Slávnostná predohra 1812 Piotr I. Cajkovskij
-
Stanohlohovec
- Kontaktovat uživatele:
Slávnostná predohra 1812 Piotr I. Cajkovskij
S pred troch mesiacov objednaná plátna mi bola v piatok obchodom sľúbená! Je pondelok večer a čakám. Jedná sa o nahrávku z dávnej minulosti, žiaľ neviem rok, ani vydavateľstvo, ale teším ako malý chlapec!!! Doteraz mám len košickú nahrávku na cd... Je tu niekto, kto vie niečo viac o tomto vinyli???
Re: Slávnostná predohra 1812 Piotr I. Cajkovskij
Legenda praví, že je to jedna z těchto desek

-
Stanohlohovec
- Kontaktovat uživatele:
Dkdkdk, akože na hovno???
Akože jaký dotaz, taková odpověď.
Kdo si myslíš, že tu nahrávku z tvého "popisu" pozná?
Kdo si myslíš, že tu nahrávku z tvého "popisu" pozná?
-
Stanohlohovec
- Kontaktovat uživatele:
Neviem, chcel som len vedieť, či niekto nevie, aké nahrávky boli tejto platne... Budem múdrejší, keď mi to dojde...
Stano,
nevím jak na vinylu, tím už zabývám jen okrajově, ale je jasné že tam není dynamika nic moc - spíš to nic, než moc.
Pokud mohu doporučit superkvalitu, tak jedině SACD. 1812 od "Čajkyho" vlastním tedy na SACD, jedná se o nahrávku TELARC, P+C 2001 a je to zaznamenáno v pure DSD ( SACD-60541 ). Na obalu je upozornění, že se jedná o velmi dynamickou nahrávku, kdo toto dílo zná, tak ví o čem píšu. Ano je to tak, ten autentický výstřel z děla, pokud někdo má kvalitní aparáty a hlavně bedny, které jdou už od spodu v rovině, tak sděluji, že to dokáže porazit vázu na stolku. Tak příjemný poslech.
nevím jak na vinylu, tím už zabývám jen okrajově, ale je jasné že tam není dynamika nic moc - spíš to nic, než moc.
Pokud mohu doporučit superkvalitu, tak jedině SACD. 1812 od "Čajkyho" vlastním tedy na SACD, jedná se o nahrávku TELARC, P+C 2001 a je to zaznamenáno v pure DSD ( SACD-60541 ). Na obalu je upozornění, že se jedná o velmi dynamickou nahrávku, kdo toto dílo zná, tak ví o čem píšu. Ano je to tak, ten autentický výstřel z děla, pokud někdo má kvalitní aparáty a hlavně bedny, které jdou už od spodu v rovině, tak sděluji, že to dokáže porazit vázu na stolku. Tak příjemný poslech.
-
Stanohlohovec
- Kontaktovat uživatele:
Oldear - myslím, že ta moja plátna nebude s kanonmi
ale poznám z YouTube tieto prevedenia. Mám v súčasnosti cd verziu, ale tá je skôr taká komornejšie, citalmsom nejaké recenzie až písali, že kôli nahrávke museli dočasne zvýšiť tlak na prenoské, aby im ramienko neskakalo v tých dynamický náročných záverečných pasážach
nuž ďakujem za vaše postrehy a keď konečne plátna dojde, dám vedieť ako som na Tom s dynamikou a nahrávkou ako takou!
-
Stanohlohovec
- Kontaktovat uživatele:
Pozrel som si stránku predajcu a zistil som, podľa obalu, že ide o reedíciu anglického vydania z roku 1958, tak to som fakt zvedavý, takúto vykopávky ešte doma nemam 
Stanohlohovec píše:Jedná sa o nahrávku z dávnej minulosti, žiaľ neviem rok, ani vydavateľstvo, ale teším ako malý chlapec!!! Doteraz mám len košickú nahrávku na cd... Je tu niekto, kto vie niečo viac o tomto vinyli???
Tak proč to nenapsals zrovna "jde o tuto a tuto nahrávku, znáte někdo?" ?Stanohlohovec píše:Pozrel som si stránku predajcu a zistil som, podľa obalu, že ide o reedíciu anglického vydania z roku 1958, tak to som fakt zvedavý, takúto vykopávky ešte doma nemam
-
Stanohlohovec
- Kontaktovat uživatele:
Hosi, už to mám doma, som omylom v inom vlákne rozobral, tak ešte raz: jedná sa o nahrávku na 1958 roku, vydala to Decca v 2016 roku, sú tam dobové texty akože treba prehrávať na stereogramofone
zvukovomjemto perfektne, keď porovnám s cd, ktoré v 2000 rokoch nahrali v Košiciach, ,tak je to riadny krok dopredu čo sa týka všetkých aspektov zvuku. Jednoducho som nadšený!!! Nemá to chybu. Dokonca sú tam aj živé kanóny, asi to nahrávali vonku. Paráda!!!
-
Stanohlohovec
- Kontaktovat uživatele: