Project Debut Carbon - prenoska, tununig, ma to cenu?
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Project Debut Carbon - prenoska, tununig, ma to cenu?
Zdravim,
mam dotaz na zkusene analogisty, provozuji doma vyse zmineny gramec s vestavenym preampem a prenoskou 2M Red. Kupoval jsem ho uplne na zacatku, abych mel na cem prehrat tech par desek, co jsem mel. Nicmene, uplynul jiz nejaky cas, sbirka LP se mi trochu rozrostla a tak zacinam resit, jak pokracovat.
Dotaz tedy zni, zda se vyplati Debut nejak vice tunit, myslim tim zejmena lepsi prenosku, talir...
Jaka by podle vaseho nazoru jeste byla lepsi prenoska smysluplna, zda se vubec poustet do vylepsovani, nebo rovnou radeji premyslet o lepsim stroji. Tam uz by byl potreba externi preamp, odpovidajici prenoska atp.
Zatim nemam jasnou predstavu, kolik bych chtel do analogove vetve investovat, se soucasnym vybavenim davam analogu tak maximalne 10% podilu v hrani. Prijde mi to ale skoda, mam rad ten zvuk, ale od te doby, co jsem jakz takz vyladil sestavu, slysim, ze analogova vetev sakra zaostava.
Vsem pripadne diky za uzitecne podnety.
mam dotaz na zkusene analogisty, provozuji doma vyse zmineny gramec s vestavenym preampem a prenoskou 2M Red. Kupoval jsem ho uplne na zacatku, abych mel na cem prehrat tech par desek, co jsem mel. Nicmene, uplynul jiz nejaky cas, sbirka LP se mi trochu rozrostla a tak zacinam resit, jak pokracovat.
Dotaz tedy zni, zda se vyplati Debut nejak vice tunit, myslim tim zejmena lepsi prenosku, talir...
Jaka by podle vaseho nazoru jeste byla lepsi prenoska smysluplna, zda se vubec poustet do vylepsovani, nebo rovnou radeji premyslet o lepsim stroji. Tam uz by byl potreba externi preamp, odpovidajici prenoska atp.
Zatim nemam jasnou predstavu, kolik bych chtel do analogove vetve investovat, se soucasnym vybavenim davam analogu tak maximalne 10% podilu v hrani. Prijde mi to ale skoda, mam rad ten zvuk, ale od te doby, co jsem jakz takz vyladil sestavu, slysim, ze analogova vetev sakra zaostava.
Vsem pripadne diky za uzitecne podnety.
Re: Project Debut Carbon - prenoska, tununig, ma to cenu?
Tento problém řeším taky a pak jsem to tady prolistoval celé , navštívil tři studia , kontaktoval pár lidí a mám částečnou představu. Slyšel jsem asi šest modelů a pokaždé jinou přenosku. Proti digitálu tady kvalita s cenou raketově roste, hlavně u kategorie 15 až 60 tisíc možná i víc. Nakonec jsem k rekonstrukci domu přibral nějakou korunu navíc a dohromady mám tolik, abych nemusel dělat velké kompromisy. Sice ten analog hraje už i v levném velmi příjemně, ale první důstojný zvuk jsem slyšel na 6Perspex a Sumiko blue point i když zrovna Sumiko mi přednesem nesedí k ortofonům, které hrály spíš úderně. Bohužel se mé představy posunuly ke 100k v základu. Jinak byl hodně vychvalován 2xperience a ten je za hezké peníze, když se chytne akce, ale s přenoskou a phono zesilovačem je to opět k 50 tisícům. Raději jsem to neměl ani slyšet 
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Celý dotaz by šel pojmout ještě jinak. Do jaké finanční/kvalitativní hranice se ještě vyplatí investovat do tuningu Debutu a od jaké je již radno přemýšlet nad kvalitnějším gramcem (+ příslušenství).
Chápu, že neexistuje obecné pravidlo, zajímají mne spíše názory pro jednodušší orientaci.
Těch zmiňovaných 50K považuji i já za cca nejmenší možnou částku za komplet analogovou větev, tak, aby to byl výraznější slyšitelný posun ve zvuku směrem nahoru oproti Debutu s 2M Red . Nebo se pletu?
Když přidám Debutu vhodnou lepší přenosku, nebude výsledek +/- srovnatelný jako za komplet v ceně 50K?
Nevím, jen se ptám…
Chápu, že neexistuje obecné pravidlo, zajímají mne spíše názory pro jednodušší orientaci.
Těch zmiňovaných 50K považuji i já za cca nejmenší možnou částku za komplet analogovou větev, tak, aby to byl výraznější slyšitelný posun ve zvuku směrem nahoru oproti Debutu s 2M Red . Nebo se pletu?
Když přidám Debutu vhodnou lepší přenosku, nebude výsledek +/- srovnatelný jako za komplet v ceně 50K?
Nevím, jen se ptám…
Když má vestavěný předzesilovač nemá cenu nic vylepšovat. Právě ten předzesilovač je nejslabším článkem..
Gramofon doma nemám a proto si nedovolím to soudit. S tímto nápadem jsem přišel hned a bylo mi řečeno, že to bude hrát, ale pouze hrát. Teď jen řeknu co mi bylo řečeno. Ramínko debutu není stavěno na přenosku za 25 tisíc a citlivá mc přenoska přenese veškeré vibrace a brum motoru přímo do zvuku nahrávky a dále délka ramínka je malá, doporučovali mi na přenosky vyšších tříd desetipalcové. Já to neslyšel, tuhle kombinaci mi nikdo nepředvedl a asi ani nechtěl předvést. Spíš ti to osvětlí někdo ze zdejšího fóra. Tady jsou lidi už o léta poslechu analogu dál a raději si tu převezmu osvědčenou kombinaci než se k tomu trnitou cestou utrácení a následných prodejů dokopat sám.
Je pravdou,že u mě předzesilovač udělal obrovský skok dopreduweiron píše:Když má vestavěný předzesilovač nemá cenu nic vylepšovat. Právě ten předzesilovač je nejslabším článkem..
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pro-Ject Debut (sice s výrobrným carbonovým raménkem) je o dost více než entry level, ale na tuning bych zapomněl. Pokud budeš mít vyšší rozpočet na analogovou větev, tak lze doporučit něco z
Phono: Xperience nebo Perspex (nebo starší 9 či 10)(zatím jsem zakotvil u levnější RPMka, novější S-Carbon je také dost povedený)
Cartridge: tak to je na déle MC/MM
Phono Cable: kvalitní Cu nebo raději Ag
Phono Pre: Pro-Ject Phono Box RS nebo Tube Box DS2
+ konzole na zeď!
Asi bych vzal dostupnější gramofon a na PRE a přenosce moc nešetřil.
Phono: Xperience nebo Perspex (nebo starší 9 či 10)(zatím jsem zakotvil u levnější RPMka, novější S-Carbon je také dost povedený)
Cartridge: tak to je na déle MC/MM
Phono Cable: kvalitní Cu nebo raději Ag
Phono Pre: Pro-Ject Phono Box RS nebo Tube Box DS2
+ konzole na zeď!
Asi bych vzal dostupnější gramofon a na PRE a přenosce moc nešetřil.
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dobra, tak pokus se shodneme, ze nejslabsim clankem je vestaveny preamp, stalo by za uvahu resit to jeho odpojenim a vyvedenim na stavajici cinche a dokoupenim napriklad phonoboxu RS?
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No stálo by to za výměnu, ale RSko či Tube DS2 jsou nejlepší předzesilovače od PJ. A tomu pak zase neodpovídá Carbon Debut. A jakou bys chtěl vlastně přenosku (resp. za kolik asi)?
Mám debuta taky a kdybych jej chtěl vylepšovat tak ho prodám a vezmu třeba starší RPM model se samostatným motorem a akrylátovým talířem. K tomu pro-ject phonobox rs a nějakou mc přenosku. To budeš mít klid na dlouho. Ono kdybys řekl kolik se ti chce investovat tak se dá líp poradit. Na debuta bych dal nejvýše 2m bronze a pokud samostatný předzesilovač tak model ds.
Přikláním se k názoru,než tunit Debut,tak radši koupit něco lepšího.Ja jsem teď koupil relativně levný,ale výborný The Classic,za 28000,- si myslím že absolutní bomba.Jinak Phonobox RS je výborný preamp,ale k Debutu asi zbytečný
- overgrounder
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Premyslel jsem nad tim, do samostatneho gramce bych dal 50-60K. Co od PJ v teto cenove hladine by bylo nejlepsi?
6Perspex nebo RPM9 Carbon, záleží na estetických preferencích