Vhodné Reproduktory pro Pro-Ject Carbon debut

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
nitemortiis
Kontaktovat uživatele:

Vhodné Reproduktory pro Pro-Ject Carbon debut

Příspěvek od nitemortiis »

Dobrý den,

prosím o pomoc, hledám vhodné reproduktory pro gramofon Pro-Ject Carbon Debut s Ortofon 2m red a Phonobox MM. Půjdou do vcelku prostorného obýváku. Poslech převážně metalu/grindcoru/punku.
Jsou vhodné případně nějaké další doplňky? Podložky mezi desku a talíř? A je třeba koupit napříkald středový kroužek pro desky? Jsem nováček a tak nechci si ničit desky (mám jich asi 100 :D )

Děkuji moc za odpověď,
Honza

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Vhodné Reproduktory pro Pro-Ject Carbon debut

Příspěvek od PítrsPraha »

Jako celkem podstatný doplněk k sestavě budeš potřebovat stereo zesilovač, jinak ti to nebude hrát. Kolik peněz máš na zesilovač a bedny?

Jinak podložka pod desku ani středový kroužek nemají žádný vliv na opotřebení desky.

nitemortiis
Kontaktovat uživatele:

No koukám, že to bude asi dražší než jsem počítal... kolik bych si měl připravit?...

Rodina mi chce dát ke kulatinám gramofon, tak vybírám a ta varianta se mi líbila... Nemělo by to být nic ruinujícího :D

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Debut s Redkou podle mojí zkušenosti se stejným gramcem k sobě v pohodě snese zesilovač kategorie 15-20 tis. Kč a bedny 20-30 tis. Kč.

nitemortiis
Kontaktovat uživatele:

Trochu se mi opotilo čelo.

Budu teď upřímný, ten zesík je už trochu mimo celý rozpočet... těch 15-20000 mám na tu sestavu kterou jsem psal výše... každopádně, když budu v budoucnu uvažovat, dopořídil bych si i lepší komponentu v podobě zesilovače, teď bych se spokojil klidně i s levnější variantou (která bude jistě horší poslechově, ale budu si moc tu desku pustit a alespoň mě to donutí, škudlit na lepší dovýbavu). Nejsem ještě tak výdělečný, abych si mohl takovéhle věci pořizovat najednou. Ale gramec chci, tak kdyby šla levnější varianta, budu za ní rád.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Zkus něco z druhé ruky, starší Arcam nebo Rotel by Ti myslím dobře posloužil na hudbu co si zmiňoval a měl bys to za třetinu až polovinu ceny nového komponentu.

Odpovědět