Tesla nc 580
Re: Tesla nc 580
Yamaha dodávala několik kazetových decků, co to má být ? 2, 3-hlavý ? 2 nebo 3 motory ? DBX musí mít ? bias fine adjustor ? dual capstan ? A v jaké cenové relaci ? To je těžká volba.
-
mara10101989
- Kontaktovat uživatele:
něco nejlepe bazar do litru,- jo a co ty cinche jakyma to mam osadit a jeke kabely na propojeni gramo a zes. mam zvolit dik za radu
-
mara10101989
- Kontaktovat uživatele:
jo a mam zvolit na moji nc 580 nějaky slipmat dik za rady
-
mara10101989
- Kontaktovat uživatele:
jo a ješťě jakou přenosku mě doporučujete na nc 580
-
mara10101989
- Kontaktovat uživatele:
da se změnit na nc 580 headshell a když ano tak mě pošlite kde nebo jaky
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Headshell nie je lahke zmenit len tak, musi zostat zachovana geometria ramienka.
Zavazie s tou plastovou tyckou urcite samotne nedam. Ak chces cele ramienko, som ochotny, po castiach nie. Snad este samotne zavazie, tych mam nejak nadbytok, to by som Ti mohol posunut.
A zosilovac, vobec nikto nevie ake vlastne mas poziadavky. Ma to byt integrovany, receiver, alebo phono + koncak samostatne... Podla tej Yamahy asi chces nieco integrovane, nie je to zly zosilnovac podla mna. Ale vyberat podla toho ako vyzera, no neviem. Prvorady by mal byt zvuk/posluch.
A co bedne? Zosilnovacom to nekonci. A tape deckom takisto nie. Dnes bazarovo zozenies za par stovak pekne decky, co niekedy stali tisice (Technics, Philips, Sony...)
Co sa tyka cinchov, ja by som do tej NC580 nevrtal, ale kupil poriadny tieneny kabel, a nakabloval tam kvalitnejsie cinche - Neutrik, Rean,... moznosti je mnoho.
Prenosku by som tam supol AT95, alebo OM10, vyssie nema zmysel ist. Vela ludi (a ja tiez) odporucaju prave AT95.
Zavazie s tou plastovou tyckou urcite samotne nedam. Ak chces cele ramienko, som ochotny, po castiach nie. Snad este samotne zavazie, tych mam nejak nadbytok, to by som Ti mohol posunut.
A zosilovac, vobec nikto nevie ake vlastne mas poziadavky. Ma to byt integrovany, receiver, alebo phono + koncak samostatne... Podla tej Yamahy asi chces nieco integrovane, nie je to zly zosilnovac podla mna. Ale vyberat podla toho ako vyzera, no neviem. Prvorady by mal byt zvuk/posluch.
A co bedne? Zosilnovacom to nekonci. A tape deckom takisto nie. Dnes bazarovo zozenies za par stovak pekne decky, co niekedy stali tisice (Technics, Philips, Sony...)
Co sa tyka cinchov, ja by som do tej NC580 nevrtal, ale kupil poriadny tieneny kabel, a nakabloval tam kvalitnejsie cinche - Neutrik, Rean,... moznosti je mnoho.
Prenosku by som tam supol AT95, alebo OM10, vyssie nema zmysel ist. Vela ludi (a ja tiez) odporucaju prave AT95.
Pokud toužíš po zn. Yamaha tak deck KX-800 by mohl splnit očekávání...3 amorfní hlavy, dolby B/C, HX pro, točítko BIAS FINE, 20-22 000 Hz (metal tape) dálkové ovládání...jednodušší ale hezký je KX-500, top-model KX-1200 s DBX.
http://www.vintagecassette.com/yamaha
Přenosky do čs.gramce pasují a doporučují se Sony VL 48G nebo Sanyo MG09 za přibližně stejný peníz.
http://www.vintagecassette.com/yamaha
Přenosky do čs.gramce pasují a doporučují se Sony VL 48G nebo Sanyo MG09 za přibližně stejný peníz.
-
mara10101989
- Kontaktovat uživatele:
děkuji za rady a jakou z uvedenych přenosek vybrat na punk,metal nejlepe a co vyměna kabliku v přenosce je to nutny nebo ne jak to poznam jo a bedny mam tesla ars 9210 a pasivni subwoofer Tvm ARS-124-00/8 a to živim yamahou ax-440 a silnyma kabelama 2.5mm kdyby mě sem šli dam fotky tak všechno nafotim a pošlu jsem ale nějak mě topořad nejde jo a co ten slipmat ma to cenu tam davat slišel jsem že kuže je top.1
Naposledy upravil(a) mara10101989 dne 04 úno 2014 22:53, celkem upraveno 1 x.
-
mara10101989
- Kontaktovat uživatele:
mužeš mě poradit trochu přesněji s těma cinchema dikzdenoeddie píše:Headshell nie je lahke zmenit len tak, musi zostat zachovana geometria ramienka.
Předně napiš jestli gramofon Tesla NC580 má signálový propoj.kablík ukončený konektorem DIN (5-pin) nebo dvojici kolíků CINCH. Měl jsem velmi podobný HC43 prodavaný na vývoz ve skříňce pod logem Lenco L-435 a tam byly dva CINCH bez úprav tedy pasoval do PHONO vstupu zesilovače Technics. No a pokud DIN tak existuje levná krátká redukce DIN(samice)/CINCH kde se nemusí nic pájet - příkladem z Tesca nebo AME - ale to je provizórium.
http://www.ame.cz/Redukce-petikoliku-DI ... 10699.aspx
http://www.ame.cz/Redukce-petikoliku-DI ... 10699.aspx
-
mara10101989
- Kontaktovat uživatele:
Byl tam klasika 5 kolik ten jsem odcvakl a chci tam dat cinch na redukce seru jde mě jen jaky kabel zvolit tloušťka atd. jo a ten slipmat nějaka rada by nebyla dik za rady chlapi