Jakou podložku pod desky a jakou na určitý druh talíře?
Předpokládám, že „gramofoňáci“ mají své zkušenosti s určitými druhy, např. gumovou, filcovou, korkovou, skleněnou, nebo s koženkovou, o které psal Efičák zde
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=435.
Já používám standardní filcovou, zkoušel jsem i hladkou gumovou. Někde jednou Renown psal o gumové s drážkami, které se používaly např. na NC 450, NC 470. Dlouho se nedařilo ji někde splašit, až nyní.
„Blýskání se na lepší časy“, to je takovéto pořekadlo, však znáte, že? A to se mi o víkendu přihodilo.

Přinesl jsem známému do opravy malé přenosné rádio, které přestalo fungovat na chalupě po bouřce v Krušných horách. Měl tam položený v regálu jeden starý gramofon (myslím Kenwood) nějakého zákazníka a na něm gumová podložka s drážkami. Bohužel gramofon čekal na svého majitele. Na otázku „proč se ptám“ a moji odpověď „sháním tuto gumovou podložku“ se mi dostalo nadějné odpovědi: „kouknu do skladu“.

Za chvilku se mi do rukou dostává sice zaprášená, ale gumová podložka s drážkami!

Těším se na dnešní večer a „soutěž“ 10 stupňů ke gramofonovému nebi, kdy jedním ze soutěžních úkolů bude nastavení RMP 10 podle Rowingovo šablony.