selector přepnut do pozice MC ? Pokud je stroj takto vybaven, z dostupné fotky to není dost dobře vidět. Vyzkoušej oboje a rovněž propojení obou přístrojů. Prohlídni pod lupou hrot jestli není ulomený i když je nový případně očisti jemným štětečkem na fotooptiku.