Tip na bazarovy zesilovac + repro

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Loxias
Kontaktovat uživatele:

Tip na bazarovy zesilovac + repro

Příspěvek od Loxias »

Zdravim, rozhodl jsem se ke zruseni provizorniho prehravani desek pres sony lx300usb+minivez a poridil Pro-Ject Essential II se zakladnim Pro-Ject Phono Boxem MM‎. Chtel bych poprosit o rady a tipy na zajisteni zesilovace a repro. Idealne bych chtel poridit asi bazarove a s rozpoctem tak do 4000,-.
Predem diky za rady i postrehy. Jsem v teto oblasti jeste hodne nevzdelany a prvni gramec jsem poridil dost zbrkle abych co nejrychleji mohl prehravat svoji rostouci sirku LP. Rad bych ted poridil neco s cim budu spokojenejsi a chvili mi to vydrzi do dalsiho upgradu.

mac
Kontaktovat uživatele:

Re: Tip na bazarovy zesilovac + repro

Příspěvek od mac »

Doporučuji Dual CV1460
http://www.hifi-studio.de/hifi-klassike ... CV1460.htm
má i phono MM/MC vstup, zvukově velmi slušný, nemá dálku

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Ovšem pozor, papá jen osmi- a víceohmové bedny!

Loxias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loxias »

tak koukam na aukru http://aukro.cz/dual-cv-1460-class-a-i4482295117.html, ale to by mi nezbylo na bedny :D ale i tak dik za tip. Budu rad i za doporuceni jake znacky drive vinikaly a cemu se naopak vyhnout. Jsem si vedom, ze s timhle rozpoctem to bude nizsi liga, ale presto bych rad i s takovym omezenim chtel co nejdrive zkompletovat sestavu, abych mohl poustet desky.

Loxias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loxias »

..a Ohmy na zesiku a repro museji korespondovat? Pripadne muzou mit bedny vic nez zesik?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Můžou mít víc (ale nedostaneš ze zesilovače plnej výkon), nesměj mít míň.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Výšší impedance repro boxů může být ale nevyužiješ naplno výkon zesíku, jinak nic nehrozí, no možná trochu vyšší zkreslení ale to je akademická teorie, i provoz naopak je možný tedy nižší pokud nebudeš hulit naplno, záleží na zapojení zesilovače, mívá často ochrany proti přetížení ale lépe nezkoušet a dodržet jmenovitou doporučenou.

Loxias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loxias »

Berz na vedomi, dikes
a ted zpet k tematu, je realne poridit slusny zesik s repro do 4k? mohl bych posetrit snad vic, ale znamenalo by to pro me odlozit porizeni minimalne o 3 mesice a timpadem bych koukal na 250 vinylu a novej gramec bez toho abych si mohl cokoliv pustit :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Proč? Vždyť můžeš (když sis koupil i phonostage) poslouchat nový gramec i přes minivěž Philips nebo na čem jsi to poslouchal toho Soňáka. V další fázi koupíš bedny (třeba ty efičákem ozpěvované malé ProJecty, já osobně bych šel do vintage Grundigů, Dualů, Elaců nebo něčeho takového) a připojíš k minivěži a v poslední fázi nahradíš minivěž zesíkem.

Loxias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loxias »

No nevim co zpusobovalo ten spatnej zvukovej projev, jestli gramec nebo vez nebo oboji. Kazdopadne ta mikrovez (http://hi-fi-systemy.heureka.cz/sony-cmt-s20/) mela i jine nedostatky a doma ji uz nechci. Pri nejhorsim dotahnu postarsi mikrosystem od Aiwy z chaty :)
Jinak co se repro tyce, tak nejaky Elacy me docela zaujaly na aukru http://aukro.cz/elac-elr-54-kvalitni-re ... 44035.html. Mam do nich jit? :)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Tyhle se mi zdaj už moc nový a nelíbí se mi, že mají pevné síťky. Na Aukru není moc velký výběr.
Co tohle: http://elektro.bazos.cz/inzerat/3776834 ... G-75-W.php

Loxias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loxias »

Paani, to je na me asi moc velkej odlschool. Nerikam ze si nedokazu predstavit sestavu s podobnym designem, ale uplne se mi to do mych prostor nehodi. Ale dik za tip, asi to jeste bude boj.
Potreboval bych navic asi cernou barvu a ne moc velke rozmery 40cm vyska max.
No asi dotahnu z chaty aiwu mezititm budu bloumat po bazacich a cekat co me zaujme a pak si to tady pripadne necham zamitnout ;)

Loxias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Loxias »

Jeste me napadl jeden dotaz, jak velke kvalitativni rozdily jsou u kabelu (cinch)? asi budu muset dokoupit, tak v jake cenove hladine bych se mel pohybovat at to to nebylo zbytecne slabe misto?

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Pětikilo za kabel.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Ak tie peniaze čo uvažuješ na káble vrazíš do reproduktorov alebo zosíka, dávam ti slovo, že ti dobré káble s pozlátenými konektormi pošlem zdarma :lol:
Kúp bedne a zosík, ser na káble a vôbec nepozeraj na diskusiu o kábloch. Bedne sú základ, zosík - ak to prepojíš čímkoľvek hrať to bude, káble môžeš mať najlepšie na svete bez reproduktorov a zosíka - sú ti na .....

Odpovědět