Slávnostná predohra 1812 Piotr I. Cajkovskij

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Slávnostná predohra 1812 Piotr I. Cajkovskij

Příspěvek od Stanohlohovec »

S pred troch mesiacov objednaná plátna mi bola v piatok obchodom sľúbená! Je pondelok večer a čakám. Jedná sa o nahrávku z dávnej minulosti, žiaľ neviem rok, ani vydavateľstvo, ale teším ako malý chlapec!!! Doteraz mám len košickú nahrávku na cd... Je tu niekto, kto vie niečo viac o tomto vinyli???

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Re: Slávnostná predohra 1812 Piotr I. Cajkovskij

Příspěvek od dkdkdk »

Legenda praví, že je to jedna z těchto desek
Obrázek

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Akože jaký dotaz, taková odpověď.
Kdo si myslíš, že tu nahrávku z tvého "popisu" pozná?

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Neviem, chcel som len vedieť, či niekto nevie, aké nahrávky boli tejto platne... Budem múdrejší, keď mi to dojde...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Stano,

nevím jak na vinylu, tím už zabývám jen okrajově, ale je jasné že tam není dynamika nic moc - spíš to nic, než moc.
Pokud mohu doporučit superkvalitu, tak jedině SACD. 1812 od "Čajkyho" vlastním tedy na SACD, jedná se o nahrávku TELARC, P+C 2001 a je to zaznamenáno v pure DSD ( SACD-60541 ). Na obalu je upozornění, že se jedná o velmi dynamickou nahrávku, kdo toto dílo zná, tak ví o čem píšu. Ano je to tak, ten autentický výstřel z děla, pokud někdo má kvalitní aparáty a hlavně bedny, které jdou už od spodu v rovině, tak sděluji, že to dokáže porazit vázu na stolku. Tak příjemný poslech.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Oldear - myslím, že ta moja plátna nebude s kanonmi *2thumbsup* ale poznám z YouTube tieto prevedenia. Mám v súčasnosti cd verziu, ale tá je skôr taká komornejšie, citalmsom nejaké recenzie až písali, že kôli nahrávke museli dočasne zvýšiť tlak na prenoské, aby im ramienko neskakalo v tých dynamický náročných záverečných pasážach *2thumbsup* nuž ďakujem za vaše postrehy a keď konečne plátna dojde, dám vedieť ako som na Tom s dynamikou a nahrávkou ako takou!

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Pozrel som si stránku predajcu a zistil som, podľa obalu, že ide o reedíciu anglického vydania z roku 1958, tak to som fakt zvedavý, takúto vykopávky ešte doma nemam :oops:

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Stanohlohovec píše:Jedná sa o nahrávku z dávnej minulosti, žiaľ neviem rok, ani vydavateľstvo, ale teším ako malý chlapec!!! Doteraz mám len košickú nahrávku na cd... Je tu niekto, kto vie niečo viac o tomto vinyli???
Stanohlohovec píše:Pozrel som si stránku predajcu a zistil som, podľa obalu, že ide o reedíciu anglického vydania z roku 1958, tak to som fakt zvedavý, takúto vykopávky ešte doma nemam :oops:
Tak proč to nenapsals zrovna "jde o tuto a tuto nahrávku, znáte někdo?" ? :roll: ...ale pokud si to necháváš pro sebe a chceš napokon ohúriť zdejší osazenstvo, nemám problém *2thumbsup*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Hosi, už to mám doma, som omylom v inom vlákne rozobral, tak ešte raz: jedná sa o nahrávku na 1958 roku, vydala to Decca v 2016 roku, sú tam dobové texty akože treba prehrávať na stereogramofone *2thumbsup* zvukovomjemto perfektne, keď porovnám s cd, ktoré v 2000 rokoch nahrali v Košiciach, ,tak je to riadny krok dopredu čo sa týka všetkých aspektov zvuku. Jednoducho som nadšený!!! Nemá to chybu. Dokonca sú tam aj živé kanóny, asi to nahrávali vonku. Paráda!!!

Odpovědět