Výběr gramofonu

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
bivoj1970
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Výběr gramofonu

Příspěvek od bivoj1970 »

Ahoj všichni, mám gramofon Tesla NC470 po celkové rekonstrukci. Nová kabeláž v raménku, nové zlacené RCA konektory Neutrik, nová přenoska AT95, šasi je komplet vytlumené, nový řemínek atd. Zvuk se mi líbí, ale nemám to s čím porovnat, takže je klidně možné že většina místních by se z toho zvuku pozvracela :lol:
Celkem mě to gramofonování chytlo, chtěl bych si koupit něco nového a nerad bych si pohoršil. Něco v cenové relaci mojí sestavy, tu měnit nechci (vlastně ani nemůžu ;) )
Takže pokud máte nějakou radu co bych si měl pořídit, předem za ní děkuji

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výběr gramofonu

Příspěvek od terahera »

Za mě Pro Ject The Classic, cenově ještě zaplatitelny,retro vzhled, funkčně výborný,takový malý tank,což se mi líbí ;)

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Obrázek

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

No po upgrade jakéhokoliv (a seřízeného) gramofonu bych vynaložil prostředky do konzole na zeď s deskou a do předzesilovače (cca 2-20 tKč). Oboje současně to dost posune kvalitu soundu. Až pak bych se poohlédl po dalším gramofonu. Přenoska AT-95 je taková muzikální, univerzální, zkrátka bezva. Teprve až se budeš chtít zaměřit na o kategorii lepší přenosku, tak bych k ní vybral i lepší gramofon. Až pak je chytré se zaměřit na detaily a mikrodynamiku muziky. Do té doby bych cpal finance (horem dolem) do prasátka, protože kompletní posun o kategorii výše u PHONO je dost nákladný.
Ale pokud už máš dost nasysleno, tak bych se moc dlouho neotálel a vyrazil na poslechy a nákupy *sunglases*

bivoj1970
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bivoj1970 »

To seřízení je asi zásadní a taky trochu problém, jsem sice starej vůl, ale co se gramofonů týče jsem taková obstarožní panna. Takže nemám tušení jak ten gramofon seřídit, něco jsem zkoušel podle návodu výrobce, ale nevím jestli to bylo správně. Posun o kategorii u mě finančně nepřichází v úvahu. Jediná investice o které přemýšlím je lepší předzesilovač, zatím jedu přes AQ MM2.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Phonopreamp je docela zásadní,co se kvality výsledného zvuku týče,já osobně jsem skončil u Project Phonobox RS.Je to fakt jiná liga ;) Ale i v levnějších jde najít paradniho partnera,mohu vřele doporučit Camridge Audio 651 P,u mě sice neoblíbená značka,ale preamp za ty prachy parádní!!!!!

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Niečo nové môže byť aj staré? (:D) Lebo povedzme, že v cenovke 1000€ si vieš kúpiť už gramofón strednej triedy zo 70.-80. rokov. Denon, Technics, Thorens, Sony alebo so šťastím aj lepší Micro Seiki...

bivoj1970
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bivoj1970 »

Díky všem za radu, se starším gramofonem si nejsem uplně jistý, moc se v tom nevyznám a nerad bych naletěl a cena 1000 eur je pro mě moc. Navíc by to byla na mojí sestavu zbytečně vysoká třída. Měl jsem na mysli něco jako NAD C556 a tam právě nevím jestli ten zvukový rozdíl bude stát za tu investici. Ještě jednou dík všem

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

NAD C556 - jestli ten zvukový přínos bude stát za to ? Jednoznačně - nebude

bivoj1970
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bivoj1970 »

No a mám to vyřešené, seženu si někoho kdo umí ten gramofon pořádně seřídit (kdyby tu byl někdo ochotný z ústeckého kraje) a koupím si lepší preamp. Jakoukoli jinou radu uvítám.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Najdi si v diskusích nastavení gramofonu od Reowna. Alespoň si ho wošaháš.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

A pokud by se ti tuto bojovku/šifru nepodařilo rozluštit, zkus Rowinga :-)
Anebo si to stáhni zde: http://www.graled.cz/files/gramo/gramof ... taveni.pdf

bivoj1970
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bivoj1970 »

Díky moc, podle toho návodu jsem asi udělal všechno správně, teď ještě vyřešit jaký preamp a bude na chvilku hotovo. Díky všem

Odpovědět