Prenoska

Prostor pro milovníky poslechu LP
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prenoska

Příspěvek od lechos »

octavius píše:
lechos píše:Bez obav použij MC, Technics VX-700 má přípoj phono MC, ne ?
Jasneeee MC/MC subsonic - a vykonu ma az az :P 100W na kanal - zda sa ze este poctiva konstrukcia r. 1992
v krajnosti můžeš použít extérní gramofonový preamp korekčák zapojený na Technicsu do vstupu CD nebo tuner ale to nebude nutné

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

No a já vyměnil MP-110 za SHELTER 201 :P , musím přiznat že ten kopák mi chvílema chybí, ale to ostatní pane jo to je najednou prostoru a celkově se mi ten zvuk ze Shelteru líp tráví. Posloucám několikátý týden a stále mě překvapuje :)
Obrázek
Model 201 Specifications
Output voltage: 4mV
Stylus tip: 0.3 x 0.7mil elliptical bonded diamond
Load impedance: less than 50K ohm
Weight: 6.2 gram
Tracking force: 1.5 to 2.0 gram

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Tak si opustil rady nagaokarov a prešiel ne shelter? Je to veľký rozdiel oproti mp-110 alebo by sa dal prejav prirovnať k at-440mlb ?

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Octavius: ano přešel sem na Shelter 201. AT-440 sem naživo neslyšel, ale jeden kolega zde z fora mi při přeposlouchání mých RIPů ze Shelteru napsal, že na měj AT440 nemá, můžeš si pustit můj RIP zde je ke stažení: https://webshare.cz/#/file/3dv1hi69f5
A porovnání MP-110 vs. Shelter 201 to už není tak jednoduché... Shelter bych popsal že má lepší prostor a víc slyším třeba vokáli a nějaké detaily navíc, prostor super, ale u prostoru mě může mást to že sem měl na MP-110 ohnutou chvějku mimo osu a nehráli mi vyrovnaně kanály. Přišla mi i nová jehla na MP-110, ale váhám jestli jí rozbalit :D Pak při případném prodeji dál bych jí zbytečně sundal hodnotu. :D

Kdyby jsi měl cestu okolo Rakovníka tak se můžeš stavit na poslech, to je asi lepší než tisíc slov ;-)

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Velmi pekne to hra!!! Taky plny zvuk - mne sa paci *2thumbsup*

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Díky za pochvalu!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Pocuvni toto https://www.youtube.com/watch?v=z6aKtQ5g4DE ten zvuk Clearaudio Virtuoso Wood Cartridge nema chybu ale ta cena!! :shock:

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Ju to hraje dobře aj z youtube :D Cenová kategorie je ale trochu jinde něž tady ve vlákně zmíněné přenosky, kde asi nejdražší je Shelter 201 :)

apa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od apa »

Zdravím všechny
Mám v krabici starší přenosku Shure M75-ED type 2 a uvažuji o jejím eventuálním upgradu formou záměny hrotu, pokud je vůbec tato záměna ale možná... Zhlídl jsem se ve stylusu N75-HE Typ 2 https://www.pickupnaalden.com/english/t ... E-II__5510
https://www.thakker.eu/en/needles/n-75- ... us/a-5543/
( Hypereliptický hrot ) Údajně velice špičkový referenční hrot a dnes již prakticky jako originál nesehnatelný. Původně určen na přenosky Shure M 75 HE, ale zajímalo by mě jestli by tento hypereliptický hrot HE byl kompatibilní s touto přenoskou M75 ED type II ??? Případně jestli touto záměnou uslyším něco daleko více a posunu reprodukci dále, než z hrotem M75 ED II ?
Za případné rady moc děkuji.

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Skoro po roce občasného poslouchání sem si dal na uši dneska sluchátka a pustil vinylovou placku na gramofon a nechal Shelter 201ku aby jí "pohladila" hrotem. A je to pořád stejně dobré jako před rokem :D Už sem asi zapoměl jak hrála tesla přenoska, když sem před x lety objevil kouzlo gramofonu. Moje uši už jsou lehce zhýčkané a to mám fakt jen entry vintage sestavičku. Možná by se dalo říct jak dostat z málo peněz co nejvíc muziky. :)

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Rád bych se zeptal, zda nemá někdo zkušenost s přenoskou AT-VM95EN. Buduji gramofon s objevenou Tesla P1101, pokročil jsem s pohonem a propojením do zesilovače. Šasi je zatím 4 x 3 hokejových puků pod základnou, zdroj pohonu (Arduino s H můstkem a transformátorem pro SMz370/230V) zatím leží vedle na stole, talíř se už točí. Nemám ale přenosku a moc rád bych už testoval a hrál.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Mám.
95EN je třetí v řadě série VM a oproti základní 95E o dost lepší. (O 95C se nemá vůbec cenu bavit, nejzákladnější přenoska s kónickým hrotem, bez velkých ambicí.) 95EN má oproti 95E namísto hrotu vyrobeného ze střípku diamantu uchyceného v "objímce" celý diamant, vlepený přímo do chvějky. Toto řešení je sice cenově náročnější, zvukově ale podstatně lepší. A také jeho životnost je o něco delší.
Můj mladý kamarád metalista a začínající "vinylista" (🙂) si, po tom, co mu manželka při utírání prachu sešrotovala jehlu 95E, jako náhradu koupil rovnou novou 95EN a posun k lepšímu je markantní.
Více detailů, větší prostorovost i pevnější a přesnější basy. Podle mého hraje tahle přenoska minimálně na úrovni Ortofonu 2M Blue a to za podstatně lepší peníze. 😉

Pavel_LXmini
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel_LXmini »

Dík moc. Popisuješ to podobně, jak jsem to četl na nějakém zahraničním fóru. Měl jsem v hledáčku 2M Blue a Nagaoka MP 110 (jen tak nějak věřím japoncům). Potom jsem narazil na názor, který jsi vyjádřil i Ty i s měřením té VM95EN a s poslechovými zkušenostmi. Tak dík za potvrzení, já ji zkusím. Doufám, že se vleze do headshelu P1101. Rozteč šroubů je OK ale ten ten uchopovací plíšek trochu zmenšuje prostor. Musím se ještě učit.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Rádo se stalo.
Mě se Japonci už delší dobu líbí také zvukově lépe.
Kdysi jsem tátovi montoval, do stejného raménka jako máš ty, starší AT 91. VM 95 se rozměry téměř neliší, takže můžeš být bez obav, nebude problém.
A bombónek u ní je ještě skutečnost, že má závity pro uchycení zalisované přímo do "domečku", takže při montáži odpadá piplavá manipulace s matičkami. 😉

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Lepší je Audiotechnika VM 95 ML. Je sice dražší, ale vydrží déle a má mnohem lepší hrot.

Odpovědět