Výběr přenosky

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Leny635
Kontaktovat uživatele:

Výběr přenosky

Příspěvek od Leny635 »

Mám přenosku Ortofon 2M black, před tím jsem měl bronze, a nikdy jsem neměl MM přenosku, nevím jestli mám zkusit např Denon DL 103, nebo jakou aby byl znatelný posun ve zvukové kavalitě ? zesilovač mám Luxman L 505u.

Pedro
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr přenosky

Příspěvek od Pedro »

To v tomto prípade myslíš o posun ktorým smerom ..? Skôr drahšiu MC . 2M Black má hrot shibata a to už niečo znamená .Aký máš gramec ?

Leny635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Leny635 »

Gramec mám JVC QL-Y55F a ten posun myslím tak, že bych rád vyzkoučel MM přenosku a aby byla lepší než Ortofon 2M Black

Obrázek

Pedro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedro »

Skús skôr MC s hi výstupom Benz Micro Ace , Dynavector 20... Ak je rameno komplet z duralu skôr prenosku s nižšou poddajnosťou.

samcus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od samcus »

Nějak tomu nerozumím ? 2M black je přeci MM ( údajně jedna z nejlepších MM ) Prý se jí nevyrovná žádná MC do 35 tic Kč ( ale to srovnání mám pouze vyčteno a z doslechu ).

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Leny635: Spíše jsi asi chtěl říct, že jsi nikdy neměl MC přenosku, protože vsechny, co jsi vyjmenoval, jsou MM. Já bych doporučil začít Denonem DL-110 abys zjistil, zda Ti obecně vyhovuje charakter zvuku z MC přenosky a až pak jít do vyšších kategorií.

archeocomp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od archeocomp »

Gramec parádny a pritom nevieš, že si tam mal samé MM prenosky? Kde si ho kúpil? Vyzerá ako nový.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Taktéž jsem chtěl zkusit jinou, než MM, ale po vyslechnutí srovnávaček zvuku různých přenosek, jsem usoudil, že by to byly vyhozené peníze, protože rozdíly, pokud by se daly popsat, jsem naslepo nezaznamenal. Jen drobné nuance v kmitočtové charakteristice, které mi za ty peníze opravdu nestojí zato.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Smim se zeptat, ktere MC a MM prenosky jsi „proti sobe“ porovnaval? Na jakem gramu a pres jaky phono-pre?
Me uz i zvuk tenkrat “zakladni” MC Ortofonky “Nr.2” v porovnani s velmi dobrou MM prenoskou Elac “ESG 896 H 24 Sp” docela “vyzul kecky”!
(A to prosim na gramofonu ProJect 1-2, pres integrovany phonovstup predzesilovace Rotel “RC 960 BX”!) :lol:

Odpovědět