Výběr kvalitnějšího gramofonu
Výběr kvalitnějšího gramofonu
Zdravím přátelé.
Chtěl bych pořídit nějaký gramofon. Nejsem extra náročný posluchač, ale chtěl bych něco kvalitnějšího (střední třída), aby gramofon vydržel co nejdéle. Doporučili byste něco nového (nějaký gramofon od Projectu), nebo něco použitého? Máte někdo zkušenosti s HiFi Klub Brno? Prodávají se tam pěkný gramofony (např. Dual 505).
Cena by měla být cca 10 000 Kč. Jako předzesilovač bude sloužit buď AQ MM3 nebo postavím Actidampa mkII. Jako zesilovač bude receiver Yamaha RX-V450.
Díky.
Chtěl bych pořídit nějaký gramofon. Nejsem extra náročný posluchač, ale chtěl bych něco kvalitnějšího (střední třída), aby gramofon vydržel co nejdéle. Doporučili byste něco nového (nějaký gramofon od Projectu), nebo něco použitého? Máte někdo zkušenosti s HiFi Klub Brno? Prodávají se tam pěkný gramofony (např. Dual 505).
Cena by měla být cca 10 000 Kč. Jako předzesilovač bude sloužit buď AQ MM3 nebo postavím Actidampa mkII. Jako zesilovač bude receiver Yamaha RX-V450.
Díky.
Re: Výběr kvalitnějšího gramofonu
Ono je těžký radit když neznáme požadavky. Gramce se dělí na ruční i plně automatické, se zabudovaných předzesilovačem i bez něj,... cena jako parametr nestačí.
Já řešila to samý před vánoci, jen můj rozpočet byl ještě nižší. Po pročtení spousty diskuzí a recenzí jsem nakonec vybrala Pro-Ject debut III (s přenoskou Ortofon OM5E) a jsem spokojená. Je ale pravda, že nejsem žádný fajnšmekr (aspoň zatím
). A je s ruční obsluhou, takže i dělám něco pro své zdraví. 
Druhý gramec nad kterým jsem uvažovala byl THORENS TD-170-1. Ten je již plně automatický a přehraje i 78 otáček. Kvůli ceně jsem ale byla nucena ho zavrhnout.
Musím ale říct, že mi přijde důležité investovat hlavně do kvalitních desek a jejich kvalitního čištění, aby ten poslech byl aspoň k něčemu. To je základ při jakémkoli gramci. Sama teď poznávám ohromný rozdíl v nemytých a již očištěných deskách. Takže doporučuji teď na gramci klidně trochu ubrat ve prospěch pračky desek (a nových vnitřních obalů).
Já řešila to samý před vánoci, jen můj rozpočet byl ještě nižší. Po pročtení spousty diskuzí a recenzí jsem nakonec vybrala Pro-Ject debut III (s přenoskou Ortofon OM5E) a jsem spokojená. Je ale pravda, že nejsem žádný fajnšmekr (aspoň zatím

Druhý gramec nad kterým jsem uvažovala byl THORENS TD-170-1. Ten je již plně automatický a přehraje i 78 otáček. Kvůli ceně jsem ale byla nucena ho zavrhnout.
Musím ale říct, že mi přijde důležité investovat hlavně do kvalitních desek a jejich kvalitního čištění, aby ten poslech byl aspoň k něčemu. To je základ při jakémkoli gramci. Sama teď poznávám ohromný rozdíl v nemytých a již očištěných deskách. Takže doporučuji teď na gramci klidně trochu ubrat ve prospěch pračky desek (a nových vnitřních obalů).

Nebylo by od věci, jakou hudbu posloucháš. Pokud nemáš problém s eventuáloní opravou vintage gramofonu, pak klidně i bazar. Zkušenosti mých známých (na které 100% dám) s hifi-klub-em Brno nejsou příliš povzbudivé. Údajně předražené zboží v nepříliš dobrém stavu. Ale osobní zkušenost nemám.
Už jsem to někde psal , jakýkoliv starší Thorens nebo Micro Seiki z řemínkáčů nebo Denon a JVC samozřejmě ty vyšší modely z DD
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely
Z těch levnějších lepších než u nás profláknuté a ne moc kvalitní výrobky ProJect se třeba dá sehnat starý Michelle Micro za rozumné peníze , kdysi jsem měl a byl fakt super.
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely
Do 10tis. jsem poridil Rega planar 1 a zatim jsem s nim velmi spokojen. Zde recenze a srovnani
plný automat není nutný stačí polo, stroboskop a jemná regulace otáček se hodí, DD je výhodnější (odpadá starost s řemínkem) celkovou jakost určuje přenoska a nastavení no možná ještě hluk mechanismu
- Dinosaurjr
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Když jsem před časem řešil podobnou otázku, vybral jsem ProJect RPM díky konstrukci. V tvé cenové kat. to může být např. RPM 1 Carbon, má S-kový ramínko carbon na Al (bezva antirez.), oddělený motor (!), sendvičový talíř (+), přenoska 2MRed (+) - co více si přát za ty $$ ? Dneska už bych nechtěl gramofon s plechovým talířem (jako ty v srovnávacím videu). http://www.aq.cz/obchod/project-rpm-lin ... -red-2241/
Zdravim je tady nekdo kdo vlastni gramofon od REGY . Prosim tel zavolam. Dekuju