Problem s Tesla NC 430

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
AndrejKvet
Kontaktovat uživatele:

Problem s Tesla NC 430

Příspěvek od AndrejKvet »

Dobrý deň, dostala sa mi do rúk táto nádhera. Je v peknom stave. Ale ako tu ž spomínal jeden užívateľ tak"... Zde mi je trošku divné že ramínko se ve vzduchu vrací neustále zpět (od středu talíře ven) a nejde to nastavit tak aby to nedělalo".
Mám tento istý problém, môžete mi prosím Vás poradiť ako sa to dá vyriešiť? Keď chcem ramienko resp. ihlu položiť napr. do stredu platne alebo na koniec, no tak to nejde lebo sa vždy vráti. Ale na začiatku platne sa to dá a hrá to v pohode ale len tak max. 2cm za okraj potom už to dalej nejde.
ďakujem za všetky rady.
A snáď nevadí že som založil novú tému.

palipol
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s Tesla NC 430

Příspěvek od palipol »

Pravdepodobne nesprávne nastavené hodnoty antiskatingu a zvislej sily na hrot prenosky. Okrajovo prichádza do úvahy aj korózia hlavného ložiska, prípadne neodborné zásahy v uchytení ramienka v safírových ložiskách, alebo akékoľvek neodborné zásahy kdekoľvek :|.
Nič s tým zatiaľ nerob, len odfoť detailne hlavný kĺb ramienka tak, aby bolo vidieť nastavené hodnoty. Ramienko sa musí pohybovať úplne hladko vo všetkých smeroch.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

A hlavne take za pomoci vodovahy a libely postavit gramo naprosto vodorovne! ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Popsaný jev je zcela běžný a moje NC 420 dělala totéž. Lze zmírnit leda úpravou nastavení anti-skatingu (kompenzace dostředivé síly) na nižší hodnotu jenomže ta zas koresponduje s doporučenou svislou sílou na hrot, typicky 1.5 - 2 g (10 - 20 mN) podle typu s doporučení výrobce. Najít vhodný kompromis.

LUPUS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LUPUS »

Podívej se jestli to "netáhne" silikonová bužírka ve které jsou drátky protažené přes kloub ramínka. Vím že u jedné NC 440 kterou jsem měl doma nebyla úplně bez vlivu na rovnováho ramínka. Vhodnějším natvarováním nebo natočením by to šlo třeba zlepšit.Nebo ji úplně odstranit(izolace omotávkou by měla stačit) ale měl jsem ten gramec doma jen pár dnů takže jsem to podrobněj nezkoumal.

Odpovědět