Nemáte náhodou niekto skúsenosti s týmto gramom? Či sa oplatí kúpiť, alebo je to len šmejd?
Díky za odpovede.
Pro-ject elemental
Re: Pro-ject elemental
Za mne mohu vřele doporučit.
Je méně praktický než primary ale s pár doplňky plně naplnil mé požadavky.
Ze začátku rovnou počítat s tím že je třeba koupit kork it nebo něco podobného( i když já už pokukuji po akrylovém talíři).
Nastavení raménka je omezené takže v úvahu připadají z běžných buď přenosky Ortofon OM, Ortofon MC-1 (turbo) a Grado prestige.
Osobně jsem se rozhodl pro Grado Blue 2 a musím říct že to je rozhodnutí kterého nebudu nikdy litovat v porovnání se standardně osazenou OM-5e velký posun vpřed(zvlášť slyšitelné na platinové edici Carolus Rex od Sabatonu. Myslel jsem že je to nepovedený mástering ale s gradem vylezly výšky a hloubky které jsem tam s ortofonem prostě neslyšel).
P.S.: vím že reaguji na starší příspěvek ale když jsem nedávno gramofon kupoval nenarazil sem na moc informací týkajících se vhodných přenosek pro tenhle gramofon atd.
Je méně praktický než primary ale s pár doplňky plně naplnil mé požadavky.
Ze začátku rovnou počítat s tím že je třeba koupit kork it nebo něco podobného( i když já už pokukuji po akrylovém talíři).
Nastavení raménka je omezené takže v úvahu připadají z běžných buď přenosky Ortofon OM, Ortofon MC-1 (turbo) a Grado prestige.
Osobně jsem se rozhodl pro Grado Blue 2 a musím říct že to je rozhodnutí kterého nebudu nikdy litovat v porovnání se standardně osazenou OM-5e velký posun vpřed(zvlášť slyšitelné na platinové edici Carolus Rex od Sabatonu. Myslel jsem že je to nepovedený mástering ale s gradem vylezly výšky a hloubky které jsem tam s ortofonem prostě neslyšel).
P.S.: vím že reaguji na starší příspěvek ale když jsem nedávno gramofon kupoval nenarazil sem na moc informací týkajících se vhodných přenosek pro tenhle gramofon atd.
Ahoj mic448, ty si dal do pro jectu elemental prenosku grado blue2 Za cca 120€? Aj si musel nejako nastavovat znovu silu pritlaku na hrot prenosky? Pytam sa preto lebo mam pro ject primary e, a ak by som v buducnosti menil ortofon 5e, za nejaku inu prenosku ako nastavit pritlak.
Cau Rudo.
Ja mam gramofon Pro-Ject essential II a mam v nom prenosku Ortofon M2 Red. Pritlak som menil, pretoze tato prenoska oproti povodnej ma trochu vyssi pritlak. V specifikaciach prenosky to najdes.
Ja mam gramofon Pro-Ject essential II a mam v nom prenosku Ortofon M2 Red. Pritlak som menil, pretoze tato prenoska oproti povodnej ma trochu vyssi pritlak. V specifikaciach prenosky to najdes.
Ahoj buboKe, ale na tvojom essentoal2 sa da nastavovat sila pritlaku prenosky,ale na elementale a primary e ktory mam ja tak tam je to nastavene od vyroby a zafixovane skrutkou,na zavazi nieje ziadna stupnica ani cisla.. da sa uvolnit skrutka a po vymene za inu prenosku znovu nastavit sila pritlaku na hrot,len to asi nebude take jednoduche..
Sice už taky odpovídám hodně opožděně, ale třeba to taky někomu při rozhodování pomůže. Gramo je naprosto v pohodě, minimum nastavování, vyměnil jsem jen přenosku za Acutex M410E, přítlak mi nejvíce sedí na 1.8g. Zvuk fenomenální. Doporučuji možná časem pořídit náhradní gumičky, antistatický kartáček na desky a váhu na nastavení přítlaku (stačí analogová). Osobně plánuji ještě investici do talíře Acryl It.