Pračka LP Clearaudio smart Matrix

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
capouch
Kontaktovat uživatele:

Pračka LP Clearaudio smart Matrix

Příspěvek od capouch »

Po ročním čekání, šetření a vybírání jsem již 3 dny majitelem pračky LP Clearaudio Smart Matrix (díky Renowne!) Jsem nadšen, až takové zlepšení po vyčištění sem nečekal (nebo sem měl tak špinavé desky?) Zvuk se po vyprání zlepšil razantně, a to vlastním jen entry level sestavu, jakmile bude lepší gramec s pořádnou přenoskou, pak to bude teprve krása. Uvažoval sem původně o nižších modelech Nitty Gritty, ale přece jen motorové otáčení desky je o něčem jiném nežli manuální. Jsem moc rád že ji mám, teď konečně mohu plně využít antistatických obalů na LP od Pipise (vypadá to že budu potřebovat další), ne že bych je doteď nepoužil, ale přeci jen dávat vypranou desku, která je jako nová do nového obalu to je teprv pocit, zkrátka voňaFka! Do teď sem jen z LP vyhodil starý papírový vnitřní obal, desku v rámci možností vyčistil a dal do nového přebalu, ale s nákupem pračky význam těchto obalů u mě vzrostl. Zde je nějaké info, je tam i malé video s ukázkou praní LP http://clearaudio.de/eng/sr_smatrix.html a tady http://www.highend.cz/productpages/clea ... atrix.html Po mé zatím krátké zkušennosti myslím, že by pračka LP měla být součástí sestavy každého gramomilovníka, při zamýšleném upgrade sestavy bude mít rozhodně větší vliv na výsledek než nákup lepších repro nebo třeba zesilovače.

Založil sem toto vlákno, protože tu samostatné vlákno o pračkách LP není, jestli nechá admin v názvu Clearaudio nebo ho přejmenuje obecně na třeba pračky LP už nechám na něm.

Chtěl bych tímto také zjistit od případných majitelů nějaké poznatky s dlouhodobějším provozem této pračky. Např na kolik LP vám vystačí kapalina, po kolika vyčištění bude potřeba vyměnit ty kartáčky - pásky z mikrovlákna, které zajišťují vlastní čištění (jedna sada je součástí balení) atd případně jiné postřehy.

Obrázek

Peer
Kontaktovat uživatele:

Re: Pračka LP Clearaudio smart Matrix

Příspěvek od Peer »

Slyšitelný přínos je i vyprání nových desek.
Opět jsem si to ověřil na nových deskách Genesis...

Křeček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Křeček »

Tuto pračku jsem viděl loni na výstavě v Praze. V první chvíli jsem myslel, že je to gramofon, vypadá opravdu moc dobře. Souhlas s Peerem - opravdu se vyplatí prát i nové desky a rovnou místo papíru do "igelitu". Je to slyšet, vyjimečně nežertuji!

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Mám také tuto pračku a jsem s ní zatím velmi spokojen. *thumbs up*

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

pipis píše:V novém číslo LP magazin 3/2009 právě vyšla 4str. recenze této pračky. Jsou tam i pěkné fotky vnitřku.
Majitelé - dopadlo to dobře :-)

Uvnitř solidní elektronika pro dlouhodobou životnost.

magazín nepotřebuji, případně někomu zašlu.
JJ měl bych zájem Pipisi. Ať tu pračku nemusím kuchat a dívat se dovnitř :-D

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Vypadá to docela zajímavě - hlavně mě zaujalo to zvukové zlepšení u nových desek :)
Jaké máte zkušenosti s čistící kapalinou do této pračky? co používáte?

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Diode

já používám zatím kapalinu od Clearaudio, ale je drahá, až dodělám, koupím něco levnějšího třeba http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 578#p27578

RoXoR
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RoXoR »

Ja by som si ju chcel takisto zakúpiť, ale jediný autorizovaný predajca v BA (firma Platan) mi oznámil čakaciu lehotu cca 3 mesiace :-(
Vraj nemajú na sklade, je kríza atď a že z Nemecka objednávajú tovar až keď sa nazbierajú objednávky ... To ma trocha zarazilo.
Vie mi niekto poradiť kde ešte inde v SR by som ju mohol zakúpiť ?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Využívám přítele Bohůše.
Peru na jeho. :-)
Musí chudák točit sám s Nitty.
Matrix je automatizovaná, radost prát.
Jednou to budu stejně muset zakoupit.
Sbírka roste utěšeně.

miles
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miles »

Ahoj roxore ,myslím si že pokud trváš na pračce od Clearaudia budeš si opravdu muset počkat min. 3 měsíce!! Já jsem na pračku čekal 3 a půl měsíce a dnes
jí používám k plné spokojenosti! Nebo se obrat na konkurenci a kup si produkt od VPI třeba od pana Hanzla , pračka je na stejném principu jako konkurenční
Clearaudio akorát neumí otáčet deskou na obě strany jinak postránce funkční je to totéž!
http://www.webareal.sk/highend-eshop/es ... NG-MACHINE

RoXoR
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RoXoR »

miles píše:Ahoj roxore ,myslím si že pokud trváš na pračce od Clearaudia budeš si opravdu muset počkat min. 3 měsíce!! Já jsem na pračku čekal 3 a půl měsíce a dnes
jí používám k plné spokojenosti! Nebo se obrat na konkurenci a kup si produkt od VPI třeba od pana Hanzla , pračka je na stejném principu jako konkurenční
Clearaudio akorát neumí otáčet deskou na obě strany jinak postránce funkční je to totéž!
http://www.webareal.sk/highend-eshop/es ... NG-MACHINE
Vďaka za tip, ale našťastie nebudem musieť čakať tie 3 mesiace.
Jeden nemenovaný kolega tu na fóre mi vyšiel ústrety a snáď čoskoro bude slúžiť Matrix u mňa doma ;)
Už sa na to teším, mám spústu vinylov ktoré potrebujú vyprať.

Zbynek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbynek »

Už téměř dva měsíce patřím ke spokojeným vlastníkům této pračky.
Vynikající poměr cena / výkon *thumbs up* *thumbs up*

RoXoR
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RoXoR »

Tak som sa dočkal aj ja, pračka SMART MATRIX už je doma, a perie k plnej spokojnosti *thumbs up*

Odpovědět