Větší škrábanec
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Větší škrábanec
Mám desky cca. 80.léta a ten větší škrábanec přenoska bez problémů přehraje,ale neuškodí to přenosce. 
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Re: Větší škrábanec
analog2001 píše:Mám desky cca. 80.léta a ten větší škrábanec přenoska bez problémů přehraje,ale neuškodí to přenosce.
Pokud ho prenoska (treba i s lupancem) bez problemu prehraje a tobe ten "usni masakr" nevadi, bud v klidu. Diamant je to nejtvrdsi na nasi planete (Aspon se to tvrdi...
).
Mnohem zradnejsi je napriklad prehravani s prilis vysokym pritlakem. V takovem pripade hrozi ohnuti (u hliniku) nebo i ulomeni (u boru) nosice hrotu (cantileveru).
Neni take radno nesetrne utirani prachu z gramofonu a s nim spojene pripadne zavadeni prachovkou o htot. Hezky zpusobne pouzivat kryt jehly se proto pri takove akci urcite vyplati.
A ani pomerne rozsirema pohadka, ze udajne snizeni pritlaku (pod vyrobcem udavanou hodnotu) zvysuje jeji zivotnost, je "bullshit". Vetsinou potom totiz prenoska vice poskakuje a to neni prave idealni pro jeji mechaniku.
Mnohem zradnejsi je napriklad prehravani s prilis vysokym pritlakem. V takovem pripade hrozi ohnuti (u hliniku) nebo i ulomeni (u boru) nosice hrotu (cantileveru).
Neni take radno nesetrne utirani prachu z gramofonu a s nim spojene pripadne zavadeni prachovkou o htot. Hezky zpusobne pouzivat kryt jehly se proto pri takove akci urcite vyplati.
A ani pomerne rozsirema pohadka, ze udajne snizeni pritlaku (pod vyrobcem udavanou hodnotu) zvysuje jeji zivotnost, je "bullshit". Vetsinou potom totiz prenoska vice poskakuje a to neni prave idealni pro jeji mechaniku.
-
ron
Menšie škrabance doske neuškodia, to budeš skôr počuť lupance a v horšom prípade začne preskakovať. Neviem ako veľký je ten "větší", ak len spôsobuje lupance tak to vadiť nemusí. U nejakého brutálneho zárezu už asi hrozí že hrot zavadí o hranu a ulomí sa.
Ak máš dosku ktorá sa inak nedá zohnať, a robustnú prenosku na ktorej ti až tak nezáleží, tak užívaj hudby. Inak by som poradil zohnať si dosku bez škrábancov, pre pokoj duše a dlhý život prenosky..
Ak máš dosku ktorá sa inak nedá zohnať, a robustnú prenosku na ktorej ti až tak nezáleží, tak užívaj hudby. Inak by som poradil zohnať si dosku bez škrábancov, pre pokoj duše a dlhý život prenosky..
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
mam svou oblíbenou abbu a ta je suprafon takže asi ji už nikde neseženu ale je to trochu slišet takže to asi nic nebude
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
[/quote]
Táta (je mi 12 let) mi koupil gramofon reloop a začal točit se závažím potom to nastavil na nějakou váhu a sjíždí(když zatáhnu za páčku)hrozně pomalu nevíte jaká je váha na hrot gramofonu reloop rp-4000 m3d
Táta (je mi 12 let) mi koupil gramofon reloop a začal točit se závažím potom to nastavil na nějakou váhu a sjíždí(když zatáhnu za páčku)hrozně pomalu nevíte jaká je váha na hrot gramofonu reloop rp-4000 m3d
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
jo a mám magnetodinamickou přenosku 
Řekni tátovi (nebo se sám podívej třeba na Aukro) a objednejte desku odtama. Abba od Suprafonu nemá skoro hodnotu, takže ji seženeš za pár šupek. Nebo navštiv bazary nebo antikvariáty. Já mám od nich taky tuším 3 desky. Jejich reálná cena je kolem 50-100kč podle stavu.analog2001 píše:mam svou oblíbenou abbu a ta je suprafon takže asi ji už nikde neseženu ale je to trochu slišet takže to asi nic nebude
BTW k tomu přítlaku, záleži co je na gramofonu za přenoska. Pokud nějaká DJská ta může mít přítlak i přes 3.5 gramu. (já měl OM PRO S)
BTW2: Klobouček dolů. Ve 12 propadnutí analogu???
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
jo a mám magnetodinamickou přenosku ortofon gt,ale ještě bych se chtěl zeptat,jestli je něco proti skluzu přenosky až ke středu
No jak jsem psal Djská přenoska s doporučeným přítlakem 4gramy. Tu druhou část věty moc nechápu. Co tím myslím něco proti skluzu hrotu ke středu
Jak pise TJK: Ortofon GT je DJ prenoska, coz potvrzuji i jeji parametry:
Sfericky hrot
Vaha 5g
Frekvencni rozsah: 20Hz – 22kHz
Vystupni napeti pri 1000Hz 5cm/Sek.: 8mV
Zatizeni hrotu: 2 – 4g (doporucene 4g)
Doporucena kapacita: 200-400pF
(Nekteri obchodnici v Germany ten Rellop prodavaji s Audio Technikou AT 3600L, ktera se svym doporucenym zatizenim 1,5g pro domaci poslech hodi lepe.)
Ten SKLUZ by me taky zajimal....
Sfericky hrot
Vaha 5g
(Nekteri obchodnici v Germany ten Rellop prodavaji s Audio Technikou AT 3600L, ktera se svym doporucenym zatizenim 1,5g pro domaci poslech hodi lepe.)
...nemyslel tím "sjížděním" náhodou lift - zvedáček ramena ???
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Tim sjizdenim jsem myslel že dohraje poslední pisnicka a pak to musim rychle zastavit aby to nesjelo až na papír,když ale zapomenu tak to tam sjede a ve mě by se krve nedořezal.
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
takže zatizeni 4gProspero píše:Jak pise TJK: Ortofon GT je DJ prenoska, coz potvrzuji i jeji parametry:
Sfericky hrot
Vaha 5g
Přenoska je magnetodynamická, dobře a značka, typ gramofonu ? Automat, poloautomat ? I velmi jednoduché gramofony Tesla HC13, HC43...měly koncový vypínač motorku pohonu a zvedák ramínka s přenoskou, s vyjímkou snad NC440 ale to byl jiný kalibr.