Výměna předzesilovače

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
kamilek111
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Výměna předzesilovače

Příspěvek od kamilek111 »

Dobrý den
Mám gramofom Project debut3 s přenokou Ortofon 2m red. Používám předzesilovač Nad pp1 a uvažuji o nákupu Actidamp asi mk4. Máte s ním někdo zkušenost? Bude to posun ve zvuku? A nebo poraďte jaký předzesilovač do cca5000kč. Zesilovač mám Nad 352.
Děkuji za odpovědi
Kamil

marasten
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna předzesilovače

Příspěvek od marasten »

Ahoj,
nevím, jestli ti má odpověď k něčemu bude, ale to posuď sám.
Svého času jsem měl skoro stejný gramofon (Pro-Ject Debut III Esprit) s přenoskou Ortofon 2m Red a nějaký čas i tebou zmíněný NAD PP1. Abych řekl pravdu, nebyl jsem s ním moc spokojen a tak u mě nepobyl dlouho (asi necelý rok), Au/Ra PZ2 co jsem měl předtím byla lepší. No, nakonec jsem si pořídil Pro-ject Tube box II a byl jsem hodně spokojen, což mělo za následek totální propad analogu ( dnes již nevlastním CD přehrávač). Kvalitativní skok ve zvuku byl dost výrazný a to ve všech pásmech, ale i v zobrazení prostoru.

Snad ti má zkušenost trochu pomůže při výběru ;) .

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Ahoj, Kamilků.
Je to tak, jak píše Marasten pro mne určitě.

Moje zkušenosti a vkus jdou proti Aktidampu 4. Hudba z něj je bez přirozeného témbru, každá vinylová Zagorka zní z desky jak z cédéčka a to se nemá.

Uznávám radost postavit si předzesilovač a provozovat ho s uspokojením z vlastní šikovnosti. Tu já bastlířům závidím, tak rád bych měnil operáky a kondíky Obligato Gold a Mundorf v čem to jen jde.

Když by sis chtěl něco postavit sám, snad raději jednoduchý MMkový lampáček, nebo s operákama.
Mám pučený stavěný MM/MC plně lampový phono, vyrobený z firemní desky s seznamem součástek klasika k postavení a radosti z bastlení.
Velký plně témbrový elektronkový předzesilovač. Co na tom že nemá nejlepší odstup od šumu, že má dokonce vlastní zkreslení a tím i svůj vlastní "hezký" zvuk.

Pro nákup je tu velký výběr všech možných značek a technologií.
Dokonce se dá RIAA korekce místo předzesilovače udělat v počítači.
;)

Dobré zkušenosti mám s CA Azur tím na jen MM, domácí PJ vychází z Actidampu od Boba Sýkory, ale z těch prvních verzí, jednodušších.
Už základní PJ Phono Box S se mi velmi pozdával, povedl se, doporučuji.
Starší Phono box II. po výměně kondíků za Wima zní velmi velmi hezky, ušetřené penízky vložíš do ikonických LP.
Raději jedna pořádná chuť k poslechu navozující deska, než 30 levných blbých desek přes celkem drahé ale "nehrající" phono.

Když vemeš pořizovací cenu ACT kolem 4500, pořídíš spoustu šikovných phon.
Hodně informací najdeš v našem archivu - analogové zdroje signálu, nebo ráj analogu.

Přeji nadšení a spokojenost , kluci si mají hrát a vinyl hraje !

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Efičák, nevedel by si vybaviť u Pro-jectu nejakú zľavu pre členov tohoto fóra?

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Něco málo mých zkušeností: začínal jsem klasickým PJ SE II,původně jsem chtěl ten malý základní PJ box,ale SE II měle ve všech ohledech lepší zvuk.Prokreslenost,dynamika a celkový projev.Časem mi začalo vadit nedostatek prostoru a jeho ukřičené výšky.Začal jsem laborovat s různýma přenoskama,ale tato cesta mne moc dál neposunula.Do MC jsem nechtěl jít a tak jsem zůstal u Ortofon 2M Bronze.K němu jsem si zapůjčil Actidamp IV a zároveň s ním i Kororu od Firestone audio.Na Koroře mě lákaly její dobré reference.Teď k jejich zvuku.Actidamp měl lepší basy než zmiňovaný PJ SE II,ale zdál se mi takový přitlumený,tím mám na mysli,že jeho zvuk byl sice fajn,ale takový strojový-bez emocí.Dalo se to poslouchat,ale chtěl jsem výš.Korora má více detailů,lepší prokreslenost,ale dnes mi na ni vadí málo basů.Měnil jsem v ní operáky,ale to je cesta do pekel,stojí to dost peněz (pokud chceš kvalitní Burr Brown apod) a výsledek nejistý.Od kamaráda jsem měl možnost si zapůjčit německý Trigon Vanguard II.Zvokově povedený preamp.S porovnáním proti Koroře,ale méně detailů zato jemný sametový zvuk a fajn basy.Korora hraje detailněji,ale její vyjádření vyšších pásem se mi zdá po čase kapánek zvýrazněné.Možná to může být i kabelem v raménku,mám tam stříbro VDH.V lednu nechám vyměnit VDH za Clearaudio kablík a uvidím.
Ono cesta analogu je hodně složitá.Je to vše o sladění jednotlivých komponent a to je docela zátah na peněženku.Sám jsem už chtěl několikrát s analogem praštit a vykašlat se na něj.Nakonec jsem se vždy uklidnil a pustil si třeba OOdfielda,zapálil krb nalil sklenku dobrého vína,zapálil dýmku a poslouchal.Má to něco do sebe,i když to prská a některé desky jsou moc neposlouchatelné díky zacházení jejich předchozích majitelů.
Nějak jsem ,ale odbočil od tématu.Někde jsem tu nebo na HE foru četl příspěvek mám pocit,že od TABa o tom,že všechny tyto tzv malá phona s pár šváby jsou nanic.Ano,částečně s ním souhlasím.Nevím jak hraje dobrý lamp.phono preamp,někdy bych to i chtěl zkusit,ale co mne láká je polský preamp RCM Sensor preludio,ale to je úplně jiná kategorie než požaduješ ty.
Dle mého názoru všechny tyto malá phona PJ,NNAD,CA,CREEK,apod zahrají hudbu pěkně,ale vždy s omezeními danými jejich konstrukcí a od toho se samozřejmě odvíjí jejich cena.Koupit se dá i za pár šupů např Vivanco,Hama apod .,ale to je akorát tak k nasrání a zanevření na analog.

dekac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dekac »

Můj názor ber s rezervou.Já posluchám analog v klidu přes zde tolik probírané a odborníky zatracované tzv. digitální koncáky a tak jsem možná hluchý když to neslyším. :-))

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

Miero píše:Efičák, nevedel by si vybaviť u Pro-jectu nejakú zľavu pre členov tohoto fóra?
To je dobrý nápad, ale obávám se, že to nepůjde. Dealer sice může obětovat část své provize na snížení ceny, ale zpravidla mu to zakazuje smlouva, protože by tím podrážel cenu ostatním prodejcům. Tohle se možná děje u velkých kšeftů, kde jde o miliony a třeba i polovička provize je dost velký balík na to, aby se vyplatilo zákazníka přetáhnout na svou stranu. U drobného zboží do domácnosti nebude nikdo bezdůvodně snižovat svůj zisk, o prodeji (či neprodeji) rozhodují jiné věci, než pár procent z ceny.
Mnohem větší váhu má například doporučení zkušených a na prodeji zcela nezávislých autorit, jaké lze nalézt třeba na internetových fórech.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Miero píše:Efičák, nevedel by si vybaviť u Pro-jectu nejakú zľavu pre členov tohoto fóra?
Otázka je, jestli pořád má ty kontakty a dobré vztahy, co měl dřív. Sice si už tak nerozumí s Renownem, ale je možné, že s paní Krahulcovou/Lichtenegger nebo panem Lichteneggerem ano.
Pavel Macura Audio

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Ale maestro PMA,
no tohle....,
Vy snad tyto poznámky nepotřebujete ....

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

Tak mě napadlo, že bychom neměli zapomínat na důležitý detail. Ona dáma může sledovat toto fórum bez omezení jazykovou bariérou. Jako zkušená manažerka získané informace možná pečlivě analyzuje a používá v procesu řízení. Takže to může mít konkrétní dopad na na konkrétní osoby. Možná bychom tedy měli být tolerantnější k velmi zásadovému zastávání "správných postojů" nebo radikálnějšímu zásahu moderátorů, možná pro to mají dobré důvody...

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Dekáči zkusme jinou přenosku, zkusme Peerovo plně elektronkové phono.
Je fakt, že i mě se kombinace 2M Bronzky, silverwire v ramínku a VDH501 phono kabelu ze stříbra taky nelíbila.

kamilek111
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kamilek111 »

Dobrý večer
Vrátím se k původnímu dotazu. Zaujal mě preamp Cambridge audio a to 540/640P resp. novější řada 551/651P. Otázka zní jak moc se budou lišit od NAD PP1 a dále CA 540/551 je levnější model pro MM přenosky oproti CA 640/651 který umí MM i MC přenosky a konkrétně 640 je velmi kladně hodnocený v recenzích (předpokádám že 651 z něj vychází). Samozřejmě ve své cenové a pro mě dostupné kategorii. Neplánuji se v dohledné době pouštět do MC přenosek takže technicky by mi nižší pětková řada stačila ale nikde jsem se nedočetl recenzi na ni a jak velký rozdíl ve zvuku je oproti šestkové řadě která bývá testována, a je o něco draší. Po lopatě řečeno je rozíl v ceně daný zvukem a nebo jen tím že zvládne kromě MM i MC?
díky za odpovědi
Kamil

Odpovědět