PRO-JECT 1-x pression

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

PRO-JECT 1-x pression

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Dotaz zní nechat origo signálovky nebo nahradit kabely ohelbach,či lepšími?Gramo zatím rozehrávám(přenosku a uši)Zesilovač Marentz 78 bedny Tannoy 635

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Re: PRO-JECT 1-x pression

Příspěvek od Patmann »

Dle mě,nezkušeného,raději vyzkoušet dle možností,co nejvíce možností,pak se uvidí,co nejlíp sedlo,taky to tak dělám...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud má gramofon kabely připojeny natvrdo, raději bych je tam nechal. Oni ve fabrice ví, co k čemu patří. A ty Ohelbachy by nemusely být nejlepším řešením.
Když jsem zkoušel kabely k mým předchozím gramofonům, nejvíce se mi osvědčily Van den Hul D 102 MK III, nebo D 502. Jejich cena je ale kolem 3T. Navíc D 502. se špatně v české kotlině shánějí.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Googlováním jsem zjistil, že gramofon má výstupní konektory. Takže ti přeji mnoho úspěchů při zkoušení. Jestli nemáš daleko do Opavy, můžu ti nějaké kabely půjčit.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Daleko,daleko,díky za nabídku.Budu zkoušet až mě uši odpadnou... *headbang*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

DRVOŠTĚP píše:Dotaz zní nechat origo signálovky nebo nahradit kabely ohelbach,či lepšími?Gramo zatím rozehrávám(přenosku a uši)Zesilovač Marentz 78 bedny Tannoy 635
Přiložené kabely maji jedinou výhodu. Můžeš použít zemnící kabel. se skvělým kabelovým očkem. 8-)
A pak cokoli, co má hezký zvuk. 2M Red snese zátěž kabelem, až 300 pF.
Třeba se ti bude líbit delší, do 1m, nebo co nejkratší, co ti přístroje dovolí.
Určitě bude lepší cokoli slušného, než ten zvonkový drát od PJ.
Mohl by se ti líbit, nějaký postříbřený, Red má celkem jemné výšky.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Délka max.70cm.Zatím tu mám kabely Ohelbach blue pure(pozlacený) Came RG-58(pozlacený) Came RG-58(postříbřený) Techl+ink (pozlacený) No hlavně si myslím že jak budu měnit kabely tak mě to bude v hlavě vařit guláš... *headbang*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Pro-Ject Phono C nebo CC, to jsou kabely od Pro-Jectu z materiálu Van den Hul D502. C = měď, CC = měď-hybrid.
Existuje sice ještě verze SI = stříbro, ale ten je velmi drahý a pro 2M Red nesmyslně zbytečný.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Renown píše:Pro-Ject Phono C nebo CC, to jsou kabely od Pro-Jectu z materiálu Van den Hul D502. C = měď, CC = měď-hybrid.
Existuje sice ještě verze SI = stříbro, ale ten je velmi drahý a pro 2M Red nesmyslně zbytečný.
Mezi gramofonem PJ RPM 9.1 s přenoskou Ortofon Rondo Bronze a preampem Luxman C02 jsem měl kabel Pro-Ject Phono C a při srovnání s jakýmkoli jiným kabelem (i hodně dražším) měl vždy hoodně navrch. Průzračný, otevřený zvuk plný detailů - skvělý drát za ty peníze *thumbs up* Vřele doporučuji *palec*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

DRVOŠTĚP píše:Délka max.70cm.Zatím tu mám kabely Ohelbach blue pure(pozlacený) Came RG-58(pozlacený) Came RG-58(postříbřený) Techl+ink (pozlacený) No hlavně si myslím že jak budu měnit kabely tak mě to bude v hlavě vařit guláš... *headbang*
Když propojíš gramofon osvědčenou kvalitou, jak radí Renown a vintage, budeš spokojený a guláš se vařit nebude.

Odpovědět