Praní desek

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
JirkaB
Kontaktovat uživatele:

Praní desek

Příspěvek od JirkaB »

Zdravím všechny příznivce analogu,

měl bych dotaz, zda nevíte o někom z jihu Moravy, co pere gramofonové desky? Rozhodl jsem se oprášit starší sbírku LP jsou mezi nimi pro mě zajímavé kousky a chtěl bych je někde nechat vyprat, aby hrály zase jako nové.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Praní desek

Příspěvek od Renown »

především si od toho neslibuj, že po vyprání budou hrát jako nové.
Zvláště hodně ohrané desky někdy mohou po vyprání hrát zdánlivě ještě hůře.

JirkaB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaB »

Já je nemám ve špatném stavu, tak 10-15 let je nikdo nehrál, byly schované ve skříni. Některé kousky co se mi líbí jsem zkoušel pouštět a nijak v tom nepraská a nešumí, jen když je velmi tichá pasáž. Ale říkal jsem si zda by nebylo lepší je nechat vyprat po těch letech.. Jsem v tomhle nováček, tak se v tom až tak nevyznám.. k vánocům jsem si kupil gramofon od Pro-Ject a chci si začat užívat analogu :)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

vyprat určitě ano, ale spíše jde o to, aby se ty nečistoty nezatlačily hlouběji do desky a aby se nezanášel nečistotami hrot přenosky.
Je to spíše k tomu, aby dále nedocházelo ke zhoršování, nelze očekávat, že se zvuk významně zlepší. I když jsou zde i tací co perou zcela nové desky a rozdíly ve zvuku slyší. To už je ale obsedantně kompulzívní porucha osobnosti. Kompulzí je zde právě to praní

MartinSt4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MartinSt4 »

JirkaB píše:Zdravím všechny příznivce analogu,

měl bych dotaz, zda nevíte o někom z jihu Moravy, co pere gramofonové desky? Rozhodl jsem se oprášit starší sbírku LP jsou mezi nimi pro mě zajímavé kousky a chtěl bych je někde nechat vyprat, aby hrály zase jako nové.
Než jsem si koupil pračku, tak jsem si nechal prát desky v audiofriendu v Brně, http://www.audiofriend.cz

Odpovědět