eficak píše:V žádném případě neměnit pětikolík!!!
Tesla NC600Q, s namontovanou Music Hall Tracker, což je Goldring Elektra, hraje Renownovi do zesilovače Grundig se zabudovaným phonem a právě pětikolíkovým vstupem.
Překvapivě plnotučný zvuk, by se mohl potlačit těmi nesmyslnými nestandardními konektory CINCH.

ajajaj - pozně - pájka již vystydla, cín ztuhnul, prst již nekrvácí....

Ten gramofon už měl pár modifikací za sebou a soudě dle odvedené řemeslné stránky - spíše na škodu (tolik vrstev cínu jsem ještě neodsával)
Volal jsem do jeho rodné Litovele, a velmi ochotný pán mi poradill, tak tedy:

Jde o 5ti kolík - samice
No a co se týče změny zvuku... Mám teď žetězec do koncového zesilovače přes Phono Box II po 5ti kolik na ramenku propojený kabelem RG 62A/U, který zde byl již tolikrát kladně hodnocen. LP Norah Jones - feels like home mě ukázalo, co změna signálových kabelů dokáže. Předtím jsem to za důležité nepokládal ale... ale ten zvuk!!
Nejdříve na mě dýchla skutečná čistota a průzračnost a pak mě pohladil zvuk dřevené basy v podání se zvonivým klavírem - nádhera. Moje "entry level" sestava zase povyrostla
Mám pocit že basy jsou plnější a prokreslenější, středy získaly na detailech a výšky zní pro mě příjemněji. Objevilo se dokonce i více prostoru.
Tenhle zásah byl tak trošku pokus - zajímalo mě co to udělá.