Můžete prosím někdo poradit…
Mám Teslu, šasi HC16, hraju na ní vesele už pár let a za tu dobu jsem měnila tak akorát přenosku - mám VM 2202 a jinou sem ani nikdy nepoužívala (můj táta to kdysi nakoupil ve velkým a já na ní jedu doteď a ještě mám v zásobě). Nicméně nedávno mi můj kamarád dj řekl, že si tím „prej“ ničím nový desky, zvlášť používáním toho starého typu přenosky. Je to možný? Mám slušnou sbírku starých desek – Lp i singlů, a stejně tak hudbu současnou, nový věci atd…
Mám zainvestovat a koupit si něco novýho?
díky za rady
Tesla NZC160
Re: Tesla NZC160
Mám obavu, že si kamarád DJ neprohlédnul gramofon. Tesla VM 2202 má svislou sílu cca 2 pondy, to je běžná hodnota používaná u současných MC přenosek. Pokud přehráváš desky čisté a hrot přenosky není opotřebený (předpokládá se trvanlivost na přehrání cca 1000 desek), pak by tady o ničení desek nemělo být řeči.
Tento gramofon se vyráběl i ve verzi s krystalovou přenoskou VK 4204, svislá síla 5 pondů, to už ničení desek je.
Druhá otázka je poslech z takového gramofonu a zesilovače 2 x 10 W. Ta přenoska zvukově nebyla žádný zázrak, vestavěný zesilovač a repro (předpokládám Tesla) taky ne. Netvrdím, že se na takové sestavě poslouchat nedá, ale zdaleka není slyšet všechno, co na deskách je.
Jirka
Tento gramofon se vyráběl i ve verzi s krystalovou přenoskou VK 4204, svislá síla 5 pondů, to už ničení desek je.
Druhá otázka je poslech z takového gramofonu a zesilovače 2 x 10 W. Ta přenoska zvukově nebyla žádný zázrak, vestavěný zesilovač a repro (předpokládám Tesla) taky ne. Netvrdím, že se na takové sestavě poslouchat nedá, ale zdaleka není slyšet všechno, co na deskách je.
Jirka
Re: Tesla NZC160
Tak se přece dočkala.