Moje drahá žena mi jej koupi ke 40-tinám. Nikdy v životě jsem žádný gramofón neměl, jsem na to úplný, nebojím se to říct, PITOMEC.
Neumím to ani pustit
Jenže už dlouho chci něco takového taky vlastnit, zatím jediná placka kterou doma máme, je oranžový vinyl z luxusní sady U2 360 kde je jako jedna bonusovka právě tato deska.
Podle mě jde o jakýsi singl, nebo jak to napsat, protože deska je to jaksi ta menší
Do budoucna jsem si našel z mé muziky zatím vinyly od famózního MOFI, konkrétně dvě placky od DEAD CAN DANCE, taky Doolittle od PIXIES, který mám léta na CD a ještě jsem narazil na jeden Sisters Of Mercy, konkrétně jejich první desku, taky vlastním na CD již léta.
Do budoucna určitě narazím na více věciček, chtěl bych ale kupovat když už, tak MOFI apd. sice hodně omezený výběr, ale třeba časem audiofilové něco z mých oblíbenců vydají.
Zatím bych chtěl gramec zapojit přes předzesík co mám doma a momentálně vůbec nevyužívám, sice NAD C162, vím, žádný zázrak, do budoucna určitě budu uvažovat o lampovém pre od Pro-Jectu, teda nejspíš, už jsem o tom něco naštudoval, ale chtěl bych jaksi postupně, nejen kvůli investicím, ale i protože alespoň budu postupně nasávat změny.
Teď konečně dotaz na některého nejlépe Ostraváka, např. guru efičák na zeleném kole
Potřeboval bych to složit dohromady, vyvážit a tak dále, jak říkám, nikdy jsem gramec neměl, začínal jsem oproti Vám hodně pozdě, vlastně jakýmsi DECKEM české značky v kovu, pak Technicsem CD playerem a dále DVD teď BD, takže o analogu vím akorát to, že to chci mít taky doma a taky to chci začít poslouchat
Dohnal mě k tomu i fakt, že spousta mých oblíbených interpretů na desky už dávno vydává jak se říká o sto šest, jenže cosi jsem četl o tom, že není deska jako deska, cosi o tom, že desky dělané z nahrávek z digitalu jsou samozřejmě o ničem atd.
To mě samozřejmě nepřekvapilo, už jsem zvyklý z digitalu, že není placka jako placka, ale jak jsem už psal, už jsem našel i něco od MOFI, DEAD CAN DANCE atd. určitě to bude bohovská záležitost, na těch jejich vinylech.
Takže tak.
Zatím děkuji za reakce a případnou když tak výpomoc, protože jinak jsem úplně v prdeli
Vidím to tak maximálně na měsíc až dva a mám to doma a nevím co s tím, jak to zapojit a pustit.