Přenosky shibata vs gyger atd

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
draja1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Přenosky shibata vs gyger atd

Příspěvek od draja1 »

zdravím planuji koupit prenosku .. MM ted jsem se dostal do problemu muže nekdo popsat rozdily .. shibata , atd godring je muj favorit . ale ma asi 5 ruznych hrotu... gryger 2 , fine line , s atd muze nedo popsat rozdily ??? moc dekuji

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Přenosky shibata vs gyger atd

Příspěvek od weiron »

Doufám že si to pamatuji správně. Hlavní rozdíl je ve styčné ploše hrotu vs. drážka. Shibata ma dotek 50um. Gyger 2 podle toho co jsem našel tak 70um. Což znamená že gyger dokáže zabrat více plochy z drážky takže by měl být detailnější. Zase to má ale spoustu nevýhod. Čím je větší styčná plocha tím je háklivější na čistotu desek a hlavně na mechanický stav desky.
Pokud plánuješ koupit Goldring 1012 tak tě upozorním že je vhodná podle compilace k těžkým ramenům. Nevím na jaký gramofon to chceš, ale těžkých ramen moc není.

draja1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od draja1 »

planuji koupit bud tu 1012 nebo 1042 .. takže lepší bude goldring 2300, nebo prenoska s hrotem shibata .. treb audio technica..?? mam denon dp a100 a victor q55

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Já jsem hmotnost nenašel. Myslím že to bude lehké raménko okolo 11gramů. Zkus se podívat do manuálu ke gramofonům. Musí tam být někde efektivní hmotnost ramene. Pak stačí použít kalkulačku:
https://www.vinylengine.com/cartridge_r ... luator.php
Do ní vyplníš hmotnost ramene. Pak si sečíst hmotnost přenosky a šroubků. Mel by si se dostat k rezonanci 8-12Hz.
Myslím že ti bude lépe pasovat ta Goldring 2300.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Victor q55 má ve specifikaci napsané že má nízkou efektivní hmotnost ramene. Což je 5-10 gramů. K takovému raménku by měla být compliace přenosky 20-35um/mN. Proto ideální kterékoliv přenosky Grado nebo Audio Technica. U u goldring řada 2000.
Být tebou šel bych po Nagaoka mp 150 nebo 200. Japonec k japonci.👍Ještě pozor u té kalkulačky. Někteří vyrobci, hlavně japonské firmy udávají compliaci při 100hz měření. Ta kalkulačka je pouze pro 10hz měření. Používá se pro převod ze 100hz na 10hz vynásobení údaj ve 100hz x 1.75.

Odpovědět