Project Tube Box DS

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
efendi
Kontaktovat uživatele:

Project Tube Box DS

Příspěvek od efendi »

Ahojte vinylisti.:)
Mám doma tento phono preamp a zaujímam ma, či niekto skúšal vymeniť pôvodné elektronky za iné. V mojom phone sú použité elektronky od výroby s prilepeným cool damperom, neviem teda určiť výrobcu. Mám doma zopár značiek starých ECC83, E83CC a ECC803S(Tungsram, Tesla, GE...), nie všetky však maju zhodné parametre v rámci systému. Viete niekto ako je táto elka v tube boxe zapojená, resp. aké sú nároky na spárovanie v rámci systému elektronky? Myslím tým, či je potrebné aby v jednej elektronke boli obe triody zhodné.
Dík.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Project Tube Box DS

Příspěvek od Renown »

Stadardně jsou v Tube Boxu DS elektronky ECC83 od Tung-Sol.

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

A nároky na spárovanie? Je potrebné aby boli obe triody v elektronke zhodné?

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

*thumbs up* Dík.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

U PJ TB mkII jsem vyzkoušel několikero ECC83 resp. 12AX7, co jsem měl k dispozici a přišly mi pod ruku. A skončil jsem u vintage Telefunken (ještě jsou doporučované Siemensky) a i Tesla a RFT jsou povedené. Ale u těch starších záleží na roku výroby a jejich stavu. Před časem jsem sehnal staré nehrané Tesla ECC803S gold pin, ale ještě jsem je nedostal k výměně. Z toho předzesilovače jdou opravdu dost blbě vyjmout. Nejhorší jsou (levné) slovenské JJ Tesla ECC83 - do komba na kytaru asi ok.
Z nových ECC83 a levnějších lze doporučit Harmonix 600 Kč/ks (někde v diskusi tu byla pře o jejich zvukovou kvalitu - asi jedna serie). Nejlepší nové jsou sice drahé Mullard 1100 Kč/ks, ale kvalitou soundu se dost blíží těm vintage (jsou živější, plnější proti smooth vintage charakteru - každé hrají trochu jinak, nelze říci lépší/horší, zkrátka jinak, fine). Také záleží na sestavě řetězce a reproduktorech. Elektronky se nažhaví asi za 20-30min resp. první stranu z prvního LP beru jako zahřívací. Jinak hraju se zapnutým subsonicem, protože jinak by mi tu citlivá přenoska při trochu vyšší hlasitosti rozvibrovala vše. Dole už to pak byly "nekontrolovatelné" zpětnovazební basy (vliv nahrávky i zkreslení elektronky), takže ne tak nízko ale o raději přesné basy (opět kompromis).
Barva zvuku to zcela nahradí.
https://www.ges.cz/cz/elektronicke-souc ... SACAI.html

efendi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od efendi »

Dík za postrehy, časom doplním aj moje. Z ECC83 mi zatiaľ najviac vyhovovali staré Mullard, taký trochu lavórik,príjemný makký zvuk, taký klasicky elektronkový, z tých dostupnejších sa mi páčia napr.Tungsram. Ale všetko závisí aj od konkretneho zapojenia kde je elka použitá a vo výsledku aj celeho aparátu čo tomu chýba, ako to chce dochutiť. :D . Teslácke ECC83(nie preznačená RFT ale originál) sú napr. z opačného súdka, majú nádherné plné stredy, zas ale menej basu. Tesla E83CC sú asi najneutrálnejšie elky čo mám, zase nie vždy je to prínos. :lol: Inak tie Tung-Sol sú dobrá voľba zo súčasnej produkcie, pre zaujímavosť Tung-Sol robi výborné EL34B.

Odpovědět