Výměna hrotu na gramofonu Tesla

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
rudypav
Kontaktovat uživatele:

Výměna hrotu na gramofonu Tesla

Příspěvek od rudypav »

Zdravím všechny, zejména z Prahy či blízkého okolí,
mám doma gramofon Tesla NZC 143 s dodatečně instalovanou přenoskou Audio-Technica AT-VM95E. Po několika letech provozu už je potřeba vyměnit hrot za nový a v tom jsem narazil na problém. Pustil jsem se do toho sám, bez předchozích zkušeností - protože podle oficiálních video návodů totiž mělo jít o jednoduché vysunutí starého hrotu a nacvaknutí nového, jenže mně ten starý hrot prostě nejde sundat a nechci a hlavně nevím jak velkou sílu mohu vyvíjet. Také jsem prvně myslel, že bude možné hrot vyměnit bez odmontování přenosky, ale vím, že to byla chyba, alespoň podle informací, které jsem našel poté je potřeba mít přenosku vyndanou. Nicméně moje sebedůvěra, že nenadělám víc škod než užitku už je prakticky nulová, zvlášť když vidím, jak tenké jsou ty drátky, které k přenosce vedou a upřímně se bojím s tím cokoliv dalšího dělat. Mám tedy pouze odmontované dva miniaturní šroubky pouzdra přenosky a starý hrot. Takže gramofon mimo provoz... *headbang* Nemám ani auto, takže odvézt gramofon někam do servisu, je pro mě docela problematické.

Velká prosba - nenašel by se zde na fóru někdo, kdo má nějakou zkušenost s drobno opravou gramofonů a komu by nevadilo zajet k nám domů (Praha 11 - Chodov), vyměnit hrot za nový (mám ho koupený) a dotáhnout šroubky? Je to banální věc, ale pro mě tak nějak neřešitelná. Samozřejmě zaplatím cestu i odpovídající cenu za práci ;)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výměna hrotu na gramofonu Tesla

Příspěvek od lechos »

nepřeháněj ! demontáž přenosky z hlavičky není vůbec potřebná naopak ! manipulace může strhnout jemné přívody a vymalováno podle mýho - je zapečena dlouhodobým uložením, prostříkni jemně kontoxem a nech chvíli působit hrot musí jít vysunout zcela volně

Odpovědět