Technics / Thorens / Pro-Ject - Poraďte prosím
Technics / Thorens / Pro-Ject - Poraďte prosím
Zdravím všechny,
sháním nový gramofon, teď mám Pro-Ject Debut Carbon a rád bych se posunul dál.
Asi nejvíc se mi líbí Technics SL-1500CEG
A jako alternativy mám Pro-Ject X1 (případně X2) a Thorens TD 103A
Prosím máte někdo s těmito stroji nějaké zkušenosti nebo rady?
Předem moc děkuji
sháním nový gramofon, teď mám Pro-Ject Debut Carbon a rád bych se posunul dál.
Asi nejvíc se mi líbí Technics SL-1500CEG
A jako alternativy mám Pro-Ject X1 (případně X2) a Thorens TD 103A
Prosím máte někdo s těmito stroji nějaké zkušenosti nebo rady?
Předem moc děkuji
Re: Technics / Thorens / Pro-Ject - Poraďte prosím
Mozem sa vyjadrit len ku Technics SL-1500CEG, ktory som objednaval svagrovi a mal som ho chvilu na vyskusanie. Mam povodny technics sl-1210MK2 a ked som to porovnaval s tymto novym tak sa nemozem ubranit dojmu, ze ten moj stary posobi "bytelnejsie" tak akosi pevnejsie nez SL-1500. Uz len tlacitko START je take mikrospinacove a znie tak bakelitovo. Zvukovo to bolo na uplne rovnakej urovni, porovnaval som moje prenosky na headsheloch a aj jeho ortofon RED, ktora bola sucastou balenia. Jedina vec, ktora sa mi pacila, ze sa da nastavit aby na konci LP automaticky zdvihlo rameno. Osobne by som si ho ja nekupil skor by som sa pozrel po klasike SL1200GR https://www.alza.sk/technics-sl-1210gr- ... tkQAvD_BwE alebo MK7 https://www.l-e.sk/technics-sl-1210-mk7 ale tu som na zivo tiez nevidel ale predpokladam, ze cost reduction zasiahlo aj MK7.
Není lehké porovnávat tři různé "filozofie"/koncepty! (A od klávesnice už vůbec ne!)
"Prkno"/ProJect, subchassis/Thorens a přímý náhon/Technics. Každý má svůj, jiný zvuk a nikdo tady nemá křišťálovou kouli aby věděl, jaký zvuk se líbí tobě.
Dporučil bych, aby jsi si nejdříve ujasnil, který se TOBĚ líbí (nejen opticky) nejvíc.
Takže moje rada?...huš, huš, do terénu....
"Prkno"/ProJect, subchassis/Thorens a přímý náhon/Technics. Každý má svůj, jiný zvuk a nikdo tady nemá křišťálovou kouli aby věděl, jaký zvuk se líbí tobě.
Dporučil bych, aby jsi si nejdříve ujasnil, který se TOBĚ líbí (nejen opticky) nejvíc.
Takže moje rada?...huš, huš, do terénu....
Technics a "dotuněnou" přenosku - podle vkusu, je to hádam půlpalec (1/2")
nabídka je přibližně nekonečně velká
(pravda: SL1500 jsem neslyšel, SL1200 ano, pověstná preciznost každým coulem)
nabídka je přibližně nekonečně velká
(pravda: SL1500 jsem neslyšel, SL1200 ano, pověstná preciznost každým coulem)
Díky moc za rady!
Tak do terénu musím to je jasné, však je to zábava
Ale blbé je že jsem zatím neobjevil studio kde by měli tyhle značky pohromadě a poslouchat pokaždé někde jinde na úplně jiné sestavě není úplně ideální.
A ještě mě zajímaly zkušenosti i z důvodu kvality, někde jsem četl konkrétně že tyhle nižší řady od Technicse prý už postrádají svou vyhlášenou kvalitu a bezporuchovost!?
Tak do terénu musím to je jasné, však je to zábava

Ale blbé je že jsem zatím neobjevil studio kde by měli tyhle značky pohromadě a poslouchat pokaždé někde jinde na úplně jiné sestavě není úplně ideální.

A ještě mě zajímaly zkušenosti i z důvodu kvality, někde jsem četl konkrétně že tyhle nižší řady od Technicse prý už postrádají svou vyhlášenou kvalitu a bezporuchovost!?
Ještě se zeptám, i když možná blbě, ale má přímý náhon nějaké nevýhody ( myslím tím speciálně Technics, kde by předpokládám nemělo docházet k přenosům ruchů a vibrací motoru)??
Necitlive zachazeni dokaze znicit jakoukoliv znacku. Osobne mam DD Technics SL 3300 a je stale jako nový. Pri normalnim zachazeni a péči neznicitelny stroj s plnym komforten. Ty dražší na tom urcite hure nebudou.
Jen pro info ohledně hodnocení spolehlivosti a parametrů:
https://www-vinylengine-com.translate.g ... pto=nui,sc
https://www-vinylengine-com.translate.g ... pto=nui,sc
při běžném provozu - asi nemá...co víc, odpadnou starosti s náhradou řemínku, doplatek
do DD (direct-drive) je investice která se vyplatí, vrátí
jen tak na okraj debaty, jediný čs direct gramec byl MC600 Q již zde párkrát probírán
Přímý náhon má jen výhody, jediná nevýhoda je složitější elektronika. 
Mám teraz asi 2 mesiace Technics SL-1500CEG.
Som spokojný, žiadne výhrady, žiadny problém. Pýtal som predajcu nech to dodá s 2M Black, hrá to myslím tak, ako v tejto cenovke má. Môžem odporučiť.
Som spokojný, žiadne výhrady, žiadny problém. Pýtal som predajcu nech to dodá s 2M Black, hrá to myslím tak, ako v tejto cenovke má. Môžem odporučiť.