stary gramofon
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
stary gramofon
Prosim vas nevite někdo kolik ma tetnto tip gramofonu voltu
Re: stary gramofon
Ahoj, asi si niečo zabudol napísať
Som ťa tu dlho nevidel, chcem ti niečo ponúknuť, mám dve zbytočné prenosky Sumiko Oyster a Audio-Technica GT, ak máš záujem tak ti oba darujem aj s headshellom? Čo ty na to? Ak tak mi pošli adresu do súkromnej správy.
A nevidím o aký gramofón ide, ten na ktorý sa pýtaš.
A nevidím o aký gramofón ide, ten na ktorý sa pýtaš.
To myslíš napájecí nápětí nebo výstupní z přenosky ? I když tam půjde o mV. Ještě tak uvést typ přístroje, nemáme křišťálovou kouli, viš ?
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
typ gramofonu se jmenuje supraphon s07 s ocelovými jehlami
Jo model chlebník...jednorychlostní 78 ot/min., standart, to bude potíž pane...

-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
nevis kolik to ma voltu ?, protože jsem na internetu videl toto video http://www.youtube.com/watch?v=BhFEwRIgAbg
Pokud jde o napájení tak to musí být uvedeno na štítku vzadu nebo přímo na motorku. A přenosku bych zapojil do běžného vstupu AUX, tuner, CD...
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Do běžného vstupu jsem to zapojil a nic se nedělo.
Při zapojení do PHONO jsem málem odvařil zesilovač
.
Nejedná se o přenosku v pravém slova smyslu,je to totiž ocelový hrot.
Při zapojení do PHONO jsem málem odvařil zesilovač
Nejedná se o přenosku v pravém slova smyslu,je to totiž ocelový hrot.
Má asi krystalickou přenosku. Ta se nepřipojuje do phono vstupu zesilovače, ale na ostatní vstupy, například AUX, protože má vysoké výstupní napětí. Já bych ho raději nepoužíval, zničíš si desky.
Ta přenoska je dynamická, ovšem ne s dnešními parametry. Potřebuje stejný vstup jako krystalová přenoska - tedy s obrovskou vstupní impedancí. Gramofon má jen rychlost 78, takže průměrně inteligentnímu jedinci odvaření desek nehrozí.
Tak to se tedy omlouvám za svou neznalost předpotopních přístrojů.
Na takový gramofon mohla hrát tak akorát moje babička. A to nejsem žádný mladík. 
Nejlepší je, že to fakt vypadá jak chlebník
. Asi si taky nějakej pořídím a udělám z toho chlebník s kolotočem.
Moc rád bych ti poradil, ale nevím jak.
Gramec je tedy funkční, jen nemáš předzesilovač na šelakovou korekci desek.
Jehlama na šelaku můžeš hrát, pokud tam nejsou nějaké nedostižné raritní nahrávky.

Taky mám šelak, ale přehrávání přenoskou Ortofon 78 mě nenadchlo.
Šlo by koupit co nejlevnější přenosku pro 78 RPM s velkým hrotem pro šelak a zapojit to do tvého integráče se vstupem pro phono.
Korekce v něm neodpovídá té šelakové, ale zesílí to natolik, že nahrávku uslyšíš.
Vyžaduje to investici a práci s výměnou jehly za přenosku.
Tím se ale gramofon znehodnotí.
Klíč je v předzesilovači pro šelak a s tím ti neumím pomoci.
Citát : " Přírodní šelak je materiál získávaný z výměšků červce lakového, drobného asijského hmyzu. Desky kromě něho obsahovaly ještě další pevné látky, často na bázi textilií, jejichž přesné složení se lišilo dle výrobce i období."
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-wor ... rpen~2013/

Gramec je tedy funkční, jen nemáš předzesilovač na šelakovou korekci desek.
Jehlama na šelaku můžeš hrát, pokud tam nejsou nějaké nedostižné raritní nahrávky.
Taky mám šelak, ale přehrávání přenoskou Ortofon 78 mě nenadchlo.
Šlo by koupit co nejlevnější přenosku pro 78 RPM s velkým hrotem pro šelak a zapojit to do tvého integráče se vstupem pro phono.
Korekce v něm neodpovídá té šelakové, ale zesílí to natolik, že nahrávku uslyšíš.
Vyžaduje to investici a práci s výměnou jehly za přenosku.
Tím se ale gramofon znehodnotí.
Klíč je v předzesilovači pro šelak a s tím ti neumím pomoci.
Citát : " Přírodní šelak je materiál získávaný z výměšků červce lakového, drobného asijského hmyzu. Desky kromě něho obsahovaly ještě další pevné látky, často na bázi textilií, jejichž přesné složení se lišilo dle výrobce i období."
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-wor ... rpen~2013/
Naposledy upravil(a) efičák dne 03 dub 2014 15:10, celkem upraveno 2 x.
Ale dyť takéto gramce kdysi hrávaly připojené na nf zesilovač běžného elektronkového rádia tak nějaké vstupní obvody, kondy, rezistory... by se mohly ze zapojení toho radia okopírovat...případně někde ve starém návodu zjistit jakou přenoska toho typu vyžadovala citlivost (mV) a impedaci (kΩ).