Prenoska 2M Blue

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
martin110r
Kontaktovat uživatele:

Prenoska 2M Blue

Příspěvek od martin110r »

Mám gramofón Tesla NC 452 a pred časom som sa rozhodol kúpiť novú prenosku. Povedal som si že nebudem trocháriť, a "zo zvedavosti" som kúpil prenosku Ortofon 2M Blue. Lenže ako tak čítam, veľa z vás máte kvalitnejšie gramofóny a bohate vám postačuje nižšia rada - Ortofon 2M Red. Neviem teda, či do budúcnosti kúpiť znovu 2M Blue, alebo prejsť na 2M Red. ALebo nebodaj na OM5E. Mám ešte gramofón Tesla NC 300, tam som mal Ortofon OM5E no pri 2M Blue sa mi ten zvuk zdá akoby pestrejší.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prenoska 2M Blue

Příspěvek od PítrsPraha »

Možná ti v přemýšlení pomůže pár mých poznatků ohledně 2M Red a 2M Bronze, které obě vlastním. 2M Blue je zvukově cca na půl cesty mezi nimi.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... ze#p118578

martin110r
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin110r »

No je fakt že môžem potvrdiť odstavec z fóra: "- redka je milosrdnější ke zbytku řetězce, hlavně ke kvalitě gramce. Bronzka svými kvalitami odhaluje nedostatky.". To je fakt aj v prípade Blue. Keď som kúpil gramec NC452 a k nemu prenosku 2M Blue, tak som bol v tichých pasážach zo zvuku sklamaný, oproti NC300 s prenoskou OM5E. Tesla NC452 má nepríjemnú vlastnosť a síce motorček napevno prišrobovaný ku šasi. No a 2M Blue bola zrejme natoľko citlivá, že tie jemné vibrácie z motorčeka brala a posielala mi ich do reprákov.

No gramec som dal zrepasovať jednému maníkovi (neviem či môžem menovať, aby z toho nebola reklama) a okrem toho som nechal vylepšiť uloženie motorčeka, aby bol pružne uložený. Teraz je to úplne iná liga. Žiadny ruchy od motorčeka nepočujem.

archeocomp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od archeocomp »

To je zaujímavé. Ja mám NC452 a 2M Red a v tichých pasážach motorček nepočujem. Podľa mňa počujem hluk drážky, ale odstup je parádny.

patrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od patrik »

Mam 2M Red a kupoval jsem ji proto, ze cenou prevysuje cenu gramce (Rotel RP-855) :) No, jinak - snazim se mit cely retezec vyvazeny a pokud bych koupil prenosku za 6 - 10 tisic, nutilo by mne to koupit take gramec za 20-30 tisic. A kdybych koupil gramec za 30 tisic, musel bych taky kooupit novy kabel za minimalne 3 tisice, a kdybych koupil kabel za 3000, zjisim, ze nakonci kabelu je zesik za 6000 a tedy bych ho musel vymenit taky za neco v cene kolem 30 - 40 tisic a to jeste nejsem u repraku :)

Cili, nebudu preci kvuli prenosce menit cely hifi, no ne? :)

Resume je tedy to, ze mit NC-452 (ktery jsem kdysi take mel), dal bych do nej opet M2 Red a byl bych zcela spokojeny .) Navic me zesilovace stejne vice, jak 20kHz "neumi", takze Blue s 22kHz nebo jeste lepsi prenosky s vyssim rozsahem nemam jak zesilit. Nutno videt vzdy celek

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Léta jsem žil s 2M Redkou a potom i s Bronzkou.Rozdíl cítím stejně jako v odkazu od Pitra.Právě kvůli její rozlišovací schopnosti na dobré a špatné nahrávky a s tím spojené výlisky,což se u mne projevovalo zkreslením a já ne a ne ji pořádně nastavit (žil jsem v omylu,že je špatně nastavená),tak jsem koupil DV 20x2 a jsem absolutně spokojný.Nevím jestli můj gramec PJ experience odpovídá kvalitě a ceně přenosky,ale k.... ono to hraje a jak!!!

Odpovědět