Predratovani raminka - navod

Prostor pro milovníky poslechu LP
Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Predratovani raminka - navod

Příspěvek od Dinosaurjr »

U p.Zatloukala z Litovle lze opatřit kablíky ProJect za 250 Kč, krabička s výstupem cinch za 200 Kč, +pošta. Nebo se obrátit přímo na PJ. http://elektro-zatloukal.sluzby.cz/

hades
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hades »

Díky, napsal jsem mu *thumbs up*

PJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PJ »

Dinosaurjr: Nemáš náhodou fotky? Ta krabička má na jedný straně piny na kablíky od ramínka a na druhý cinche nebo jak? Mám v plánu dát do kupy NC500 co jsem nedávno sehnal. Ještě budu potřebovat talíř a závažíčko, ale to by snad měl mít jeden kamarád.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Foto najdeš tady http://dinosaurjr.rajce.idnes.cz/Tesla_ ... back_CINCH
někdo je sem přidejte, ať je to tu natrvalo. Foto je jen ilustrativní v kvalitě z mobilu. Na prvním foto je trochu jiná úprava z SK, kdy byly Cinche zapuštěné do dřevěné case. Další foto jsou plechová krabička s Cinchema a uzeměním od PJ. Na hraně plechové misky nad Cinchem vyčnívají takové malé capíky (čtverečky), které by se asi měly zabořit do "dřeva". Ale na mojí NC500 na ně zrovna není příliš místa. Spíše budou na dřevěné hraně. (Pokusím se udělat lepšé foto.)
Nový talíř (černý s odvrtáním na vyvážení) od p.Zatloukala sice přišel na litr, ale zase je perfekt rovný. Takže zrovna tady bych nešteřil, spokojenost.

ron

Příspěvek od ron »

Foto od dinosaura. Kvalita naozaj nič moc :) ale pre ilustráciu postačí

Zapustené cinche
Obrázek

Krabička
Obrázek

Obrázek

voltik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voltik »

Pánové, já jsem to na svém NC450 provedl s CINCH takto:
Obrázek
a určitě bych to nedělal tak, že budu jakkoliv narušovat dýhu. Je to zbytečné.
Neber to osobně Dinosaure, ale tvé provedení CINCH se mi nelíbí
Tady pak výsledek mé renovace NC450.
Nové předrátování, CINCH, AT95, nový subtalíř, talíř, namazání, seřízení, nová dýha macassar, ...

http://www.volta.estranky.cz/clanky/cs- ... nc450.html

u NC500 to mám takto:
Obrázek
Ohnutý plíšek, vyvrtané tři otvory pro CINCH a zem a stačí to...

atb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od atb »

Zdravím nebyl by tu někdo kdo by mě předratoval ramínko na Pioneer Pl320??

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

No já to neberu nijak, protože ten gramofon se zapuštěnými Cinchy není můj a ani mě se to nelíbí, ale je to jedna z možností, protože ta plachová krabička od PJ se zase nevejde na určité gramofony... A třeba ohýbat plech také není v možnostech každého. Zkrátka jiné řešení (a lá PA).

lld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lld »

Zdravím, chci si předrátovat ramínko na 440 a zatím nevím, jak vytáhnout ten konektor z ramínka (protikus headshellu). Kolíček jsem vytáhnul, ale s konektorem nejde pohnout. Jak dál?
Díky
lld

Therenus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Therenus »

co soudíte o této sadě na prodrátování?

https://www.phono.cz/nahradni-dily-ke-g ... mu-ramenku

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Mohl by zkušený gramofonista prosím objasnit, proč mají luxusní gramofony vodiče od přenosky tak dlouhý kus mezi raménkem a konektorem nestíněný? Nebo jsou ty malé kablíky stíněné? Prohlížím si ty krasavce a tomuto prvku nerozumím.
Děkuji
Přílohy
Výstřižek3.PNG

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Stíněné nebudou. Ony jsou zakrouceny a to prý má lepší odolnost k rušení. Podobně to dělá s kabely i Kimber nebo Krautwire se všemi kabely.
Raménka která jsou jednobodová to mají často takto nahoru vyvedená. Protože je zde menší šance na nějaké boční síly. Tyto ramena se vyvažují ve dvou osách proto by mohl být problém kdyby se vespod o něco opíral kabel.

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Aha. Na P1101 jsou ještě v nějaké měkké trubičce a je pravda, že při vyvážení raménka je síla od kabeláže patrná. U mě funguje jako lehký antiskating.
Úzkostlivě chráním vodiče od přenosky před elektromagnetickým zářením na každém milimetru. Výstupní konektory jsem dal do kovové krabičky. Pohled na takový kus holého drátu mě úplně vyvedl z míry.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Stínění chrání před elektrostatickou složkou.
Před elektromagnetickým zářením chrání symetrizace.Tj. z přenosky vystupujou dva symetrický signály, který vedou vždy navzájem zkroucený páry vodičů.Jeden vodič pak spojuje kovový tělo ramínka na všechny ostatní kovový díly.Takže z raménka by mělo vystupovat pět tenkejch izolovanejch vodičů, ale žádná trubička.Ta jen zvyšuje mechanickej odpor ložisek.Zbytečně.
kabelguru.cz

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

S tím bych si nebyl zcela jistý. Ale píšeš to dost sebevědomě, tak to nastuduji. Z přenosky jdou sice symetrické signály ale plavou, protože nemají vyvedený střed jak je tomu u klasického 3 pinového symetrického signálu. Stejně v předzesilovači připojím jeden signál (-) na zem předzesilovače. Ale to kroucení samozřejmě pomůže, to je jeasné.
S tou trubičkou máš samozřejmě pravdu. Ale je tam od výroby "origoš". Dával to tam Litovel, já to nepředělával. Je velice měkká ale přesto ji raménko "cítí".

Odpovědět