Sony SEN-R5520 a phono vstup
Sony SEN-R5520 a phono vstup
Zdravím, seznamuju se s gramofonama a audiem celkově tak jsem si do začátku k Sony SEN-R5520 gramofon RFT SP1800phono. Bohužel i s redukcí a i po předělání konektorů (din>cinch) mi to na vstupu phono sice hraje ale hodně nahlas a všechno chraptí jako kráva. HCD-551 (horní část SENu, ve který je předzesilovač a řídící elektronika) mám dvakrát a na obou to hraje stejně špatně, samozřejmě na linkovym vstupu hraje všechno potichu a jenom vejšky. Tak bych rád zjistil čim to je protože ten gramofon na zesilovači Sony TA-AX44 a RFT SV3930 to hraje krásně (na muj vkus). Nezajímal se někdo o to či nevíte někdo čím by to mohlo být? Děkuji, Jirka. 
-
ron
Re: Sony SEN-R5520 a phono vstup
Pri pripojení do linkového vstupu to hraje len výšky a potichu pretože signál z gramofónu portrebuje prehnať RIAA ekvalizáciou a zosíliť na linkovú úroveň.
Vyzerá to na problematické phono alebo na prebudený phono vstup, nemá ten predzos od Sony možnosť voľby medzi MM a MC? MC pracuje s rádovo nižšou úrovňou signálu, pri pripojení MM prenosky do vstupu pre MC by došlo práve k tomu čo popisuješ. Ale to len hádam.
Ďalšou možnosťou je zapojiť medzi Sony a gramec externé phono, predpokladám že i najlacnejší phonobox mm
od Pro-jectu bude hrať lepšie ako ten zabudovaný.
Vyzerá to na problematické phono alebo na prebudený phono vstup, nemá ten predzos od Sony možnosť voľby medzi MM a MC? MC pracuje s rádovo nižšou úrovňou signálu, pri pripojení MM prenosky do vstupu pre MC by došlo práve k tomu čo popisuješ. Ale to len hádam.
Ďalšou možnosťou je zapojiť medzi Sony a gramec externé phono, predpokladám že i najlacnejší phonobox mm
od Pro-jectu bude hrať lepšie ako ten zabudovaný.
Čím je osazen ten gramofon od východoněmeckých soudruhů? Tohle bych šetřil jako první, protože v DDR neměli vlastní produkci magnetodynamických vložek a VM-ky od nás dováželi jen v malém počtu pro své topmodely. Obvyklá vložka v DDR byla tudíž piezokeramická.
Ron: No podle návodu před/zesilovač splňuje specifikace RIAA, tam co se týče phona tam je akorát phono
Jsem si řikal že se mohlo něco rozbít ale na náhradním model hraje uplně stejně špatně.
S499_1023: Hele jak to poznám? Je nějakej základní prvek podle čeho to rozlišim?
S499_1023: Hele jak to poznám? Je nějakej základní prvek podle čeho to rozlišim?
Nemá ten gramofon krystalickou přenosku ?
Jak to nejjednodušeji poznám?
Nejjednodušeji podle nějakého označení a googlením. Má ta vložka půlpalcové uchycení?
Těžko říct, vůbec se v tom nevyznám. Udělal jsem nějaký fotky. Zespoda na tý přenosce asi bude něco napsanýho, ale nevim jak se ktomu dostat.

Tak už jsem si vygooglil sám. Je tam keramická vložka CS 24. Tudíž žádný vstup na tom Colosseu není pro ni vhodný. Ale pokud máš i ten casseiver SC 1800, připoj to na něj. Pozor, gramofon není vhodný pro kvalitní reprodukci.
Aha! Dobře díky moc za všechnu pomoc. Mám v plánu si časem pořídit něco co mi bude ladit ke Colosseu, ale zas nadruhou stranu nejsem tak náročný uživatel.