Pro-ject elemental

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
fish
Kontaktovat uživatele:

Pro-ject elemental

Příspěvek od fish »

Nemáte náhodou niekto skúsenosti s týmto gramom? Či sa oplatí kúpiť, alebo je to len šmejd?
Díky za odpovede.

mic448
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-ject elemental

Příspěvek od mic448 »

Za mne mohu vřele doporučit.
Je méně praktický než primary ale s pár doplňky plně naplnil mé požadavky.
Ze začátku rovnou počítat s tím že je třeba koupit kork it nebo něco podobného( i když já už pokukuji po akrylovém talíři).
Nastavení raménka je omezené takže v úvahu připadají z běžných buď přenosky Ortofon OM, Ortofon MC-1 (turbo) a Grado prestige.
Osobně jsem se rozhodl pro Grado Blue 2 a musím říct že to je rozhodnutí kterého nebudu nikdy litovat v porovnání se standardně osazenou OM-5e velký posun vpřed(zvlášť slyšitelné na platinové edici Carolus Rex od Sabatonu. Myslel jsem že je to nepovedený mástering ale s gradem vylezly výšky a hloubky které jsem tam s ortofonem prostě neslyšel).

P.S.: vím že reaguji na starší příspěvek ale když jsem nedávno gramofon kupoval nenarazil sem na moc informací týkajících se vhodných přenosek pro tenhle gramofon atd.

Rudo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudo »

Ahoj mic448, ty si dal do pro jectu elemental prenosku grado blue2 Za cca 120€? Aj si musel nejako nastavovat znovu silu pritlaku na hrot prenosky? Pytam sa preto lebo mam pro ject primary e, a ak by som v buducnosti menil ortofon 5e, za nejaku inu prenosku ako nastavit pritlak.

BuboKE
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BuboKE »

Cau Rudo.
Ja mam gramofon Pro-Ject essential II a mam v nom prenosku Ortofon M2 Red. Pritlak som menil, pretoze tato prenoska oproti povodnej ma trochu vyssi pritlak. V specifikaciach prenosky to najdes.

Rudo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudo »

Ahoj buboKe, ale na tvojom essentoal2 sa da nastavovat sila pritlaku prenosky,ale na elementale a primary e ktory mam ja tak tam je to nastavene od vyroby a zafixovane skrutkou,na zavazi nieje ziadna stupnica ani cisla.. da sa uvolnit skrutka a po vymene za inu prenosku znovu nastavit sila pritlaku na hrot,len to asi nebude take jednoduche..

dj.kure
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dj.kure »

Sice už taky odpovídám hodně opožděně, ale třeba to taky někomu při rozhodování pomůže. Gramo je naprosto v pohodě, minimum nastavování, vyměnil jsem jen přenosku za Acutex M410E, přítlak mi nejvíce sedí na 1.8g. Zvuk fenomenální. Doporučuji možná časem pořídit náhradní gumičky, antistatický kartáček na desky a váhu na nastavení přítlaku (stačí analogová). Osobně plánuji ještě investici do talíře Acryl It. *thumbs up*

Odpovědět