Narazil jsem na zajímavou konstrukci raménka od TTT-C (Thales Turntable-Compact, Rakousko) s natáčením přenosky po Thaletově kružnici. Ef. hmotnost má 12g. Třeba se to bude hodit pro konstruktéry nabo jako inspirace pro DIY. Nápad dobrý, ale cena je již dost (pro mě) vysoká 10.000 EUR. Zajímavé jsou ty recenze/Datenblätter na webu http://www.gaudios.info/display.php?s=p ... &id=Thales Original <=konec adresy (nutno zkopírovat, tady to neumí zahrnout mezeru). Jdu otočit LP placku.
Jen pro zajímavost jaké má výhody a nevýhody (které výrobce samozřejmě neuvádí) ?
Raménko Thales Tonarm
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Raménko Thales Tonarm
Někde jinde jsem něco takového už viděl, ale nevzpomenu si. Nevýhoda podle mě je další hmotnost (setrvačnost) připojená k hrotu. V ideálním případě to nevadí, ale u skutečné, zvlněné a excentrické desky, je to jinak. V provedení se mi moc nelíbí kulový kloub - velké tření, zase další síla na hrot (drážku).
Paralelogramové ramínko jsem viděl už u nějakého předhistorického Garrarda a nebyl to žádný topmodel. Já vidím problém v tom, že tolik pohyblivých uchycení bude mít větší vůli, než chybový úhel u dobře navrženého klasického ramene. Navíc vzhledem k tomu, že i věhlasné firmy ramínka zase zkracují, dvanáctipalcová ramínka prokázala, že mají více nevýhod, než výhod, tak ve skutečnosti zkreslení chybovým úhlem nebude až tak kritické.
Tohle ramenko uz mne zaujalo asi pred tremi lety a nekde jsem tu na nej uz i upozornoval.
Micha Huber je Svycar a vi, co dela, mechanika jeho ramenek snese srovnani s hodinkami tamnich vyrobcu, v te problem nevidim.
Jeho prvni konstrukce (s pridavnými táhly a protizavazími) se mi opticky prilis nelibyly, modely “Simpicity” a predevsim “Easy” jsou uz ale velmi “libive” a o jejich kvalite zasadne nepochybuji. Jejich konstrukce spojuje výhody “otocneho” a “tangencialniho” principu a v praxi to funguje naprosto fantasticky.
Cena je (bohuzel) vysoka, ale to je dáno predevsim tím, ze se jedna o male serie. Kdyby se poptavka po nich zvysila, daly by se zrejme, casem, poridit i za podstatne priznivejsi peniz.
Podrobnosti a testy na:
http://www.tonarm.ch/
K videni (i osahaní) jsou kazdorocne na vystave “High End” v Mnichove.
Micha Huber je Svycar a vi, co dela, mechanika jeho ramenek snese srovnani s hodinkami tamnich vyrobcu, v te problem nevidim.
Jeho prvni konstrukce (s pridavnými táhly a protizavazími) se mi opticky prilis nelibyly, modely “Simpicity” a predevsim “Easy” jsou uz ale velmi “libive” a o jejich kvalite zasadne nepochybuji. Jejich konstrukce spojuje výhody “otocneho” a “tangencialniho” principu a v praxi to funguje naprosto fantasticky.
Cena je (bohuzel) vysoka, ale to je dáno predevsim tím, ze se jedna o male serie. Kdyby se poptavka po nich zvysila, daly by se zrejme, casem, poridit i za podstatne priznivejsi peniz.
Podrobnosti a testy na:
http://www.tonarm.ch/
K videni (i osahaní) jsou kazdorocne na vystave “High End” v Mnichove.