Přenosky shibata vs gyger atd
Přenosky shibata vs gyger atd
zdravím planuji koupit prenosku .. MM ted jsem se dostal do problemu muže nekdo popsat rozdily .. shibata , atd godring je muj favorit . ale ma asi 5 ruznych hrotu... gryger 2 , fine line , s atd muze nedo popsat rozdily ??? moc dekuji
Re: Přenosky shibata vs gyger atd
Doufám že si to pamatuji správně. Hlavní rozdíl je ve styčné ploše hrotu vs. drážka. Shibata ma dotek 50um. Gyger 2 podle toho co jsem našel tak 70um. Což znamená že gyger dokáže zabrat více plochy z drážky takže by měl být detailnější. Zase to má ale spoustu nevýhod. Čím je větší styčná plocha tím je háklivější na čistotu desek a hlavně na mechanický stav desky.
Pokud plánuješ koupit Goldring 1012 tak tě upozorním že je vhodná podle compilace k těžkým ramenům. Nevím na jaký gramofon to chceš, ale těžkých ramen moc není.
Pokud plánuješ koupit Goldring 1012 tak tě upozorním že je vhodná podle compilace k těžkým ramenům. Nevím na jaký gramofon to chceš, ale těžkých ramen moc není.
planuji koupit bud tu 1012 nebo 1042 .. takže lepší bude goldring 2300, nebo prenoska s hrotem shibata .. treb audio technica..?? mam denon dp a100 a victor q55
Já jsem hmotnost nenašel. Myslím že to bude lehké raménko okolo 11gramů. Zkus se podívat do manuálu ke gramofonům. Musí tam být někde efektivní hmotnost ramene. Pak stačí použít kalkulačku:
https://www.vinylengine.com/cartridge_r ... luator.php
Do ní vyplníš hmotnost ramene. Pak si sečíst hmotnost přenosky a šroubků. Mel by si se dostat k rezonanci 8-12Hz.
Myslím že ti bude lépe pasovat ta Goldring 2300.
https://www.vinylengine.com/cartridge_r ... luator.php
Do ní vyplníš hmotnost ramene. Pak si sečíst hmotnost přenosky a šroubků. Mel by si se dostat k rezonanci 8-12Hz.
Myslím že ti bude lépe pasovat ta Goldring 2300.
Victor q55 má ve specifikaci napsané že má nízkou efektivní hmotnost ramene. Což je 5-10 gramů. K takovému raménku by měla být compliace přenosky 20-35um/mN. Proto ideální kterékoliv přenosky Grado nebo Audio Technica. U u goldring řada 2000.
Být tebou šel bych po Nagaoka mp 150 nebo 200. Japonec k japonci.
Ještě pozor u té kalkulačky. Někteří vyrobci, hlavně japonské firmy udávají compliaci při 100hz měření. Ta kalkulačka je pouze pro 10hz měření. Používá se pro převod ze 100hz na 10hz vynásobení údaj ve 100hz x 1.75.
Být tebou šel bych po Nagaoka mp 150 nebo 200. Japonec k japonci.