Pionner stylus
Pionner stylus
potrebuji poradit objevil jsem nove stylusy pn-41mc, a dvě pn-3mc jen nemam telo prenosky , poradi nekdo kde koupit . , nebo všechny muzu prodat ... diky
Re: Pionner stylus
Pokud k těm jehlám (předpokládám, že jsou originální) nemáš příslušné přenosky, nemá ani cenu shánět je. ( Jsou to PC 3 a PC 41)
Obě patří do poměrně exotické (a vzácné) skupiny MC přenosek s vyměnitelnou jehlou. V první polovině osmdesátých let byly obě na dost bodré úrovni, dneska je ale na trhu dost kvalitních alternativ. (Jak MM tak MC.)
PC 3 byla HO varianta (2,5mV) s kónickým hrotem, připojitelná Na MM vstup zesilovače, PC 41 potom LO přenoska s eliptickým hrotem (a pouhými 0,2mV !), která vyžadovala velmi kvalitní MC vstup, nebo ještě lépe step-up trafo.
Dnes se ti asi spíš vyplatí prodat ty jehly majitelům těchto přenosek (většina obchodníků je už nemá a jejich cena je proto poměrně vysoká), než je pracně shánět.
Za utržené peníze se dnes dájí pořídit moderní přenosky lepší zvukové kvality.
Obě patří do poměrně exotické (a vzácné) skupiny MC přenosek s vyměnitelnou jehlou. V první polovině osmdesátých let byly obě na dost bodré úrovni, dneska je ale na trhu dost kvalitních alternativ. (Jak MM tak MC.)
PC 3 byla HO varianta (2,5mV) s kónickým hrotem, připojitelná Na MM vstup zesilovače, PC 41 potom LO přenoska s eliptickým hrotem (a pouhými 0,2mV !), která vyžadovala velmi kvalitní MC vstup, nebo ještě lépe step-up trafo.
Dnes se ti asi spíš vyplatí prodat ty jehly majitelům těchto přenosek (většina obchodníků je už nemá a jejich cena je proto poměrně vysoká), než je pracně shánět.
Za utržené peníze se dnes dájí pořídit moderní přenosky lepší zvukové kvality.
moc diky za info.... zkusim tedy prodat...
A nenech se ošidit.
Cena za PN 41 byla mezi 99,- až 119,-€, u PN 3 dokonce 139,- až 160,-€!
A proto jsem taky psal, že se za ně dá pořídit už dost dobrá moderní přenoska.
Cena za PN 41 byla mezi 99,- až 119,-€, u PN 3 dokonce 139,- až 160,-€!
A proto jsem taky psal, že se za ně dá pořídit už dost dobrá moderní přenoska.
no udelam samozřejmě slevičku at si ji nekdo uzije....