Zdravím všechny příznivce analogu,
měl bych dotaz, zda nevíte o někom z jihu Moravy, co pere gramofonové desky? Rozhodl jsem se oprášit starší sbírku LP jsou mezi nimi pro mě zajímavé kousky a chtěl bych je někde nechat vyprat, aby hrály zase jako nové.
Praní desek
Re: Praní desek
především si od toho neslibuj, že po vyprání budou hrát jako nové.
Zvláště hodně ohrané desky někdy mohou po vyprání hrát zdánlivě ještě hůře.
Zvláště hodně ohrané desky někdy mohou po vyprání hrát zdánlivě ještě hůře.
Já je nemám ve špatném stavu, tak 10-15 let je nikdo nehrál, byly schované ve skříni. Některé kousky co se mi líbí jsem zkoušel pouštět a nijak v tom nepraská a nešumí, jen když je velmi tichá pasáž. Ale říkal jsem si zda by nebylo lepší je nechat vyprat po těch letech.. Jsem v tomhle nováček, tak se v tom až tak nevyznám.. k vánocům jsem si kupil gramofon od Pro-Ject a chci si začat užívat analogu 
vyprat určitě ano, ale spíše jde o to, aby se ty nečistoty nezatlačily hlouběji do desky a aby se nezanášel nečistotami hrot přenosky.
Je to spíše k tomu, aby dále nedocházelo ke zhoršování, nelze očekávat, že se zvuk významně zlepší. I když jsou zde i tací co perou zcela nové desky a rozdíly ve zvuku slyší. To už je ale obsedantně kompulzívní porucha osobnosti. Kompulzí je zde právě to praní
Je to spíše k tomu, aby dále nedocházelo ke zhoršování, nelze očekávat, že se zvuk významně zlepší. I když jsou zde i tací co perou zcela nové desky a rozdíly ve zvuku slyší. To už je ale obsedantně kompulzívní porucha osobnosti. Kompulzí je zde právě to praní
Než jsem si koupil pračku, tak jsem si nechal prát desky v audiofriendu v Brně, http://www.audiofriend.czJirkaB píše:Zdravím všechny příznivce analogu,
měl bych dotaz, zda nevíte o někom z jihu Moravy, co pere gramofonové desky? Rozhodl jsem se oprášit starší sbírku LP jsou mezi nimi pro mě zajímavé kousky a chtěl bych je někde nechat vyprat, aby hrály zase jako nové.