S vinylem na cesty
S vinylem na cesty
Diskuse k tomuto článku Filipa K. o převodu nahrávek na LP do digitální podoby.
- Filip Kolinsky
- Kontaktovat uživatele:
Re: S vinylem na cesty
Trochu jsem si pohrál s touto krabičkou. Nahrál jsem do PC tři nahrávky. Eric Clapton, album Reptile, skladba Come Back Baby, U2, album The Joshua Tree, skladba Red Hill Mining Town a Pink Floyd, album Echoes, skladba Money. Všechny tyto desky mám i na CD. U2 jsou z remasteru 2007.
Zde se můžete podívat, jak to vypadá, když se jednotlivé skladby vložili do softíku na úpravu audia Audacity. Použitý gramofon byl RPM10, přenoska Ortofon Rondo Bronze.
Erec Clapton: horní stopa je vinyl.

U2: horní stopa opět vinyl

Pink Floyd: tady je vinyl pro změnu v dolní stopě.

Pro zajímavost si to i vypálim a do poslechnu rozdíl.
Všechny tři skladby, vlastně šest, bych chtěl někam uložit na web, kdyby si někdo chtěl udělat obrázek o tom, jak Pro-Ject Phono-Box II USB pracuje s nahrávkou a do jaké podoby ji převádí. Dá se to nějak udělat? Jednotlivé skladby mají tuto velikost: EC-15,9 MB, U2-16,3 MB a PF-21 MB, vše x 2.
Zde se můžete podívat, jak to vypadá, když se jednotlivé skladby vložili do softíku na úpravu audia Audacity. Použitý gramofon byl RPM10, přenoska Ortofon Rondo Bronze.
Erec Clapton: horní stopa je vinyl.

U2: horní stopa opět vinyl

Pink Floyd: tady je vinyl pro změnu v dolní stopě.

Pro zajímavost si to i vypálim a do poslechnu rozdíl.
Všechny tři skladby, vlastně šest, bych chtěl někam uložit na web, kdyby si někdo chtěl udělat obrázek o tom, jak Pro-Ject Phono-Box II USB pracuje s nahrávkou a do jaké podoby ji převádí. Dá se to nějak udělat? Jednotlivé skladby mají tuto velikost: EC-15,9 MB, U2-16,3 MB a PF-21 MB, vše x 2.
Vynikající příspěvek.
Něco podobného dělal na f-sportu Tačmud.
Eňo ňuňo Filipe!

Něco podobného dělal na f-sportu Tačmud.
Eňo ňuňo Filipe!
-
boxer
Úplně stejně přes Audacity jsem před Vánoci převedl manželce její starší oblíbené LP na CD-R.
Pohrál jsem si s tím tak,abych co nejlépe ztáhnul šum a praskot,aniž bych zasáhl významně do dynamiky,vyčistil jsem případné lupance.
Hrál jsem si asi s 10 LP týden.
Výsledek ale myslím je více než uspokojivý.
Stejným způsobem jsem ji převedl raritní nahrávky jinak nesehnatelné z mgf.kazet.Tam to byla práce příšerná,asi 25 kazet jsem dělal přes měsíc a půl.
Výsledek je poslouchatelný,hlavně se již nezhoršující.
Pohrál jsem si s tím tak,abych co nejlépe ztáhnul šum a praskot,aniž bych zasáhl významně do dynamiky,vyčistil jsem případné lupance.
Hrál jsem si asi s 10 LP týden.
Výsledek ale myslím je více než uspokojivý.
Stejným způsobem jsem ji převedl raritní nahrávky jinak nesehnatelné z mgf.kazet.Tam to byla práce příšerná,asi 25 kazet jsem dělal přes měsíc a půl.
Výsledek je poslouchatelný,hlavně se již nezhoršující.
viz také: audio kombajn pro přímé kopírování analogů LP na CD-R...
http://www.pixmania.cz/cz/cz/1498726/ar ... vaeka.html
http://www.pixmania.cz/cz/cz/1498726/ar ... vaeka.html