Po 150-té...nastavení gramofonu...Saba PSP 250

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Po 150-té...nastavení gramofonu...Saba PSP 250

Příspěvek od CharlieCh »

Zdravím, pánové, po nějakém čase spokojeného užívání výše uvedeného grama opět stojím před problémem se zkreslením zvětšujícím se ke konci desky. Vše začalo v okamžiku, kdy jsem si po dlouhých letech zakoupil funglovku: AC/DC - Razor Edge a jeté album od Status Quo - Greatest Hits. Pln nadšení a očekávání jsem hned založil Ejsíky a možná první dvě písničky si to celkem užíval. No a pak nepozorovaně nastoupilo a postupně gradovalo výše uvedení zkreslení, o kterém se tu už psalo vícekrát. Problém je v tom, že to dělá asi jenom tato deska, protože hned potom jsem založil jiné desky, jak staré desky (Supraphon, Panton, Pepita aj.), tak i výborně hrající německou DMM desku varhanního koncertu od Bacha a nikde se zkreslení slyšitelně neobjevilo. Tak jsem Ejsíky uložil do poličky s tím, že ji vyzkouším příležitostně u někoho jiného. K čemuž zatím nedošlo. Jenže v pátek jsem si opět udělal radost a pořídil své vytoužené album Metallica - Ride The Lighting (nové) a použité ZZTop - Eliminator. A výsledek? Zatímco ZZTop hraje perfektně, Metallica opět ke konci zkresluje. Jsem z toho na prášky, protože desky za fůru peněz nemůžu poslouchat a staré kusy jedou jedna báseň.

Podotýkám, že gramo bylo před rokem a něco na návštěvě u Efičáka a odjíždělo seřízené (v rámci možností). Já sám jsem zkoušel gramo nastavit znovu, ale výsledek je stále stejný. Použil jsem Rowingovu unišablonu Bearwald. Po několika pokusech mám pocit, že zkresluje pouze (anebo zkresluje víc) levá stopa.

Tak bych chtěl poprosit znalce o pomoc, ať už písemnou zde, nebo i rukodělnou, protože sám už asi nic víc nevymyslím. Jsem připraven gramo přivézt do pro mě rozumné vzdálenosti (jsem severomoravák, tj. do cca 200 km) a samozřejmě se finančně vyrovnat.

Všem těm, kdo by mi chtěli pomoci, děkuji.

tom
Kontaktovat uživatele:

Re: Po 150-té...nastavení gramofonu...Saba PSP 250

Příspěvek od tom »

nechci Ti brát iluze o nových LP ale sám jsi si odpověděl. Jaký je vydavatel?

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

AC//DC - nevím přesně, Columbia / Sony Music, Remastered from the original master tapes by George Marino at Sterling Sound
Metallica - Universal Music Group International, Engineered by Flemming Rasmussen

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Úplně ty samé ACbleskDC mám taky a žádného zkreslení jsem si nevšiml.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

viděl bych to také na desky....byl jsem na to taktně upozorněn i jedním prodejcem...ne vždy je vše dokonalé...pokud ti to dělají 2 desky z padesáti, není to v gramci....

CharlieCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CharlieCh »

samoT - budeme to muset někdy porovnat/vyzkoušet na obounašich gramcích, pokud ho teda ještě máš.

Odpovědět