Překablíkování Tesly NC 500

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Diode
Kontaktovat uživatele:

Překablíkování Tesly NC 500

Příspěvek od Diode »

Prosím moudré a zkušené, kterých je na tomto fóru nespočet, o radu se zapojením nových kabelů k raménku na gramofonu Tesla NC 500
Chtěl bych si jej vyvést na konektory CINCH - Dole je 5-DIN a já nevím, ke kterému přiřadit jaký kabel :cry:

Tady je nákres spodní strany raménka - mohl by mi prosím někdo k číslům přiřadit připojení :?:
Obrázek

Jaké doporučujete kabely: konektor na raménku ----> cinch terminál ?

děkuju

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Překablíkování Tesly NC 500

Příspěvek od efičák »

V žádném případě neměnit pětikolík!!!
Tesla NC600Q, s namontovanou Music Hall Tracker, což je Goldring Elektra, hraje Renownovi do zesilovače Grundig se zabudovaným phonem a právě pětikolíkovým vstupem.
Překvapivě plnotučný zvuk, by se mohl potlačit těmi nesmyslnými nestandardními konektory CINCH.
:-)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Číslování kolíků na obrázku je špatně. Je potřeba vzít lupu a odečíst čísla pinů, jelikož pořadí je 1-4-2-5-3. Pokud to bude takto špatně, tak rada bude matoucí, z obrázku není jasné, zda je to samec či samice a odkud je pohled, zda ze strany pájení, nebo pinů/dutinek.
Pavel Macura Audio

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

eficak píše:V žádném případě neměnit pětikolík!!!
Tesla NC600Q, s namontovanou Music Hall Tracker, což je Goldring Elektra, hraje Renownovi do zesilovače Grundig se zabudovaným phonem a právě pětikolíkovým vstupem.
Překvapivě plnotučný zvuk, by se mohl potlačit těmi nesmyslnými nestandardními konektory CINCH.
:-)
ajajaj - pozně - pájka již vystydla, cín ztuhnul, prst již nekrvácí.... :oops: Ten gramofon už měl pár modifikací za sebou a soudě dle odvedené řemeslné stránky - spíše na škodu (tolik vrstev cínu jsem ještě neodsával)
Volal jsem do jeho rodné Litovele, a velmi ochotný pán mi poradill, tak tedy:
Obrázek
Jde o 5ti kolík - samice

No a co se týče změny zvuku... Mám teď žetězec do koncového zesilovače přes Phono Box II po 5ti kolik na ramenku propojený kabelem RG 62A/U, který zde byl již tolikrát kladně hodnocen. LP Norah Jones - feels like home mě ukázalo, co změna signálových kabelů dokáže. Předtím jsem to za důležité nepokládal ale... ale ten zvuk!!
Nejdříve na mě dýchla skutečná čistota a průzračnost a pak mě pohladil zvuk dřevené basy v podání se zvonivým klavírem - nádhera. Moje "entry level" sestava zase povyrostla :)
Mám pocit že basy jsou plnější a prokreslenější, středy získaly na detailech a výšky zní pro mě příjemněji. Objevilo se dokonce i více prostoru.

Tenhle zásah byl tak trošku pokus - zajímalo mě co to udělá.

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

Podle tohoto popisu byla zapájena redukce od HAMA, kterou jsem měl na 5DIN, já přesně tohle skoušel a nehrálo to.
Ale tak jak jsem to zapájel na radu servisu Tesla to bylo myslím i původně na jednom mém starém gramofonu, který už nežije.

cip
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cip »

Ahoj ,před rokem jsem řežil též a jedem velmi hodný člověk se našel a poradil (ozzy8 děkuji ;) ).
Takto jsem měl já původní zapojení

Obrázek

a nyní cituji:
"Tie vonkajšie krajné drôty( hnedý a priesvitný), to budú ľavý a pravý kanál.Tipujem, že hnedý môže byť pravý a priesvitný ľavý kanál. Na prenoske to budú červený(pravý) a biely(ľavý)káblik. Zelený a modrý káblik
sú zeme pre L+R kanál.DIN konektor je iný systém zapojenia ako zamýšľané preloženie na konektory
cinch. Čiže teraz sa netráp, prečo je v konektore DIN zapojených toľko káblov.Pre zapojenie typu cinch budeš potrebovať iný typ kábla, tzv koaxiálny, kde je v strede žila v izolácii. Na nej je navinuté spletané tienenie a potom už len vonkajšia izolácia. Ako klasický televízny koaxiálny kábel.. My tento koaxiál zapojíme takto: strednú žilu na vonkajší-krajný konektor a opletenie (tienenie) na vnútorný vedľa neho.Tak isto druhý kábel: strednú žilu na krajný-vonkajší konektor a opletenie(tienenie) na vnútorný vedľa neho. Spájkou spoj tieto tienenia aj so stredným kolíkom podľa obrázku,kde tienenia-oplety sú znázornené modrou farbou.Tie krajné žily je dobre odizolovať bužírkami od tých tienení."

Obrázek

snad ti to aspon trošku pomohlo

Diode
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diode »

*2thumbsup* no bezva - udělal jsem to v podstatě na vlas stejně - aspoň jsi mě v tom utvrdil - moc díky *klanimse*

Odpovědět