Nevsimol som si nejakeho zhorsenia ani pri starsich LP. Je to o dost lepsie ako MP-110 a dalo by sa povedat, ze vyssie kmitocty to ma podobne ako AT540 a spodok je zase lepsi ako AT o malo slabsi bass ako MP-110 ale je lepsie definovany a presnejsi. Stredne pasmo sa mi javi cistejsie u MP-200.
Přenoska do technics 1210 mk7
Re: Přenoska do technics 1210 mk7
LadiCZ:
Kup si na ebay

Přenosku u jednoho ze šroubku budeš muset podložit. Ta libela nemusí být přesná a navíc zatěžuje tamínko.
Kup si na ebay

Přenosku u jednoho ze šroubku budeš muset podložit. Ta libela nemusí být přesná a navíc zatěžuje tamínko.
ovšem, a taky má svou hmotnost a nějakou setrvačnost, tyhle podivné hokusy-pokusy raděj ne
Tu šablonu sem si objednal..ale pořád netuším jak to srovnám, já myslel, že se pootočí raminkem a ne vypodkladat přenosku..ani mně nenapadá čím..
Uz začínám být nestastnej..vždycky když už se těším že budu hrát, tak se něco po..
Uz začínám být nestastnej..vždycky když už se těším že budu hrát, tak se něco po..

Ty libely nejsou většinou přesné. Dej jí na rovný podklad v jednom směru a naopak. Uvidíš, jestli bude bublina ve stejné poloze. Jestli ano, tak to je v pořádku. Jestli ne, hoď ji do koše. Podložky mezi přenosku a hlavičku si vyrob například z tuhého papíru. Podkladej a měř. Taky jsem to tak dělal. Někdy stačí tenká vložka. Vinylu Žďár. Neházej flintu do žita.
Ještě mě napadá. Dej si na talíř zrcátko. Tím nejlépe zjistíš, jestli je hrot kolmý k desce.
Děkuju za radu!!
zítra na to vletim..
Nejlépe je koupit headshell Project Signature, který umožňuje seřízení azimutu z vnější strany, pomocí imbus šroubku.
K mání je hliníkový, karbonový, dřevěný.K maximální spokojenosti používám karbonový, oproti původnímu headshellu, kterým je Technics osazován, přínos jednoznačný.
V bajonetu býva malá vůle, stačí do roviny zarovnat mírným tlakem rukou, posléze zkontrolovat zarovnávací kostkou, netřeba nic podkládat, doporučuji občas rovinu zkontrolovat kostkou(asi jedenkrát za čtrnáct dní).
Podložky z tvrdého papíru mohou degradovat zvuk, protože přeruší těsný kontakt mezi headshellem a přenoskou.Na podložení se prodávají podložky z karbonu v setu tři ks. o tloušťce 0,5mm,1mm,2mm v ceně asi1500kč. ve studiu u Pavla Dioka.
K mání je hliníkový, karbonový, dřevěný.K maximální spokojenosti používám karbonový, oproti původnímu headshellu, kterým je Technics osazován, přínos jednoznačný.
V bajonetu býva malá vůle, stačí do roviny zarovnat mírným tlakem rukou, posléze zkontrolovat zarovnávací kostkou, netřeba nic podkládat, doporučuji občas rovinu zkontrolovat kostkou(asi jedenkrát za čtrnáct dní).
Podložky z tvrdého papíru mohou degradovat zvuk, protože přeruší těsný kontakt mezi headshellem a přenoskou.Na podložení se prodávají podložky z karbonu v setu tři ks. o tloušťce 0,5mm,1mm,2mm v ceně asi1500kč. ve studiu u Pavla Dioka.
Ještě jsem zapomněl.
Než budeš cokoli dělat, zkontroluj, prosím, zda gramofon je opravdu usazen rovně, nejlépe kalibrovanou vodováhou.
Až potom teprve to další.
Než budeš cokoli dělat, zkontroluj, prosím, zda gramofon je opravdu usazen rovně, nejlépe kalibrovanou vodováhou.
Až potom teprve to další.