Thorens TD180
Thorens TD180
Ahoj všem,
máte někdo osobní zkušenost s gramofonem Thorens TD 180?
Váhám, jestli koupit, či nikoliv.
Děkuji a přeji hezký večer.
Hanz
máte někdo osobní zkušenost s gramofonem Thorens TD 180?
Váhám, jestli koupit, či nikoliv.
Děkuji a přeji hezký večer.
Hanz
Re: Thorens TD180
Zdravím ještě jednou,
tak tedy ne osobní zkušenost, ale jakoukoliv jinou ... sdílenou atd.
Díky.
tak tedy ne osobní zkušenost, ale jakoukoliv jinou ... sdílenou atd.

Díky.
Osobnú skúsenosť s TD180 nemám, ale určite sa dá o ňom kadečo vygoogliť.
Každopádne môžem povedať že po nejakom automate od Thorensu už nejaký čas tajne (vlastne teraz už verejne
) túžim, len bohužial sú stále dôležitejšie veci kam treba pchať peniaze a nie sa rozmaznávať nejakým fajným gramofónom.
Osobne som naživo zažil nejaký vyšší manuálny model Thorensu na výstave. Vyzeralo to ako gramofón, hralo to ako gramofón, neviem čo viac od toho očakávať. Proste osvedčená firma s dlhoročnými skúsenosťami. Mám pocit že v našich končinách sú skôr preferované iné značky.
P.S. Asi som ti moc nepomohol, ale pôsobil si tu dosť zúfalo, tak mi nedalo aspoň niečo nenapísať.
Každopádne môžem povedať že po nejakom automate od Thorensu už nejaký čas tajne (vlastne teraz už verejne

Osobne som naživo zažil nejaký vyšší manuálny model Thorensu na výstave. Vyzeralo to ako gramofón, hralo to ako gramofón, neviem čo viac od toho očakávať. Proste osvedčená firma s dlhoročnými skúsenosťami. Mám pocit že v našich končinách sú skôr preferované iné značky.
P.S. Asi som ti moc nepomohol, ale pôsobil si tu dosť zúfalo, tak mi nedalo aspoň niečo nenapísať.
Ahoj,
děkuji za odpověď a morální podporu.
Zoufale jsem působil i se tak cítil.
Prostě to risknu a koupím ho.
Ahoj Hanz
děkuji za odpověď a morální podporu.

Zoufale jsem působil i se tak cítil.

Prostě to risknu a koupím ho.
Ahoj Hanz
Nuž želám ti nech natrafíš na dobrý kus za primeranú cenu.
Hanz1: na 180ku si někdo stěžoval, že se při změnách teploty kroutí a doporučoval 190, ale jakým způsobem se tak děje netuším.
Jestli to má být Thorens tak tady je odkaz na názory jaký typ by byl ideální , sic v němčině, ale dá se to vrznout do translátoru
http://www.thorens-info.de/html/kaufberatung.html
Je zajímavé, že o TD180 se moc nepíše. Jinak osobní zkušenost nemám.
Jestli to má být Thorens tak tady je odkaz na názory jaký typ by byl ideální , sic v němčině, ale dá se to vrznout do translátoru

http://www.thorens-info.de/html/kaufberatung.html
Je zajímavé, že o TD180 se moc nepíše. Jinak osobní zkušenost nemám.
Ahoj,
díky moc za odkaz.
Pročtu to s pomocí translatoru a uvidím.
Že se kroutí při změnách teploty? Spíš je tedy otázka při jakých změnách a jak moc.
Díky a ahoj
Hanz
díky moc za odkaz.
Pročtu to s pomocí translatoru a uvidím.
Že se kroutí při změnách teploty? Spíš je tedy otázka při jakých změnách a jak moc.
Díky a ahoj
Hanz
Ahoj,
jde o tento kousek
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ens/td180/
já nevím, jestli to risknout, nebo ne.
Prodejce tvrdí, že už mu to kdysi dělalo a šlo o výměnu součástky za cca 200,- ale dotyčný opravář již nežije.
Pokud má pravdu, je to ok a půjde to dle mého názoru zjistit, podle letování, která součástka to byla.
Ovšem můžou to být i vyhozené peníze ...
Risknu to.
Zdar Hanz
jde o tento kousek
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ens/td180/
já nevím, jestli to risknout, nebo ne.
Prodejce tvrdí, že už mu to kdysi dělalo a šlo o výměnu součástky za cca 200,- ale dotyčný opravář již nežije.
Pokud má pravdu, je to ok a půjde to dle mého názoru zjistit, podle letování, která součástka to byla.
Ovšem můžou to být i vyhozené peníze ...

Risknu to.

Zdar Hanz
Můj názor je takový, že se dá opravit vše, 1500 není tolik jestli potřebuješ postrčit
. Možná to kolísání je to o čem jsem psal a někdo si to vyložil jako změnu teploty a s tím toto kolísání spojené.

Já jsem si jej před časem chtěl pořídit jako doplněk, který budu využívat převážně na šelak. Měl jsem tam OM5, na které jsem měnil jehlu na 78, což jsme někde jinde probírali. Po dvou dnech jsem dle dohody donesl gramec zpátky prodejci s tím, že se to fakt nedá poslouchat. Krom muziky bylo v signálu totiž tolik "bordelu" z vibrujícího těla a hučícího ložiska, že to bylo pro mne nepoužitelné i pro šelak, o klasickém vinulu ani nemluvě. Takže za mne rozhodně ne, raději vydrž, došetři a kup něco lepšího. TD180 Ti vinyl jen znechutí...
Ahoj,
děkuji za popostrčení k nákupu a i za negativní kritiku TD 180tky.
Vydržím, došetřím a poohlédnu se po jiném modelu.
Každopádně tedy zřejmě z dílny Thornese, nebo Dualu.
Ještě jednou díky všem.
Hanz1
děkuji za popostrčení k nákupu a i za negativní kritiku TD 180tky.

Vydržím, došetřím a poohlédnu se po jiném modelu.
Každopádně tedy zřejmě z dílny Thornese, nebo Dualu.
Ještě jednou díky všem.
Hanz1
Neviem, či je to ešte aktuálna otázka, ale tento "Thorens" som práve s veľkým nadávaním opravoval. A takto, priatelia: TD -180 je asi taký Thorens, ako som ja amazonský Indián. Je to komplet od hora až dolu poľská Unitra. Vyrábalo sa to v Lodzi krátko pred pamätným krachom Thorensu, a jediné, čo je tam z Thorensa, je logo. Kto niekedy opravoval staršie Unitry Bernard (Altus, Tecco), okamžite spozná ich brata. Napríklad dobre známa tachoregulácia otáčok cez optočlen a žiarovku/ledku a dierovaný kotúč na oske motora.
Čo sa kvality týka, je to lepšie, než Unitra, ale Thorens to nie je...
Čo sa kvality týka, je to lepšie, než Unitra, ale Thorens to nie je...