Prosím poradiť pri výbere gramofonu

Prostor pro milovníky poslechu LP
fox001
Kontaktovat uživatele:

Prosím poradiť pri výbere gramofonu

Příspěvek od fox001 »

Zdravím Vás! Čítam toto forum pravidelne, registroval som sa až teraz, nakoľko by som rád dostal od odborníkov radu, resp. keby ste sa so mnou podelili o skúsenosti pred kúpou gramofónu. Pre úplnosť by som dodal, že mám zostavu Marantz PM-15S2 , SACD Marantz SA-15S2, k tomu bedne B&W 683 S2, čo bol pred rokom neuveriteľný pokrok oproti môjmu receiveru Samsung ☺
Teraz by som rád do analógu, kde som sa pozastavil nad dvomi možnosťami, a to Marantz TT-15S1, a Pro-Ject 6 Perspex…
Veľmi by som poďakoval za skúsenosti s gramcami, prípadne poprosím o radu, niečo iné v podobnej cenovej hladine…

reta
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím poradiť pri výbere gramofonu

Příspěvek od reta »

Radím Pro-Ject 6 PerspeX.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Neznám detailně ani jeden jmenovaný aparát, jsem pro vintage klasiku (Sony, Technics, JVC, Akai, Grundig, Yamaha i lepší Tesla obstojí...) ale napiš čím je budeš krmit ? máš nějaké LP desky ? zdroje nákupu, pořízení ? co posloucháš ? Provoz gramce je rituál, kultura a zacházení, to není pálená CD-R placka z Tesca za bůra...

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Pokud bych měl aparáty Project, koupím Project.
Takže k Marantz zase Marantz *thumbs up*

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

fox001 píše:Zdravím Vás! Čítam toto forum pravidelne, registroval som sa až teraz, nakoľko by som rád dostal od odborníkov radu, resp. keby ste sa so mnou podelili o skúsenosti pred kúpou gramofónu. Pre úplnosť by som dodal, že mám zostavu Marantz PM-15S2 , SACD Marantz SA-15S2, k tomu bedne B&W 683 S2, čo bol pred rokom neuveriteľný pokrok oproti môjmu receiveru Samsung ☺
Teraz by som rád do analógu, kde som sa pozastavil nad dvomi možnosťami, a to Marantz TT-15S1, a Pro-Ject 6 Perspex…
Veľmi by som poďakoval za skúsenosti s gramcami, prípadne poprosím o radu, niečo iné v podobnej cenovej hladine…
to jsou designer aparáty , eye catchers to je otázka jak to jednomu pasuje ke "ksichtu" jestli mohu tak rici, jednoduse vem co ti vice padlo do oka ci pasuje do interieru, to je deko,

fox001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fox001 »

Díky za názory, zatiaľ... Počúvam blues, jazz, rock... Floydov, Dire Straits, Claptona, Krall, Barber, Norah, Masekela, Davis, Peterson, Getz... to sú asi moje srdcovky. Doteraz som svoje srdcovky nakúpil na SACD, asi polovicu vydaných v japan. Zdroj mám z USA, kamarát mi odtiaľ posiela, čo si objednám. Aj u nás si kupujem normálne CD, a dobrá nahrávka hrá na mojej zostave fakt super...
Čo sa týka interiéru, hodia sa mi obe točne, nová obývačka bude bielo, sivo, čierna...
Ja by som rád niečo o kvalite, prípadne nedostatkoch, poruchách... A ďakujem!
A ešte niečo. Práve mi o ten rituál ide. Pre mňa je rituálom aj to, keď som doma sám a večer si zapnem svoje železá, vytiahnem The dark side...., nalejem írsku a mám hodinový orgazmus *2thumbsup*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Dobrá, tedy Marantz, uvažovals o nové přenosce ? Nabídka je široká a každá zní trochu jinak...
běžně vyhoví lepší Ortofon, případně typ MC a eliptický hrot ale, pro začátek i ta základní OM B5.

fox001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fox001 »

Tak ten Marantz dodávajú s MM Clearaudio Virtuoso ebony.... Nemyslím, že by som ju menil...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

fox001 píše:Tak ten Marantz dodávajú s MM Clearaudio Virtuoso ebony.... Nemyslím, že by som ju menil...
Pokud nová tak při šetrném zacházení vydrží do penze...2000 stran LP přehraje jak malina...

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Tohle nechápu. Vybírat si gramofon mezi Project a Marantzt.
Project je momentálně daleko největší výrobce HiFi gramofonů na světě. Ma nejširší sortiment a spoustu zkušeností.
Marantz vlastně gramofon nemá, jenom si někde nechá vyrobit OEM gramofon pro doplnění sortimentu.
Srovnávat ty dva gramofony po technické stránce snad ani nelze.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

To "někde" je Clearaudio, což není zase úplně nejhorší garáž. Největším výrobcem automobilů je VW (sám na jejich produktu jezdím, nenadávám na ně), těsně následován Toyotou. Nejlepší auta na světě ovšem nedělají. A kdyby si ETA pro doplnění sortimentu nechala vyrobit auto u Porsche, tak by nemuselo být horší, než VW. Mně se nejvíce líbí, co napsal DRACK.

fox001
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fox001 »

Presne si mi to zobral z "klávesnice"... Nie som určite až taký znalec, ale dovolím si tvrdiť, že pre ten Marantz zase ten gramec nevyrobil Jožko Mrkvička z Hornej Dolnej. A nakoľko sa mi ozvali v SZ aj ľudia, ktorý sním majú skúsenosti, môžem si vytvoriť objektívnejší názor.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Kup si Marantz TT-15S1. :)

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

fox001 píše:Presne si mi to zobral z "klávesnice"... Nie som určite až taký znalec, ale dovolím si tvrdiť, že pre ten Marantz zase ten gramec nevyrobil Jožko Mrkvička z Hornej Dolnej. A nakoľko sa mi ozvali v SZ aj ľudia, ktorý sním majú skúsenosti, môžem si vytvoriť objektívnejší názor.
hele ja NEMAM zadny zkusenosti s těmito pristroji, jednoduse to to nepasuje k memu "ksichtu" nevim do jake miry jsou dobry/spatny . nicmene VSECHNY TYDLETY APARATY jsou POUZE hracky pro "Velky Kluky" vem to co te rajcuje když dostanes při pohledu na ten marantz husi kuzi tak to ber, když u jiného ekvivalentního produktu tak vem ten, Ty jsi ten co to bude mit doma a bude muset se na to koukat. bez nekam kde mají oba aparáty postav vedle sebe... očichej, osahej.... a nech ROZHODNOUT SVUJ OSOBNI POCIT.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

PerspeX rozhodně není eyecatcher, na to má Project jiné gramofony, například Signature.
Naopak si myslím, že Perspex je dobrou evolucí výborného gramofonu Perspective, respektive modelu Project 6.9
Má nejlepší rameno co Project dělá, má magneticky odpružené šasí, sendvičový talíř atd..
Ve srovnání s tím má marantz obyčejný acrylový talíř, který můžete najít i na Debutu Esprit, pak se podívejte jak je třeba uchycené rameno do šasí u Marantze. Co nejlepší mechanické spojení mezi ramenem a jeho základnou je jedna ze základních mechanických podmínek gramofonu. Oni mají rameno provlečené otvorem v šasí a zajištěno jedním malým imbusem, který má závit v plastu. A srovnejte to s tím kusem kovu u PerspeXu a zajištěním dvěma imbusy se vzájemným úhlem 90 stupňů.
To rameno od Clearaudia nemá dole pětikolík DIN ? Má to kabel napevno ? Z návodu a z fotek to tak totiž vypadá. Pokud ano, tak to je u gramofonu za 1600 Euro hooodně neobvyklé řešení. Takové řešení Project opustil na počátku devadesátých let a i tehdy to používal jen u nejlevnějších gramofonů.
Fakt ten Marantz rozhodně ne, ale naštěstí má každý právo si dělat co uzná za vhodné.

Odpovědět