Saba psp 250 vs. Tesla NC 500

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Makovecz
Kontaktovat uživatele:

Saba psp 250 vs. Tesla NC 500

Příspěvek od Makovecz »

Ahoj, az do teto chvile jsem byl pasivnim prohlizitelem tohoto fora. Jenze vcera jsem konecne nasel chvilku a zapojil nedavno zakoupenou NC 500 v provedeni prirodni dyhy velmi slusnem stavu s puvodni prenoskou. Mam soucasne i Sabu psp 250. Oba gramce velmi pekne, smad jen nove plexi u saby by se mi libilo... Zesilovac Saba mi 215 mi umoznuje prime srovnani gramcu, jelikoz ma dva vstupy (cinch a petikolik). Shodou okolnosti jsem vcera zakoupil i zkusebni LP od nemeckeho Hi-fi institutu. Nc500 ma znatelne lepsi vysky, ostatni ve prospech Saby (predpokladam, ze to bude mozna jehlou u Saby-prenoska Ortofon omb10). jehlu mi sice nedavo kontroloval jisty pan v servisu a uznal ji za provozuschopnou, nicmene ji uz nekdo prede mnou rovnal, jsou na ni zmamky deformace. Co me vsak zarazilo, byla rozdilna vystupni hlasitost, NC500 je vyrazne hlasitejsi, neni treba tolik zesilovat, jako Saba. Ne ze by to byl nejaky extra velky problem, ale mam rad, kdyz vse bezi jak ma, hlavne tyhle krasny stary masinky. Poradite, kde by mohl byt problem? Diky...

TAB
Kontaktovat uživatele:

Re: Saba psp 250 vs. Tesla NC 500

Příspěvek od TAB »

Vítáme tě zde na foru a blahopřeji k nákupu a oživení NC500. S tou hlasitostí je to prosté. Každá přenoska má jiné parametry a tedy i zisk (výstupní napětí).
Pokud budeš mít stejné přenosky na obou gramofonech budeš mít i stejnou hlasitost (+- s výrobní tolerancí) *2thumbsup*

Jehla se nerovná a určitě tedy kup novou přenosku pro NC500 at z toho nemáš brusič desek.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Je to tak jak uvedeno výše, každá přenoska dává mírně odlišné výstupní nápětí v rozsahu 1-9 mV což je dost znát na výkonu a hlasitosti. Pokud chceš experimentovat přehoď přenosku za Saby do NC500 a uslyšíš sám. Jo leda že by na Tvém zesíku byl vstup phono DIN zapojen trochu jinak než CINCH.

Makovecz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Makovecz »

Diky za odpovedi. K experimentovani jsem se bonuzel casove nedostal, neb jsem provadel castecnou rekonstrukci bytu, do toho dovolena a nez jsem stacil cokoliv vyzkouset, NC 500 jsem s tezkym srdcem prodal. Rozhodl jsem se nakonec pro Sabu, hlavne s prihlednutim k tomu, ze jsem nechtel rozbit sestavu od Saby. Prelestil jsem plexi a je temer jak nova. Jen teda nejsem moc spokojen s tim zvukem, mrzi me, ze jsem prenosky zkusebne neprohodil a nevyzkousel. Mel bych aspon jasno, jestli ten rozdil je prenoskou nebo necim jinym. Kdyz si ted zpetne vybavuju hudebni projev, ta nc500 hrala lip. Jenze papirove by 2102 mela byt dost horsi, nez OMB10. Tak ja ti Karle nevim...

Odpovědět