Project phono box DS brum
Project phono box DS brum
Zdravím vážení/vážené, pořídil jsem si předzesilovač Pro-ject phono box DS a na výstupu je slyšitelný brum o frekvenci cca 5-10Hz, před ním jsem vlastnil CP2 a u něj žádný brum nebyl. DS brumí i bez připojeného gramofonu. Máte někdo podobnou zkušenost? Mám smůlu na špatný kus nebo je to jeho "vlastnost"? Díky za tipy a podněty
Re: Project phono box DS brum
Nevím, jestli Ti to nějak pomůže, ale Phonobox DS mám už 2 roky a žádný brum mi nevykazuje. Že by vadný kousek? Fakt nevím, ale normální ten brum není.
Ten brum urcite nebude v rozsahu 5-10hz. To by se ti pusobenim infrazvuku casem rozpadl uplne. Spise kmitocet site 50hz. V kazdem pripade to chce servisni kontrolu.
Brum bude nejpíše ze sítě ale je přerušovaný, zní to jako vrtulník a děkuji za reakce, budu reklamovat.
Ještě bych měl jeden dotaz k majitelům DS. Při přepínání zisku a impedance cvakají v předzesilovači relátka, u přepínání kapacity necvaká nic. Máte to také tak?
To bychom museli vědět, vidět jak to máš propojené, když napíchneš gramec rovnou do zesíku (phono) brum neruší ?
Technickou závadu na pre-ampu nepředpokládám, taky můžeš odzkoušet u známého na jiné sestavě...
zemní smyčka ? špatná filtrace zdroje ? možností je víc
Technickou závadu na pre-ampu nepředpokládám, taky můžeš odzkoušet u známého na jiné sestavě...
zemní smyčka ? špatná filtrace zdroje ? možností je víc
Naposledy upravil(a) lechos dne 30 kvě 2017 09:55, celkem upraveno 1 x.
Ano, mám to také tak.jirka28 píše:Ještě bych měl jeden dotaz k majitelům DS. Při přepínání zisku a impedance cvakají v předzesilovači relátka, u přepínání kapacity necvaká nic. Máte to také tak?
Brumí skutečně jen ten předzesilovač, nebo jeho zdroj. Gramofon sám o sobě nebrumí ani zapojený na phono vstup zesilovače a nebrumí ani s předzesilovačem cambridge CP2. DS brumí sám o sobě s připojeným i odpojeným gramofonem, zapojený do stejné zásuvky kde jsem měl CP2, brumí i po zapojení do jiných zásuvek. Vydává přerušovaný hlubší tón s frekvencí asi pět pulzů za vteřinu. Zítra vezu k prodejci tak uvidím jaké bude jejich vyjádření. Ale krom toho ťukání má zvuk prima, suběktivně mi přijde lepší než ta CP2 ale se závěry ještě počkám.
Něco podobného jsem řešil s RS,dal jsem zemnící kablík od gramce na šasi zesilovače a to samé z phonopreampu taky na šasi a je klid
Něco podobného jsem řešil s RS,dal jsem zemnící kablík od gramce na šasi zesilovače a to samé z phonopreampu taky na šasi a je klid
Děkuji za tip, funguje to, super.terahera píše:Něco podobného jsem řešil s RS,dal jsem zemnící kablík od gramce na šasi zesilovače a to samé z phonopreampu taky na šasi a je klid
Není zač, laboroval jsem stím asi tři měsíce,než mě to napadlo 
Takže po týdnu poslouchání musím konstatovat, že Phono box DS v kombinaci s AT-440mlb hraje více než nádherně. Ani jsem netušil, jak moc dobře AT440 hraje. Teď hraje dokonce lépe než nedávno koupená AT-F7 která měla nad AT-440 navrh v kombinaci s upravenou CP2 (vyměněné kondíky 220pF za 100pF). S AT-F7 mám slyšitelný šum/brum, větší než s CP2 nebo z integrovaného phono vstupu zesilovače (Yamaha AX-892). Asi v této ceně nelze mít vše. Ještě budu zkoušet a kdyžtak půjde AT-F7 do světa. Každopádně ještě jednou děkuji za tip s "dvojitým" zeměním, hraje mi to fakt nádherně