Pro-Ject Tube Box SE II

Prostor pro milovníky poslechu LP

bohus
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro-Ject Tube Box SE II

Příspěvek od bohus »

Bohužel, ale jde.
Jen najít chlapíka který tomu rozumí a bude se mu chtít.
Mám jej doma vytuněný a srovnávám jej s PS Audio GCPH.
Jednou jedu přes Pro-Ject a podruhé přes PS Audio, podle nálady.

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Kurnik Bohusu, :shock: tak se poděl o zvukové vylepšení a práskni tunningáře 8-) Popiš zlepšení a pro a proti.Díky za odpověď *2thumbsup* *2thumbsup* *2thumbsup*

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Drvoštěp
zeptám se tuningáře jestli má čas a chuť a když jó, dám Ti spojení, ok?

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Díky,a prosím ještě popiš zvukové zlepšení a vše okolo. *klanimse*

luke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke »

Dobrý den,

jaký mohu od tohoto predzesilovace očekávat dopad na zvuk? Přemýšlím o spojení se zesilovačem Vincent 700. Nerad bych dělal zbytečnou investici, nicméně si myslím, že zvuk lampy se mi bude líbit.

Celkově jsem přemýšlel o kombinaci silného zvuku tranzistoru s charakterem lampy pro gramo.

Moc děkuji za názor.

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Luke:
Měl jsem doma předchozí model tohoto předzesilovače. Pro mě vyhozené peníze. Zvukově s malým rozlišením a celkově byla scéna v takové mlze. Nakonec jsem koupil graham slee era gold V. Zbytek sem tenkrát měl: VPI hw19 a cadenza red se step up MG. Možná je tento novější model na tom lépe. Nejlepší je prostě půjčit a porovnat na svém aparatu.

luke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke »

Ahoj Weirone,

Vážím si odpovědi. Proto asi budu přemýšlet asi o lampovém koncáku, místo Vincent 700. Měli byste tip?
Hezké svátky.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Za mě paráda *hura* *hura* Pro-Ject Tube Box SE II dost posun proti Pro-Ject Tube Box SE a velice proti předchozím (základním) modelům Pro-Ject Tube Box -, S, S2, II. Pokud máš k dispozici hodně kvalitní sluchátkáč a sluchátka, tak si poslechni srovnání s RSkem. Jo a chce to zvýšit kvalitu přehrávání dle šipky na začátku YT. Pak si to pusť i na své HiFi sestavě, pokud rozdíl neslyšíš (alespoň drobný), chtělo by to zlepšit i tu... RSko je o trochu "přesnější", SE zase o trochu "muzikálnější", rozdíl je u nich ve smyslu, každý hraje trochu jinak výborně!
Na Phono kabelu nelze moc šetřit - no prostě gramofon (poslechově výrazně příjemnější než CD). Na PRE mám zapnutý subsonic, protože jinak přenáší i velmi nízké frekvence, které už nejsou tak "rovné" a třese se mi tu celá místnost a rezoují okna i předměty (odhadem pod 30 Hz??).
Určitě stojí za to, vyměnit si tovární elektronky. Kdysi tam dávali JJ *taktone* , pak alespoň jejich výběr, pak párovaný výběr pod vlastní značkou, pak Harmonixy ty jsou dostupné a zvukově vcelku povedené. Mám tam starý Tesla ECC83 nebo E83CC Gold Pin nebo Telefunkeny nebo Siemensky. Elektronky jsem kupoval docela draho a dnes jsou cenově bohužel ještě výše ($$$). Ale i tak to stojí za to. Teprve pak lze dostat opravdu povedený zvuk z PRE. Ještě bych chtěl vyzkoušet Mullard 12AX7 starý i nový. Hezká to hračka, jen elektronky jdou docela špatně vydavat.
Celkově za mě asi nejlepší řešeí tj. hodně kvalitní muzikální hřejivá lampa na předku a přesné neutrální tranzistory s velkým výkonem na konci + odpovídající repro v řetězci, + kvalitní LP Japan či US, akustika, křeslo...

luke
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luke »

Ahoj,

tak z preampu padla nakonec volba na preamp Vincent PHO 701 v kombu s Vincent SV 237 MK a velká spokojenost. Hřejivý a přitom detailní zvuk.

Odpovědět