Již nějakou dobu :vybírám" novou přenosku k mojí desítce. Gramec je kompletně vydrátován stříbrnými kabely a celá sestava je uvedena v profilu.
Každým dnem mi dojde nový headshell z carbonu, na který jsem chtěl z původního hliníkového osadit Ortofon quintet black s. Je na něm odehráno již téměř 2000 LP a zralý na výměnu a měl být jako náhradní a porovnávací k nové přenosce. A proč karbonový headshell? Někde jsem četl, že tento Ortofon s původním headshelem má jakoby zastřené a potlačené "výšky". Na toto jediné jsem si také stěžoval a tím jsem si chtěl tuto informaci potvrdit a časem koupit druhou přenosku na původní headshell.. Podotýkám, že s výměnou kabeláží se to jen zlepšovalo, ale nikdy to nepřineslo očekávané "finále. Ani opětovným seřízením přenosky. To vše jsem "urychlil" mým nešikovným pohybem při čištění a ulomil jsem chvějku!!!.
Tím se konečně dostávám k OTÁZCE! Vybírám urychleně novou a jsem tak trochu rozpolcen jakou. Má někdo zkušenosti s tímto gramofonem a s osazením různých přenosek případně na jakém headshellu?
Mým favoritem byla: Luxman lmc 5 ( ta cena!), nebo Hana ML.
Tím, že budu mít 2 headshely, tak si budu chtít pořídit 2 MC přenosky s rozdílnou charakteristikou. Poslouchám téměř vše krom "těžkého jazzu" - pardon za takový výraz. Od folku přes filmovou hudbu a klasický rock až po elektronickou hudbu a "poslouchatelný metal.
Přispívám poprvé a místní prominou za asi obsáhlý dotaz.

Děkuji Luboš