Technics nova prenoska t4p

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Technics nova prenoska t4p

Příspěvek od Marakazumba »

Zdravím , jdu s žádostí o konzultaci při výměně prenosky na gramofonu SL bd20d kde je ted prenoska AT 85 EP .Chtěl bych ji vyměnit za něco lepšího ale jsem limitovan tím typem připojení t4p a našel jsem buď grado prestižní Green 3 a nebo tonar s pugger shibata. Prenosky jsou to relativně drahý a mám trochu obavy jestli to není zbytečný. Gramofon má fixní ramenko takže se nedá nic nastavit a novou prenoskou se musím co nejvíce přiblížit k té původní...
Chtěl bych ještě dodat že tu vymnenu odstartovalo koupe zesilovace technics 8080 kde je možnost připojení dvou gramofonu a když si teď přepínač mezi duelem 518 a technickém tak slyším ten markantní rozdíl.. což je jasný, ale když jsem na technics vrátil(jen tak ..🤪) Původní starou prenosku p34 tak hraje o poznání lépe než ta nová.. 🤔.
Dík za poznatky a rady

Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Re: Technics nova prenoska t4p

Na adapter jsem koukal ,...ale tam se pak dostávám na vyšší hmotnost a to by asi nebylo dobře. 🤔

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Adaptér umožňuje připevnění přenosky s ukončením T4P ( P-Mount) na raménko s 1/2" držákem (headshell). Takže ti nepomůže...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

aha...tak je to opak toho co potřebujem, je to tak?

Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Nene to nepotřebuji..
Pročítám tady diskuze ohledně prenosek a grado green tu je zmíněné několikrát ať pozitivně nebo že někomu nevyhovuje, ale zmínku o toner shibata jsem nenašel žádnou .🤔

Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Tak prenoska grado green dorazila, chvilku to trvalo neboť ji asi objednávala v Americe nebot v provedení t4p ji tady neměli. Zní skvěle a to téměř hned od začátku což je zajímavé nebo na druhém gramofonu ji mám taky, ale tam to chvíli trvalo než se rozeznela..
Mám ale problém s tím že někdy se na začátku desky hned jak ji spustím ramenko dolů skočí prenoska o kousek dopředu.. máte někdo nápad čím by to mohlo být? a jak to vyřešit? podotýkám že tento gramofon má celé ramenko fixní nic se tam nedá nastavit.... jo a váha prenosky je stejná jako tě co tam byla.

Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Ještě chci dodat že se to děje převážně u desek s výši gramáží možná když vyměním slipmat za nižší tak to bude dobry🤔

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

To se stává...pokud není nastavitelnej antiskat tak leda zkusmo poštelovat přítlak hrotu
(svislou sílu) na hrot
často též špinavá zaváděcí drážka desky, na to zabírá carbon fiber
https://www.bing.com/images/search?view ... ajaxserp=0

Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Kartacek mám a ano určitě je to ten antiskat ale skáče to jen na úplném začátku az do pulky nábjehove drážky pak už je to dobré.... jako by v prvním okamžiku nefungoval ....?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

všechny desky (různejch značek) se tak chovaj?

Marakazumba
Kontaktovat uživatele:

Jo a jen občas není to pokaždé..

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Zdar hifi Makabazumba.
Velká pochvala za Technics 8080. Vysoký model integrače s phonem o zvuku dnešních externích krabiček za 20t. Kč a vice.

Snad by někdo dokázal spravit gramec, najít takového odbornika je těžké a zaplatit mu, přesáhne hodnotu toho modelu. Terahera mi vytunil něco podobného Pioneeru PL12. Stříbrné vodiče do raminka a další pracné zásahy. Stalo to něco a hraje to .

Grado Green 3 t4p, pokud to není starší model, má trochu vyšší váhu. S vůlí ložisek ramene to může rozhodit snímavost a způsobit odskakování přenosky z drážky.
Pokud tam nezasahuje automatika...

Líbí se mi na Grado, že nezdražili. Moc se mi libila Grado Gold s Tube boxem SE. Sborový zpěv a všechny vokály nádherné. Po čase ten firemní zvuk zalitý sluncem začal vadit.
Aby LP hrálo TOP analog, potřebuješ více dobrý gramec a k ní vhodnou přenosku. Už AT95 s eliptickým hrotem umí "to kouzlo co my dokážeme".

https://youtu.be/p2JKcNpfbAk?si=sW-P3PgthR7M8Nxm

Odpovědět