kamos ma problem s timto gramofonem. Vytahl jej po letech ze skrine a dal se do ozivovani, zatim vse vicemene funguje a co ne, tak dokaze dat do poradku.
Ale problem je ve dvou vecech:
1) mechanika, ktera prepina rychlosti u motorku je jak se zda kousicek nize nez by bylo zdravo a tim padem pri jedne z rychlosti reminek dre o tuto soucast.
2) v casti k vyvazeni ramenka je nadobka na olej, ktera ma tlumit rezonancni kmitocty od prenosky (ci co?) a tato nadobka je prazdna! Nejsme schopni dohledat informaci jaky olejicek (jake parametry) se ma do naddrzky nalit a pak jak jej tam nalit? Otvor jsme nenasli.
Dokaze nekdo poradit a pomoci ozivit stary stroj?
Predem diky
Tesla NC 470
Re: Tesla NC 470
1) mas gramodesky na 45 otacek? pokud ne, tak ho vyndej.
ten plisek by mel jezdit v takovem plastovem zlabku v dilku, ktery drzi motorek, tak jestli treba neni ten zlabek vylomeny? uchyceni plisku (ty dve plastove packy) jde vypodlozit, nebo nejak decentne pozohybej ten plisek.
2) cetl jsem (bud na audiowebu nebo primo tady), ze ten olej je tam vice mene zbytecny a ze nejde poznat, jestli tam je, nebo ne. rezonancni kmitocty ma myslim tlumit primarne ten sroub za (nebo pred) nadobkou. nicmene jsem se po techto informacich take pidil a nenasel jsem je ani v manualu. byl bych rad, kdybych vedel, kudy to tam nalit, hustota oleje by pak byl prostor pro experimentovani
ten plisek by mel jezdit v takovem plastovem zlabku v dilku, ktery drzi motorek, tak jestli treba neni ten zlabek vylomeny? uchyceni plisku (ty dve plastove packy) jde vypodlozit, nebo nejak decentne pozohybej ten plisek.
2) cetl jsem (bud na audiowebu nebo primo tady), ze ten olej je tam vice mene zbytecny a ze nejde poznat, jestli tam je, nebo ne. rezonancni kmitocty ma myslim tlumit primarne ten sroub za (nebo pred) nadobkou. nicmene jsem se po techto informacich take pidil a nenasel jsem je ani v manualu. byl bych rad, kdybych vedel, kudy to tam nalit, hustota oleje by pak byl prostor pro experimentovani
Re: Tesla NC 470
Je treba vysroubovat ten bily sroubek "antirezonatoru" co je v pruzine,potom ten tenoucky dlouhy vrut,co je nasroubovan uprostred kolecka se stupnici protizavazi...potom povolit ty dva sroubky na boku,co jsou proti sobe a ktere vlastne cely ten mechanismus zavazi drzi no a potom proste zlehka cele to zavazicko zlehka vytahnout.No a do otvoru ktery vede rovnou do nadobky z olejem nakapat olej..injekcni strikackou s jehlou,kterou vsunes dovnitr nadobky...olej jsem zvolil lehounce viskozni velice jemny...na kola a sici stroje...zadnoi vedu bych v tom nehledal.stejne tam zadna neni