Pro-Ject Tube Box SE II
Re: Pro-Ject Tube Box SE II
Bohužel, ale jde.
Jen najít chlapíka který tomu rozumí a bude se mu chtít.
Mám jej doma vytuněný a srovnávám jej s PS Audio GCPH.
Jednou jedu přes Pro-Ject a podruhé přes PS Audio, podle nálady.
Jen najít chlapíka který tomu rozumí a bude se mu chtít.
Mám jej doma vytuněný a srovnávám jej s PS Audio GCPH.
Jednou jedu přes Pro-Ject a podruhé přes PS Audio, podle nálady.
Kurnik Bohusu,
tak se poděl o zvukové vylepšení a práskni tunningáře
Popiš zlepšení a pro a proti.Díky za odpověď

Drvoštěp
zeptám se tuningáře jestli má čas a chuť a když jó, dám Ti spojení, ok?
zeptám se tuningáře jestli má čas a chuť a když jó, dám Ti spojení, ok?
Díky,a prosím ještě popiš zvukové zlepšení a vše okolo. 
Dobrý den,
jaký mohu od tohoto predzesilovace očekávat dopad na zvuk? Přemýšlím o spojení se zesilovačem Vincent 700. Nerad bych dělal zbytečnou investici, nicméně si myslím, že zvuk lampy se mi bude líbit.
Celkově jsem přemýšlel o kombinaci silného zvuku tranzistoru s charakterem lampy pro gramo.
Moc děkuji za názor.
jaký mohu od tohoto predzesilovace očekávat dopad na zvuk? Přemýšlím o spojení se zesilovačem Vincent 700. Nerad bych dělal zbytečnou investici, nicméně si myslím, že zvuk lampy se mi bude líbit.
Celkově jsem přemýšlel o kombinaci silného zvuku tranzistoru s charakterem lampy pro gramo.
Moc děkuji za názor.
Luke:
Měl jsem doma předchozí model tohoto předzesilovače. Pro mě vyhozené peníze. Zvukově s malým rozlišením a celkově byla scéna v takové mlze. Nakonec jsem koupil graham slee era gold V. Zbytek sem tenkrát měl: VPI hw19 a cadenza red se step up MG. Možná je tento novější model na tom lépe. Nejlepší je prostě půjčit a porovnat na svém aparatu.
Měl jsem doma předchozí model tohoto předzesilovače. Pro mě vyhozené peníze. Zvukově s malým rozlišením a celkově byla scéna v takové mlze. Nakonec jsem koupil graham slee era gold V. Zbytek sem tenkrát měl: VPI hw19 a cadenza red se step up MG. Možná je tento novější model na tom lépe. Nejlepší je prostě půjčit a porovnat na svém aparatu.
Ahoj Weirone,
Vážím si odpovědi. Proto asi budu přemýšlet asi o lampovém koncáku, místo Vincent 700. Měli byste tip?
Hezké svátky.
Vážím si odpovědi. Proto asi budu přemýšlet asi o lampovém koncáku, místo Vincent 700. Měli byste tip?
Hezké svátky.
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Za mě paráda
Pro-Ject Tube Box SE II dost posun proti Pro-Ject Tube Box SE a velice proti předchozím (základním) modelům Pro-Ject Tube Box -, S, S2, II. Pokud máš k dispozici hodně kvalitní sluchátkáč a sluchátka, tak si poslechni srovnání s RSkem. Jo a chce to zvýšit kvalitu přehrávání dle šipky na začátku YT. Pak si to pusť i na své HiFi sestavě, pokud rozdíl neslyšíš (alespoň drobný), chtělo by to zlepšit i tu...
RSko je o trochu "přesnější", SE zase o trochu "muzikálnější", rozdíl je u nich ve smyslu, každý hraje trochu jinak výborně!
Na Phono kabelu nelze moc šetřit - no prostě gramofon (poslechově výrazně příjemnější než CD). Na PRE mám zapnutý subsonic, protože jinak přenáší i velmi nízké frekvence, které už nejsou tak "rovné" a třese se mi tu celá místnost a rezoují okna i předměty (odhadem pod 30 Hz??).
Určitě stojí za to, vyměnit si tovární elektronky. Kdysi tam dávali JJ
, pak alespoň jejich výběr, pak párovaný výběr pod vlastní značkou, pak Harmonixy ty jsou dostupné a zvukově vcelku povedené. Mám tam starý Tesla ECC83 nebo E83CC Gold Pin nebo Telefunkeny nebo Siemensky. Elektronky jsem kupoval docela draho a dnes jsou cenově bohužel ještě výše ($$$). Ale i tak to stojí za to. Teprve pak lze dostat opravdu povedený zvuk z PRE. Ještě bych chtěl vyzkoušet Mullard 12AX7 starý i nový. Hezká to hračka, jen elektronky jdou docela špatně vydavat.
Celkově za mě asi nejlepší řešeí tj. hodně kvalitní muzikální hřejivá lampa na předku a přesné neutrální tranzistory s velkým výkonem na konci + odpovídající repro v řetězci, + kvalitní LP Japan či US, akustika, křeslo...
Na Phono kabelu nelze moc šetřit - no prostě gramofon (poslechově výrazně příjemnější než CD). Na PRE mám zapnutý subsonic, protože jinak přenáší i velmi nízké frekvence, které už nejsou tak "rovné" a třese se mi tu celá místnost a rezoují okna i předměty (odhadem pod 30 Hz??).
Určitě stojí za to, vyměnit si tovární elektronky. Kdysi tam dávali JJ
Celkově za mě asi nejlepší řešeí tj. hodně kvalitní muzikální hřejivá lampa na předku a přesné neutrální tranzistory s velkým výkonem na konci + odpovídající repro v řetězci, + kvalitní LP Japan či US, akustika, křeslo...
Ahoj,
tak z preampu padla nakonec volba na preamp Vincent PHO 701 v kombu s Vincent SV 237 MK a velká spokojenost. Hřejivý a přitom detailní zvuk.
tak z preampu padla nakonec volba na preamp Vincent PHO 701 v kombu s Vincent SV 237 MK a velká spokojenost. Hřejivý a přitom detailní zvuk.