Pro-Ject phono box II proti phono box SE II

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
dekac
Kontaktovat uživatele:

Pro-Ject phono box II proti phono box SE II

Příspěvek od dekac »

dobrý večer,řeším problém s těmito dvěma předzesilovači.Vlastním gramo Tesla NC 470 s novou přenoskou Ortofon 2M Red a ten mám připojen k phono vstupu mého AV zesilovače denon AVC A1 SE.Zvuk přes vestavěný předzesilovač je takový mdlý,bez štávy a dynamiky,jakoby sterilní a zatlumený,proto jsem si půjčil tyto dva pro jecty na zkoušku jak mi to bude hrát.A teď se blížím k jádru problému, phono box II je mnohem jasnější než Denoňácký předzesilovač,ale proti SE II zaostává celkově v dynamice,barvě tónů.Pro ject SE II u mě jasně vede,ale je tam problém ve zkreslení.Zvuk je sice jasnější s větší dynamikou,lepším prostorem,ale zní mi to nějak přebuzeně.Vstup pro oba používám stejný AUX 200mV/47 kohms a oba dva předzesilovače mají totožné výstupy 300 mV/1 kHz,ale každý hraje úplně jinak hlasitě a jak jsem napsal SE II mírně zkresleně.Na stupnici u Denona je minimální hlasitost -60 Db a když hraji přes SE II mám to nastavené tak na -45,ale abych dosáhl stejné hlasitosti u II musím to mít tak na -18 Db.To sice není problém,ale to zkreslení mě dost trápí.Vyzkoušel jsem asi 10 desek-abych vyloučil chybu,že třeba SE II je tak kvalitní,že přenese i zkreslený zvuk z desky (v případě,že deska je zhoblovaná),ale bez rozdílu.Je to u všech stejné.Nevíte prosím co s tím a kde může být chyba.Přenosku jsem měnil cca před měsícem a chystám se k Efičákovi aby mi gramec trochu zkontroloval a došteloval,ale i přes to si myslím,že v nastavení gramce to nebude.Díky za Vaše názory.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Pro-Ject phono box II proti phono box SE II

Příspěvek od efičák »

Dekáči, fajn vystižené oba modely. *thumbs up*
Na zkreslení opravdu nevím, PBSE2 jsem dlouho používal k velké spokojenosti a menší dvojku mám jako záložní phono pro radost. Něco s nastavením, kapacity, MC režim, zapojení do toho phono vstupu v receiveru...
Uvidíme. Dnes ?
;)

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dekáč je fanda. Těšilo mně.
PBSE2 je v pořádku a hraje "kapryšně". *thumbs up*
Potíž byla v zapnutém MC zesílení. Na MM je vše dynamické jak mám rád.

Kombinace Ortofon 2M RED a Pro-Ject Phono Box SE2 je znamenitá !!!

Už podruhé mi 10 hodin rozehraná Ortofon 2M Red, udělala radost svou hustou, kultivovanou hrou.
Ať s GTP-1, nebo s Pro-Ject Phono boxem SE2.

Nejdříve na znamenitém P-J Xpression III. od Vinetou a dnes na Tesle NC-470 od Dekace.
Ta klasická levňoučká Tesla dělaná pro NAD, s dodnes hezkým černým plexisklem, zdánlivě vetchým plasto-hliníkovým ramínkem, si s 2M Red hraje bez ohledu na války formátů.
Mike Oldfield to rozbalil jak se patří, vrstvený zvuk z mnoha analogových stop, předváděl své.
Mile mě to překvapilo, fakt jsem netrpěl a to mám 3 x dražší přenosku a 2 x dražší phono.
Sumiko ještě není rozhýbaná, to 2M nepotřebuje maraton k rozehrání.

Analog mě těší.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Konečně mám trochu času napsat o tom jaký jsem vůl.Efičák to napsal hoooodně slušně,ale já fakt měl špatně přepnutý přepínač na MM/MC-no už se stalo.Jinak fajn odpoledne u Aleše (díky),hraje ti to krásně a to slíbené LP Ti dodám jakmile se k němu doberu.Dneska jsem jel do Chalupek a zatím nic nepřišlo.Odpoledne jsem se stavil u Patmanna a půjčil jsem si CS Blue,poslouchat budu až zítra večer a dám vědět jak to dopedne.Teď už je jisté,že rozhodování bude těžké.CS jsem chvilku zapojil a docela mě zaujal-hraje jinak než Project SE II,ale to rozeberu až se řádně zaposlouchám :D .

tom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom »

CS Blue
Doporučuji nechat trochu zahřát a pořádně nastavit parametry. Pozor na přepínání zesílení v zapnutém stavu-zásadně neprovádět.
Jinak s ostatním podle libosti :mrgreen:
Sem zvědavej, jak se Ti bude líbit.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Jo,jo,byl jsem poučen Tome a píšou to i v návodu :D .Uvidíme (uslyšíme),ale co vím jistě už teď,že se určitě nebudu řídit nastavením dle doporučení výrobce mojí 2M Redky.Zítra večer zasednu a budu poslouchat,dnes jdu chrňet-bo rano mě čeká práce *hura* .Zatím první dojem:je prostě jiný-má jasnější zvuk ale trochu mi u něj chybí nižší basy.Zkusím si pohrát s nastavením a pak budu chytřejší.

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

potreboval by som pomoc s nastavením kombinace Ortofon 2M RED a Pro-Ject Phono Box SE2, ďakujem

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

K krabici je návod http://box-designs.com/inhalt/en/manual ... oboxse.pdf s tímto obrázkem.

Obrázek

Sáček s jumpery napoprvé nepotřebuješ. Důležité je dát správně kabely a uzemnit phono kablíkem ke gramofonu.

1. volič MM/MC v horní poloze MM, knoflík se rád zamáčkně a pak to nehraje
2. v kapacitních a odporových svorkách nemusí být žádné jumpery, na 2M Red stačí předvolených 47 kOhmů a 120 pF + kapacita kabeláže.

Pokud chceš jemně změnit charakter zvuku, je možné zvýšit kapacitu pomocí delšího kabelu, nebo jumperu což je totéž.

P-J Phono box SE II. umožňuje nastavení : - MM 120, 220, 340 a 440pf/47 kOhmů

žádný jumper = 120 pF
Tohle pro mne bylo tak akorát, ani drsné, ani mázlé.

Pro vkládání jumperů je šikovné vzít úzkou pinzetu. Pak si dobře všimni označení na obou kanálech pro jednotlivé volby.
Tady jsem často udělal chybu volbou jiné hodnoty. Místo pF tam nesmí být Ohm.

1 jumper na kanál na pozici 100 pF = celkem 220 pF
Pokud se tato pozice líbí víc, je o správně.

1 jumper na kanál na pozici 220 pF = celkem 340 pF

A tohle nastavení je podle údajů výrobcem doporučené zátěže Ortofon 2M Red - 150-300 pF už moc.

Subsonický filtr odlehčí basákům. Je-li nějaká zdůrazněná frekvence v basové oblasti, filtr ji ořízne.

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

Ďakujem *klanimse* , už sa neviem dočkať kedy to vyskúšam.

Odpovědět