Zdravím pánové,
udělal jsem si radost a pořídil si tento vintage gramofón Victor QL-A70.
Je osazen přenoskou Audio-Technica AT-VM95E.
provozuji ho přes Musical Fidelity X-LPS a kabel do Hypa 1 FULL je Ortofon 6NX-TSW 1010R (RCA-RCA)
Včera se mi podařilo při nasazování krytky urvat stylus.
Takže potřebuji novou přenosku,
stačilo by koupit nový hrot za cca. 800kč ale chtěl bych mu dopřát lepší přenosku.
Na netu minimum informací o tomto gramofónu,
ani na fórech jsem nic kloudného nenašel.
Čím ho uživatelé osazují.
Nevím jakou přenosku popřípadě headshell osadit s ohledem k raménku.
Děkuji za každou radu.
Victor QL-A70 jakou přenosku/headshell ??
Re: Victor QL-A70 jakou přenosku/headshell ??
Moc pěkný gramofon, gratuluji. Více info jsem našel zde:
https://audio-heritage.jp/VICTOR/player/ql-a70.html
Za mě si myslím že by si zasloužil lepší přenosku. Minimálně nějakou MC. Phono je zvládne tak proč si nedopřát pořádný analog. Záleží kolik do přenosky chceš investovat. Rameno bude lehké až středně těžké proto to bude chtít přenosku s poddajností 15Nm a více. Slušné MM kolem 5 tisíc jsou Nagaoka MP-110, Grado red nebo Goldring 1006. Ze základních MC jsem slyšel akorát Dynavector 10x4. Takže zde neporadím. Jinak přenosky s top zvukem začínají někde od 30k.
https://audio-heritage.jp/VICTOR/player/ql-a70.html
Za mě si myslím že by si zasloužil lepší přenosku. Minimálně nějakou MC. Phono je zvládne tak proč si nedopřát pořádný analog. Záleží kolik do přenosky chceš investovat. Rameno bude lehké až středně těžké proto to bude chtít přenosku s poddajností 15Nm a více. Slušné MM kolem 5 tisíc jsou Nagaoka MP-110, Grado red nebo Goldring 1006. Ze základních MC jsem slyšel akorát Dynavector 10x4. Takže zde neporadím. Jinak přenosky s top zvukem začínají někde od 30k.
Stačilo by, namísto původní jehly VMN 95E, koupit lepší jehlu VMN 95EN, VMN 95ML, nebo VMN 95SH a budeš mít hned lepší přenosku, a to za velice příznivou cenu.
Potom stačí jen překontrolovat (a eventuálně správně nastavit) přítlak a antiskating a máš hotovo.
Děkuji za bleskové odpovědi,
ten odkaz mi Weirone google našel.
Stejně mi ty hodnoty nic neříkají tak proto se ptám vás zkušenějších/ostřílených.
Jsem odkojený na NC450 jako více kluků tady,
každý nějak začínal.
Každopádně ještě jednou děkuji za inspiraci a pouvažuji jak dále.
ten odkaz mi Weirone google našel.
Stejně mi ty hodnoty nic neříkají tak proto se ptám vás zkušenějších/ostřílených.
Jsem odkojený na NC450 jako více kluků tady,
každý nějak začínal.
Každopádně ještě jednou děkuji za inspiraci a pouvažuji jak dále.
Zdravím,
chci se zeptat jestli by se našel ochotný člen který by se mi podíval na gramofón,promazat,zkontrolovat,nastavit,popřípadě poradit co by to chtělo apd.
Má svoje roky a historii neznám jestli byl opečováván předchozím majitelem/majiteli.
Přístroj bych samozřejmě přivezl a odvezl.
Samozřejmě že zaplatím za danou službu.
Děkuji moc.
chci se zeptat jestli by se našel ochotný člen který by se mi podíval na gramofón,promazat,zkontrolovat,nastavit,popřípadě poradit co by to chtělo apd.
Má svoje roky a historii neznám jestli byl opečováván předchozím majitelem/majiteli.
Přístroj bych samozřejmě přivezl a odvezl.
Samozřejmě že zaplatím za danou službu.
Děkuji moc.
Pomohlo by napsat odkud jsi..
Orlová-Severní Morava.