Prosím poraďte s koupí gramofonu (dárek)

Prostor pro milovníky poslechu LP
petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím poraďte s koupí gramofonu (dárek)

Příspěvek od petrL »

Pokud bude poslouchat zblízka, tak by se dalo hledat i v počítačových reproduktorech. Třeba i se zesilovačem: http://www.lan-shop.cz/scythe-scbks-1000p-113080
nebo aktivní Krator http://www.lan-shop.cz/krator-n2-20u03- ... u03-113218
(nejsou špatný). Pak ještě phono zesilovač (tak 1000) a gramo vyřešený máš.

swenik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swenik »

Být tebou, šel bych určitě do té sestavy, co prodává vintage. Za neskutečně levné peníze dobrý výrobek od Tesly. Není to jejich nejlepší, ale k NC 440 bys musel dokoupit ještě spoustu částí řetězce.. Tohle máš v jednom a tatínkovi na staré desky by to jistě udělalo radost. A když bude náročnější, už se do toho můžete pustit společně a nebudou to nejlevnější nové šunty.. ;)

Pak je tu možnost, co psal petrL. Koupit ke gramci kvalitní aktivní repro a phono. Takhle jsem začal a taky mi to nepřišlo špatné. PetrL to moc dobře ví.. :) .

Ale zprovoznění toho starého gramce by tě stálo taky pár nemálo peněz, s tím je třeba počítat. Nová přenoska cca tisíc, plus celý ho seřídit.. A pak ještě koupit ty různé kablíky, kdy gramec je starší a má se propojit s novější sestavou..

Jinak ale fakt skvělý nápad, sám vidíš, že máš obrovskou podporu. Vyber co nejlépe a ať má tatínek radost! *thumbs up* *2thumbsup*

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

Přesně,NZC300+Tesla regalove bedýnky jsem kdysi pořídil tchyni a dodnes na něj nedá dopustit,hraje to fakt dobře za ty peníze... *thumbs up*

samoT
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od samoT »

Ta sestava od Tesly, co nabízí Vintage bude asi nejlepší řešení. Ber dokud je, jinak to vemu já. :D

rasomaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasomaso »

vintage píše:Tesla NZC300, prodávám komplet s bedýnkama, dle mého názoru to hraje za ty peníze (1300 Kč) velmi dobře. Rozhodně mnohem lépe než sestava z Datartu za 10 tis.
Obrázek
http://www.oldradio.cz/gramofon/nzc300.htm

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=15721
Tak já to asi vezmu. :) Akorát jsem si říkál, ty to prodáváš teda s těma bedýnkama? Já vim že táta si dřív stavěl sám svoje bedny, tak možná ho to víc okouzlí když k tomu budou nějaký pořádný (a předpokládám že to bude taky znít líp? basy a tak by měly bejt lepší u větších beden ne?) Zase 2x10 W asi není moc tak jestli by to na nějaký větší stačilo...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Pro příznivce retro...dřevěný Hyundai z marketu. Některé umí 78 ot./min. a převod na CD-R...
http://www.zbozi.cz/?typ=produkty&q=retro+gramofon

tomle1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomle1 »

Nechci být za kazišuka, ale zkus zavolat na tel: 777 204 200 p. Brabec z Poličky. Prodává staré stroje (i na Aukru).
Mám od něho kompletní vybavení za velmi slušný peníz.
zesilovač DUAL CV 1450
gramo DUAL 626
deck DUAL C 824
sloupové bedny MB Quart 350S
Je to velmi slušný člověk a dá se s ním domluvit. To co Ti prodá je seřízené, vyčištěné a bez závad.
Do desítky se vlezeš s prstem v pr...i
Tomle

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

rasomaso :
Neblbni a vezmi tu Teslu - ty bedýnky k tomu budou akorát . Prostě to takhle vymysleli, tak zkus nejdřív originál komplet, a pak můžeš laborovat s jinejma. Na to máte čas potom ( a taky ti na ně dost zbyde, ne?) .... takže chladnou hlavu ;)

ROJAS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ROJAS »

Zdravím,
s dovolením využiji toto vlákno ke svým dotazům:

K věci: Už nějakou tu dobu si pohrávám s myšlenkou pořídit si gramofon, prostě mě to láká a má to pro mě kouzlo představa kupovat/shánět LP a celkový rituál... ale popravdě, co se týče mě a oblasti Audio, jsem naprostý amatér bez naprostého vybavení a znalostí. Rád bych se proto obrátil na vás zkušené, abyste mi případně pomohli a nasměrovali někam dál (snad né tam ;) ).
Chtěl bych tedy gramofon + chápu, že k tomu jsou nutné i další audio komponenty. Moje "doupě" nyní obsahuje pouze LCD TV, PS3 a repro LOGITECH Z4 (2+1).
Dlouho jsem se vyhýbal pořízení audio výbavy z důvodu, že stále bydlím tak nějak provizorně, ale na druhou stranu, takhle se nikdy člověk neodhodlá k ničemu.
Pomůžete mi tedy zvolit takovou sestavu, abych do receiveru mohl zapojit jak gramofon tak i PS3 s TV? Dále mě zajímá, zda je reálné dočasně využít současné repro (2+1) k ozvučení. Jelikož bych vše musel pořizovat najednou, tak by docela pomohlo vypustit nyní jeden komponent - repro, s tím, že bych jej dokoupil později. Cenová hladina pro GRAM+RECEIVER by pak byla cca 10 000 Kč. Jelikož to bude má první sestava, tak si samozřejmě odpustím tu vyšší třídu, ale asi jako každý chci vytěžit maximum kvality za rozumnou cenu. Za každou radu a poznatek předem dík.

Odpovědět