do nedávné doby jsem měl letitý reciever Yamaha + CD přehrávač a sloupové reproduktory Magnat Victory 6 GBE. Sestava si žila svým životem do doby než jsem zakoupil základní model gramofonu Pro-Ject Debut III. Byl jsem velmi příjemně překvapen zvukem gramofonu, který CD přehrávač Yamahy naprosto deklasoval. Namlsán slušným zvukem, jsem chtěl sestavu vylepšit. Pořídil jsem hybridní integrovaný zesilovač Vincent SV-226 + repro Cantus 3 SE. Zvuk se výrazně zlepšil, jenže nastal problém s gramofonem. Najednou hraje CD od Yamahy výrazně lépe a gramo se svým šumem a praskotem, který do té doby nebyl skoro slyšet, se nedá poslouchat. Na gramofonu jsem střídal přenosky Ortofom OM5 a Ortofon Samba, ale oboje se stejným výsledkem. OM5 nemá dostatečné rozlišení a Samba zase vůbec nemá drive - šťávu. Obě přenosky mají oproti CD málo basů.
Tak co teď
Mám ušetřit a vykašlat se na gramofon úplně (jenže je mi líto těch zhruba deseti nových desek a jsem tak trochu staromil a poslouchání desek mi do teď dělalo radost).
Pořídit lepší gramofon, který by stačil zesilovači?
Nebo se dá nastavením odladit i současný Debut?
Jako phono zesilovač používám Pro-ject Phono box Se-II. Místo CD přehrávače Yamahy, jsem už objednal hybrida od Vincenta. Jen nevím co s tím gramofonem?
Pavel