Potřebuji poradit

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
gotzila
Kontaktovat uživatele:

Potřebuji poradit

Příspěvek od gotzila »

Je mi už skoro 60 let a hudba je můj život. Vyměnil jsem hodně komponentů ať zesilovače,tunery,cd,kabelya repra. A protože nejsem žádný milionař,jsem docela spokojen. A tady je má prosba. Mám doma gramo Tesla 470,dostal jsem ho od kamaráda/který bohužel zemřel/ a protaže můj zesilovač Goldenote nemá gramo vstup,koupil jsem si už hodně dříve gramopředzesilovač EZK nelacinější,zkoušel jsem pár desek,které má má žena a gramec hrál. Po té jsem ho dal na skříň a dnes jsem ho znavu vytáhl,koupil několi desek/poměrně drahé/ a znovu poslouchám gramo a nevím jestli si nemám koupit jiné gramo a nový gramo předzesilovač. A protože jsem jen obyčejný člověk,koupil bych si gramo s nějakého inzeráu. Ale nevím jestli jinačí gramo bude lepší než mám doma. To má prosba o radu. Gramo předzesilovač jsem si objednal na Aukru,snad ho vyhraji. Prosím poraď my.

jouda

Re: Potřebuji poradit

Příspěvek od jouda »

Gramo nove netreba, provedl bych tunning ve smyslu vymeny kabelaze v raminku, vyvedeni na cinch konektory a koupil novou prenosku. Vas predzesik neznam, ale neco od pro-ject bude stacit.

Vice zde: http://wall.cz/nastenka/gramofon-tesla-nc-470

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Moc děkuji za odpověď. Článek jsem četl už dříve,ale přesto jsem se chtěl zeptat. RCA kabely jsem udělal už dřív nevím ovšem jak říkáte vyměnit kabeláž v ramínku, na to si asi netroufnu, objednal jsem si nový řemínek v Litovli,starý mi občas spadne,doufám,že dojde,přenosku jsem vyhrál a pokusím se vyplnit dno gramofonu plastelínou,jak píše autor.
P.s. dopisoval jsem si s majitelem grama DUAL asi za 3200kč a psal, že měl gramo Tesla 420 a říkal Dual je daleko lepší gramo než Tesla,proto jsem se ptal. Ale jinak moc děkuji. Ivan

Luki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luki »

Vymenit kabelaz v ramenku zvladnes, kdyz jsi zvladl vymenu na RCA konektory.
Ja mel hruzu z toho, nikdy jsem to nedelal ale podarilo se.

Navod na vymenu na Tesla NC500 je tady http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =12&t=9708

Cena ProJect kabelaze cca 200-300 Kc, aspon budes mit jistotu ze jsi udelal maximum.

Jo, a jeste nastaveni gramofonu http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=36&t=219

Luki

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

S levných a dobrých preampů pro MM přenosku bych bral asi toto: http://elektro.bazos.cz/inzerat/1660876 ... mp-Mk3.php

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

ja mel/mam taky nc470 a raminko jsem prekabloval, je to jednoduche
http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... d=a#p72863

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Chtě jsem říct,spojil jsem se s p.Zatloukalem z Litovle,který mi psal,že gumička na gramo Tesla470 stojí 50kč,hned jsem mu napsal adresu,musel jsem ho dvakrát upozornit než mi řemínek poslal a jeho cena byla 150kč a to mi nabídl, když jsem mu psal aby mě napsal ,kde se dají koupit drátky na předrátování a novou přenosku,že si to udělám sám,nabídl mi že to udělá on a když se dívám na cenu za kterou mi prodal gumičku, to bych se prohnul. Co vy na to říkáte? Mám takový dojem, že když řemínek stál podle něj 50kč je dobírka za 150kč přehnaná. Ivan

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

No to je právě problém dobírek.To pan Zatloukal neovlivní.Příště je lepší poslat peníze převodem.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nový gramo netřeba, Tesla NC-470 plně vyhoví i vyšśím nárokům. Sám mám NC-430 a uživatelsky se líší akorát tvarem ramínka a zvedáčkem přenosky nazávislým na vypínání pohonu - NC-470 má obě funkce spřažené. Přílišné technické odlišnosti (jako olejové tlumení, nastavení apod.) obou aparátů vynechám. Výsledná jakost je ovšem determinována typem a stavem použité přenosky (hrotu), zde se investice vyplatí. Vhodná náhrada je dostupná Ortofon OM-B5, Nagaoka JT-411 či AudioTechnika AT-91 (500-800 Kč za kompletní přenosku). Všechny montované na dva šroubky s roztečí 12.6 mm jako původní Tesla VM-2101, 2102, 2103. Mnoho zdaru a kvalitního poslechu.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Víte díval jsem se na internet a snažil se správně naštelovat gramo. Víte mám takový dojem,že když se dá ramínko na začátek desky a spusttí se gramo jde ramínko s jehlou moc rychle na desku,proto jsem koukal na intarnet a chtěl jsem to spravit,ale stalo se to,že se mi ramínko spadlo a je po jehle a asi i po vložce. P. Zatloukal z Litovle mi nabízí Ortofon OMB5e za 550kč+ 100kčdobírka. Chtěl bych se zeptat,proč ramínko tak rychle padá na desku a jestli by mi někdo vysvětlil jak pro blbce,protože si tak připadám,jak se nastavuje gramo Tesla470. Mám sice návod, ale to je asi pro chytřejší lidi než jsem já.

Odpovědět