Tip na MC na začátek
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tip na MC na začátek
Chtěl bych doporučit vhodnou MC přenosku na začátek pro přechod z MM. Co lze doporučit jako vhodný výchozí bod a kolik asi financí je na to vhodné připravit ?
Re: Tip na MC na začátek
Denon DL-103 za cenu...drž se stolu...slušného gramofonu. Možná existují levnější ale to je můj favorit.
Kľudne skús Denon DL 110.Škoda , že DL160 je už mimo ponuky...
Dinosaurjr píše:Chtěl bych doporučit vhodnou MC přenosku na začátek pro přechod z MM. Co lze doporučit jako vhodný výchozí bod a kolik asi financí je na to vhodné připravit ?
RPM 1.3 má pevné kovové ramínko s eskovým tvarem. Slyšel jsem na něm přenosku za 40t. EAT Yosegi MC.
Trochu test s nádechem recese, ale dobrý. Jasně že s ní se nevydoluje maximum, ale rozdíl oproti levným přenoskám byl velký i na něm.

http://www.audio.de/testbericht/eat-yos ... 82343.html
Dala by se navrhnout Audiotechnica 150 a F7. Líbí se mi MC Benz Micro Gold, s nízkým výstupem.
Moje srdeční začáteční MC přenoska je Pro-Ject Pick It MC-1, vyrobená Ortofonem, doporučenou zátěž 10 Ohmů Tube box SE2 umí.
Výborná cena, velmi hezký zvuk s dobrým detailem a basem.
S Ortofonem MC LO bych mohl pokračovat modelem Quintet Red, pokud seženeš skladové zásoby nevyráběných Rondo Red nebo Vivo Red.