Podložky na talíř

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Podložky na talíř

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Jakou podložku pod desky a jakou na určitý druh talíře?
Předpokládám, že „gramofoňáci“ mají své zkušenosti s určitými druhy, např. gumovou, filcovou, korkovou, skleněnou, nebo s koženkovou, o které psal Efičák zde http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=435.
Já používám standardní filcovou, zkoušel jsem i hladkou gumovou. Někde jednou Renown psal o gumové s drážkami, které se používaly např. na NC 450, NC 470. Dlouho se nedařilo ji někde splašit, až nyní.
„Blýskání se na lepší časy“, to je takovéto pořekadlo, však znáte, že? A to se mi o víkendu přihodilo. :) Přinesl jsem známému do opravy malé přenosné rádio, které přestalo fungovat na chalupě po bouřce v Krušných horách. Měl tam položený v regálu jeden starý gramofon (myslím Kenwood) nějakého zákazníka a na něm gumová podložka s drážkami. Bohužel gramofon čekal na svého majitele. Na otázku „proč se ptám“ a moji odpověď „sháním tuto gumovou podložku“ se mi dostalo nadějné odpovědi: „kouknu do skladu“. :o Za chvilku se mi do rukou dostává sice zaprášená, ale gumová podložka s drážkami! *thumbs up* Těším se na dnešní večer a „soutěž“ 10 stupňů ke gramofonovému nebi, kdy jedním ze soutěžních úkolů bude nastavení RMP 10 podle Rowingovo šablony. :mrgreen:

tom
Kontaktovat uživatele:

Re: Podložky na talíř

Příspěvek od tom »

postupně: guma s drážkami( 450 ), guma bez drážek( 470 ), korek-sklo-filc-obroušený vinyl( samo domo ) a zůstává talíř z RPM 5 joooo na kůži jsem zapomněl taky někde mezi korkem a vinylem byla

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Tož jsem včera vypral svoji novou podložku, nechal ji usušit a když jsem ji položil na talíř (gramofonu), ouha, je o kus menší! :o Asi tak o jeden a čtvrt mého palce. K poslechu jsem se nakonec nedostal, protože jsem se věnoval jiné poslechové činosti (DVD). Není tato velikost na závadu? Nebude se kraj desky ohýbat, než se přenoska dostane nad podložku? No jsem zvědav, až večer domů dorazím, co to udělá? :shock:

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Koukal jsem na to dívko a zapoměl ji vyndat. *headbang* Navíc jsem to dal i s předpírkou :cry:, a tak se asi pořádně vykoupala!

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

:D *headbang* filcová podložka vypraná v pračce. To se pere pouze v pračce na gramodesky *thumbs up*

Ne,dělám si legraci, 20. června se vrátím ze světa a pošlu Vám jinou. Tu starou zahoďte. Praním došlo k dalšímu zplstnatění a sražení. Alespoň tak mi to vysvětlila moje žena. Vlna se pere na 30 stupňů a v Perwoolu. Černá se bere v Perwoolu Black Magic. *headbang*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Renown píše::D *headbang* filcová podložka vypraná v pračce. To se pere pouze v pračce na gramodesky *thumbs up*

Ne,dělám si legraci, 20. června se vrátím ze světa a pošlu Vám jinou. Tu starou zahoďte. Praním došlo k dalšímu zplstnatění a sražení. Alespoň tak mi to vysvětlila moje žena. Vlna se pere na 30 stupňů a v Perwoolu. Černá se pere v Perwoolu Black Magic. *headbang*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Vážení kolegové,
já nepral filcovou podložku, ale novou gumovou! Použil jsem Tix a aviváž Lenor s vůní bronze. :lol: Musím říct, že místnost provoněla bronzem, navíc podbarvení zapadajícím sluncem kdesi za Pipísovem dodá poslechu mých oblíbených LP neopakovatelnou atmosféru. :mrgreen: Jen ten průměr mě jaksi trápí! *headbang*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Hoši a nevíte někdo jak šikovně vyčistit gumovou podložku od NC450? Mám dvě a obě jsou celkem zašedlé,už jsem to zkoušel vším možným a pořád je to vidět,že by pomohl peroxid? 8-)

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Já ji naštěstí tak zašedlou neměl a po vyprání chytla svoji barvu.

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem si včera večer otestnul svoji novou gumovou podloštičku. Zkouška dopadla tak, že budu při přehrávání nadále používat "dýdžejskou" podložku Technics! Pochopitelně do té doby, než narazím na další, a doufám, že mému Obrázek lépe lahodící.

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Patmann píše:Hoši a nevíte někdo jak šikovně vyčistit gumovou podložku od NC450? Mám dvě a obě jsou celkem zašedlé,už jsem to zkoušel vším možným a pořád je to vidět,že by pomohl peroxid? 8-)
Já ji napřed vydrhnul v destilovane vodě s troškou jaru kartáčkem na zuby (pozor - pokud nepoužiješ destilovanou, tak se ti po zaschnutí udělají na gumě mapy z vodního kamene!!)
A po zaschnudí jsem povrch "rozleštil" jemným kartáčem na boty – musíš trošku přitlačit – ale je jako nová *hura* – teď už jen průběžně udržuju vysavačem s kartáčovou násadkou.

Odpovědět