Výměna hrotu z důvodu opotřebení LP

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
ZdenekG
Kontaktovat uživatele:

Výměna hrotu z důvodu opotřebení LP

Příspěvek od ZdenekG »

Zdravím, gramofon mám asi půl roku. Jednou jsem měnil originální hrot, protože se mi zdálo, že se zhoršil zvuk. Mám gramofon Sony USB PS-LX300USB a kupoval jsem nějaký levnější hrot, myslím od "Audiotechnica" (250 vs. 1000). Je možné, že kdybych hrot neměnil, tak po překročení určitého počtu hodin by se mi začala ničit deska? Pokud ano, proč a za jak dlouho asi u tohoto modelu? Rozumím, že při větším tlaku by mohlo dojít k "ošoupání", ale nevim jak by se to mohlo stát při opotřebení hrotu. Kamarád mi říkal, že to nemám řešit a neměnit hrot dokud hraje. Předem děkuji za odpovědi.😎

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Výměna hrotu z důvodu opotřebení LP

Příspěvek od lechos »

hrot má životnost - podle typu a značky - běžně 2000 přehraných stran LP desek (tj. 600-700 provozních hodin) než dojde k slyšitelnému opotřebení (je vidět i mikroskopem) - při šetrném zacházení, pro náhodilý poslech je prakticky navěky, mám šásko Pioneer pořízeno léta páně 1994 přenoska/hrot původní
není důvod něco vexlovat, vše ostatní je latina a obchodní marketing

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Nesouhlasím, opotřebovaný hrot je slyšet. Mám drahou přenosku, na kterou jsem několik let hrál. Najednou začala zkreslovat zvuk tak, že se to už nedá poslouchat.

SheriffV8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SheriffV8 »

Lechos to podle mě napsal dobře. Při šetrném a málo častém používání přenoska vydrží věky. Záleží na odehraných hodinách, ne na vlastněných letech.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

jenom doplním: dnes je trh zaplaven padělky slovutných značek často za podezřele "výhodných" cen to vede k mylným závěrům asi tak...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

SheriffV8 píše:
29 pro 2019 15:58
Lechos to podle mě napsal dobře. Při šetrném a málo častém používání přenoska vydrží věky. Záleží na odehraných hodinách, ne na vlastněných letech.
Ale pokud hraješ tři až čtyři hodiny dvě stě dní v roce, tak vydrží asi dva roky. O přenosku se starám, dokonce ji čistím ultrazvukem.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

ha, když LP přehraješ na 45 ot/min tak vlastně šetříš hrot neboť hrací doba se úměrně zkrátí :lol: :lol: :lol:
PF2020

Odpovědět